Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Heleniuss tiek nokautēts un piedzīvo pirmo zaudējumu karjerā (+video)

Jānis Pārums

Heleniuss tiek nokautēts un piedzīvo pirmo zaudējumu karjerā (+video)
Roberts Heleniuss saņem sitienu no Žoana Diopā

Sestdienas vakarā pirmo zaudējumu karjerā savu līdzjutēju priekšā Somijas galvaspilsētā Helsinkos piedzīvoja Zviedrijā dzimušais somu smagsvars Roberts Heleniuss (22-1, 13KO), kas ar nokautu sestajā raundā kapitulēja francūzim Žoanam Diopā (33-3, 21KO).

Heleniuss labi iesāka cīņu, aizvadot saturīgu pirmo raundu, bet pēc tam Diopā viņam sāka sagādāt arvien vairāk problēmu un ceturtajā raundā Heleniuss pirmoreiz savas profesionālās karjeras laikā pabija nokdaunā. Lai arī piekto raundu soms aizvadīja jau labāk, sestā raunda sākumā Diopā viņam salauza degunu, bet vēlāk aizsūtīja smagā nokautā.

Tādējādi Heleniusam pirmais zaudējums profesionāļa karjerā, savukārt Diopā, kurš pērnā gada septembrī cīņā par WBC titulu zaudēja amerikānim Deontejam Vailderam, tagad kļuvis par "WBC Silver" jostas īpašnieku.

Diopā nokautē Heleniusu

Uzvaru izcīnīja vēl viens bijušais Vaildera pretinieks Ēriks Molina (25-3, 19KO; pērnā gada jūnijā Molina zaudēja ar nokautu devītajā raundā), kurš tikpat negaidīti pieveica 39 gadus veco poļu veterānu un bijušo smagsvaru titula pretendentu Tomašu Adameku (50-5, 30KO). Arī Adameks piedzīvoja sakāvi savu līdzjutēju priekšā, piekāpjoties ar nokautu desmitajā raundā, lai gan pēc punktiem tobrīd bija pārliecinošā vadībā (88:83). Molina tika pie IBF Interkontinentālā čempiona jostas.

Pēc izcīnītajiem panākumiem gan Molina, gan Diopā ielauzušies boxrec.com smagsvaru ranga divdesmitniekā – Molina uzlēcis par 26 pozīcijām un ieņem 18.vietu, bet Diopā pakāpies par 19 pozīcijām un ierindojas 20.vietā.

Izmantotie resursi:
Boxing News, Results, Interviews and Video -...