Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kovaļevs piedzīvo nokdaunu, bet ātri sakauj Kaparello, Rioss uzvar ielu kautiņā

Jānis Pārums

Kovaļevs piedzīvo nokdaunu, bet ātri sakauj Kaparello, Rioss uzvar ielu kautiņā
Sergejs Kovaļevs
Foto: AP/Scanpix

WBO pasaules čempions boksā svarā līdz 79.4 kilogramiem Sergejs Kovaļevs (25-0-1, 23KO) aizstāvējis savu titulu, šorīt ar tehnisko nokautu pieveicot austrālieti Bleiku Kaparello (19-1-1, 6KO).

Jau pirmajā raundā, negaidīti daudziem, Kovaļevs piedzīvoja nokdaunu pēc Kaparello sitiena no kreisās. Tiesa, Kovaļevs nebija satricināts, ātri tika kājās un turpināja cīņu. Iespējams, krievu bokseris konkrētajā epizodē aizķērās aiz pretinieka kājas un paklupa. Raunda turpinājumā Kovaļevs demonstrēja pārliecinošāku sniegumu nekā oponents.

Otrajā raundā Kovaļevs turpināja savu spiedienu un pēc sitiena pa korpusu nokdaunā jau atradās Kaparello. Austrālietis bija gatavs turpināt cīņu, taču tas bija viņa beigu sākums – drīz vien sekoja vēl viens nokdauns, bet pēc tam, kad Kovaļevs pretinieku iespieda ringa stūrī un apbēra ar sitieniem, ringa tiesnese Spārklija Lī nolēma cīņu apturēt, uzvaru ar tehnisko nokautu otrajā raundā piešķirot esošajam čempionam.

Pēc cīņas intervijā Kovaļevs apsolīja savu potenciālo nākamo pretinieku IBF un WBA čempionu Bernardu Hopkinsu aizsūtīt uz Marsu. Paredzams, ka abu bokseru cīņa varētu notikt 8.novembrī.

"Cīņa pret Bernardu Hopkinsu būs liels notikums gan man, gan visai boksa pasaulei. Nebaidos no cīņas pret viņu. Viņš sevi sauc par "svešo", tāpēc aizsūtīšu viņu uz Marsu," paziņoja Kovaļevs.

Viens no labākajiem svara kategorijas līdz 79.4 kilogramiem bokseriem Aizāks Čilemba (23-2-2, 10KO), kurš boxrec.com rangā ieņem augsto sesto vietu, ar tehnisko nokautu septītajā raundā pieveica amerikāni Koriju Kamingsu (17-7-1, 13KO), kuram tas bija trešais zaudējums pēc kārtas.

WBA pasaules čempions svarā līdz 63.5 kilogramiem Džesijs Vargass (25-0, 9KO) nosargāja savu titulu un izcīnīja kārtējo uzvaru, pārspējot krievu Antonu Novikovu (29-1, 10KO) pēc punktiem ar 118:111, 118:111 un 117:111.

Citā cīņā bijušais WBA pasaules čempions Brendons Rioss (32-2-1, 23KO) svarā līdz 61.2 kilogramiem skatāmā, asā un dramatiskā cīņā tika pie uzvaras pār argentīnieti Djego Čavesu (23-2, 19KO). Abi bokseri cīnījās diezgan netīri, par ko abiem tika noņemti punkti (Čavesam divi, Riosam viens), tomēr pārliecinošāks ringā bija Čavess un pēc astotā raunda bija vadībā ar 75:74, 75:74, 74:75.

Taču devītajā raundā pēc kārtējiem neatļautajiem paņēmieniem Čavesa izpildījumā (vairākkārtīga pretinieka galvas saķeršana) tiesnesis cīņu apturēja, diskvalificējot argentīnieti. Diskvalifikācija gan notika brīdī, kad abi bokseri bija klinčā, lai gan brīdi pirms tam Čavess saķēris pretinieka galvu, efektīgi nogāza Riosu zemē, bet netika sodīts. Tādējādi cīņā, kas vairāk atgādināja ielas kautiņu ar cīņas sporta paņēmieniem, uzvara tika Riosam, kuram tā bija pirmā uzvara pēc diviem zaudējumiem pēc kārtas.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-03 14:35, pirms 10 gadiem
Es gan teiktu, ka Rioss bija daudz rupjāks. Jau no pirmā raunda pastāvīgi bakstīja argentīnieti ar galvu. Vikuličs arī acīmredzami daudz "lojālāks" (lai neteiktu, ka pietiesāja) bija Riosam. Bet visumā laba, skatāma cīņa, kuru nevajadzēja apturēt.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-03 21:44, pirms 10 gadiem
cukurs rakstīja: Es gan teiktu, ka Rioss bija daudz rupjāks. Jau no pirmā raunda pastāvīgi bakstīja argentīnieti ar galvu. Vikuličs arī acīmredzami daudz "lojālāks" (lai neteiktu, ka pietiesāja) bija Riosam. Bet visumā laba, skatāma cīņa, kuru nevajadzēja apturēt.
Piekrītu. Principā, godīgi sakot, Riosu tiešām šoreiz izvilka tiesnesis, jo konkrētajā momentā cīņas apturēšanai nebija iemesla