Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Golovkina tēva nāves dēļ atcelta cīņa pret Lī

Jānis Pārums

Golovkina tēva nāves dēļ atcelta cīņa pret Lī
Genādijs Golovkins
Foto: AFP/Scanpix

26.aprīlī ieplānotā cīņa starp IBO un WBA čempionu svarā līdz 72.6 kilogramiem kazahu Genādiju Golovkinu (29-0, 26KO) un īru Endiju Lī (31-2, 22KO) atcelta Golovkina tēva nāves dēļ, paziņojis boksera menedžeris Toms Leflers.

"Tēva nāves dēļ Genādijs nevarēs cīnīties 26.aprīlī. Pēc vietējām tradīcijām šobrīd rit ir 40 dienu sēriju periods un viņš ir kopā ar savu ģimeni. Viss pagaidām ir pauzes režīmā, un mēs nezinām, cik ilgi šī pauze būs – divus mēnešus vai vairāk. Šobrīd to ir grūti pateikt," sacīja Leflers.

Golovkina tēvs nomira 18.februārī pēc sirdslēkmes. Bēres notika iepriekšējā nedēļā un tajās piedalījās arī Golovkina treneris Ābels Sančess. Leflers atzina, ka šobrīd Golovkins piedzīvo smagu posmu šajā dzīvē, turklāt tagad viņam jāparūpējas arī par māti, kas palikusi viena. Golovkina ģimeni liktenis nav lutinājis – astoņdesmito gadu beigās Genādija vecākie brāļi Vadims un Sergejs pievienojās Krievijas armijai, taču neskaidros apstākļos gāja bojā.

Golovkinam ir vēl viens brālis – Maksims – kurš ir jaunāks par Genādiju. Ilgāku laiku amatieru līmenī ar labiem panākumiem arī viņš nodarbojās ar boksu, bet 2012.gadā pievienojās brāļa treneru korpusam.

Paredzams, ka ringā Golovkins neatgriezīsies ātrāk par jūniju. Leflers atzina, ka pagaidām par šo tēmu negrib pat runāt un norādīja: "Kamēr Golovkins nepateiks, ka ir gatavs turpināt karjeru, nevaru apspriest viņa atgriešanos ringā". Pēdējo cīņu Golovkins aizvadīja 1.februārī, kad septītajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica ganieti Osumanu Adamu.

Izmantotie resursi:
Boxing News and Features at the Official Web...