Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bolotņiks pēc uzvaras slavē pretinieku: "Spēcīgs, ar cietu galvu un korpusu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bolotņiks pēc uzvaras slavē pretinieku: "Spēcīgs, ar cietu galvu un korpusu"
Ričards Bolotņiks un Dmitrijs Šiholajs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Piektdienas vakarā Barselonā uzvaru izcīnīja Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks, kurš ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pārspēja horvātu Hrvoji Sepu, sāncensim sagādājot profesionālās karjeras pirmo zaudējumu. Bolotņiks pēc panākuma neslēpa, ka ringā klājies grūti, tomēr viņš bijis gatavs uz visu.

"Nu ko, uzvara ir mūsu! Pateikt, ka bija grūti – tas būtu tāpat, kā nepateikt neko. Ļoti spēcīgs pretinieks ar cietu galvu un korpusu, ļoti labs amatieris ar milzīgu pieredzi. Taču – mēs to izdarījām!" priecīgs pēc Spānijā gūtās uzvaras bija Ričards Bolotņiks. Viņš kontrolēja dueļa gaitu un astoņu raundu cīņā tika pie vienbalsīga tiesnešu lēmuma (78:75, 78:75, 77:75).

Bolotņiks sacīja, ka pirms cīņas piecu nedēļu laikā atbrīvojies no 12 kilogramiem un ka viņš uzvaru veltījis savam dēlam Mironam. "Ļoti gribēju vinnēt tieši viņa dēļ. Viņš pagaidām neko nesaprot, bet, kad izaugs, viņam būs patīkami un varēs lepoties ar tēti. Savu ģimeni un visu Latviju gribu apsveikt ar šo uzvaru. Tas nebija viegli," norādīja Bolotņiks, sakot paldies savai komandai un īpaši izceļot Agri Freiju, kurš rūpējies par fizisko sagatavotību.

Bolotņikam joprojām pieder WBO Eiropas čempiona tituls pussmagajā svarā, un viņš ir izlikts astotajā vietā WBA pasaules rangā. Iepriekš sarunā ar portālu Sportacentrs.com Bolotņiks norādīja, ka pēc cīņas pret Sepu ilgu pārtraukumu nevēlēsies un labprāt drīz organizēs jau nākamo cīņu.

     [+] [-]

, 2022-04-02 16:50, pirms 2 gadiem
Pat grūti pateikt, vai tā ir uzslava vai kas cits, ja pretinieks tevi pēc cīņas slavē galvenokārt par cieto galvu.