Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Miris Muhameda Ali treneris Andželo Dandī

Jānis Pārums

Miris Muhameda Ali treneris Andželo Dandī
Andželo Dandī
Foto: AP/Scanpix

90 gadu vecumā aizsaulē aizgājis leģendārā amerikāņu boksera Muhameda Ali ne mazāk leģendārais treneris Andželo Dandī, kurš Ali trenēja praktiski visu viņa karjeras laiku. Dandī uzskatāms par vienu no visu laiku izcilākajiem boksa treneriem.

1921.gada 30.augustā dzimušais Dandī par Ali treneri kļuva 1960.gadā un nostrādāja ar bokseri līdz pat viņa pēdējai cīņai 1981.gadam. Jau pusaudža gados ieinteresējies par boksu Dandī kļuva par treneri un pirmo čempionu izaudzināja 1955.gadā, kad Karmens Bazilio kļuva par čempionu svarā līdz 66.7 kilogramiem.

Tāpat Dandī strādājis ar tādiem bokseriem kā Džordžs Formens, "Sugar" Rejs Leonards, Džimijs Eliss, Luiss Rodrigess. Kopumā Dandī strādājis ar 15 pasaules čempioniem. 2008.gadā viņš tika piesaistīts kā konsultants Oskara De La Hoijas komandai un palīdzēja viņam gatavoties cīņai pret Meniju Pakjao. 1994.gadā Dandī tika iekļauts Starptautiskajā Boksa slavas zālē.

Ar savu izcilāko audzēkni Ali leģendārais treneris satikās vēl pagājušajā mēnesī, kad apmeklēja Ali 70 gadu jubileju.

Izmantotie resursi:
AP