Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Stentons MLB regulāro sezonu sāk ar diviem "Home run"

Juris Miņins
Juris Miņins

Stentons MLB regulāro sezonu sāk ar diviem "Home run"
Džankarlo Stentons
Foto: USA Today/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) regulārās sezonas pirmajā mačā iepriekšējās sezonas atsišanas līderis Džankarlo Stentons parādīja, ka pa ziemu nekas nav mainījies ar trim lieliskiem sitieniem, divi no kuriem lidoja tribīnēs, nodrošinot Ņujorkas "Yankees" uzvaru pār Toronto "Blue Jays" ar 6:1.

Amerikas Savienotajās Valstīs Augstāko beisbola līgu (MLB) sezonas atklāšana ir viens no svarīgākajiem sporta notikumiem, ko gaida teju visi sporta līdzjutēji. Diemžēl, četru komandu faniem šogad ir jāpagaida mazliet ilgāk, jo Pitsburgas "Pirates" un Detroitas "Tigers", kā arī Našingtonas "Nationals" un Sinsinati "Reds" cīņas tika atceltas, jo to norises vietās spēles dienā lija pamatīgs lietus un, kā zināms, spēcīga lietus laikā beisbols, drošības apsvērumu dēļ, netiek spēlēts.

Pārējās vienības gan 2018. gada sezonu uzsāka un uzsāka godam.

Čikāgas "Cubs" atsitējs Aiens Haps sezonu iesāka vislabākajā iespējamajā veidā – raidot bumbiņu tribīnēs no pirmā metiena, ko viņš saņēma. Interesanti, ka iepriekš kas tāds notika nu jau tālajā 1986. gadā, kad MLB sezonas pirmo mesto bumbiņu skatītāju rindās raidīja Bostonas "Red Sox" spēlētājs Dvaits Evanss.

Jāsaka, ka Čikāgas komandai uzvara (8:4) gan viegli nenāca, jo, lai arī komanda diezgan ātri ieguva četru punktu pārsvaru, ceturtā ininga laikā Džons Lesters zaudēja četrus punktus un "Cubs" viss bija jāsāk no sākuma. Viņiem tas gan izdevās. Divi punkti Tomija La Stellas kontā.

Viens no gaidītākajiem pirmās dienas mačiem notika starp Ņujorkas "Yankees" un Toronto "Blue Jays". Tiesa, par pamatu šai interesei bija nevis komandu attiecību skaidrošana, bet gan Džankarlo Stentona pirmais oficiālais mačs "Yankees" kreklā. Pats apmaksātākais beisbolists pasaulē, jāsaka, attaisnoja savu algu un šajā spēlē, tās pirmajā un pēdējā iningā, bumbiņu raidīja ārpus laukuma un kopumā nopelnīja četrus punktus, kas ļāva Ņujorkas komandai pieveikt kanādiešu vienību ar 6:1.

Citā spēlē ar "hettriku" izcēlās Mets Deividsons, kura Čikāgas "White Sox" ar 14:7 pārspēja Kanzassitijas "Royals". Šī spēle sākās ar Kanzassitijas komandas lielisku pirmo iningu, kurā viņi uzvarēja ar 4:0, taču tālākā spēle gan pagāja čikāgiešu zīmē, jo jau ceturtajā iningā viņi, uzvarot ar 5:0, izvirzījās vadībā, bet piektajā – panāca dubultu pārsvaru ar 8:4. Līdz astotā ininga vidum "White Sox" jau bija panākuši graujošo 14:4 un tikai pēdējos divos spēles cēlienos "Royals" prata samazināt rezultāta starpību līdz 7:14. Divi "Home run" sitieni arī Čikāgas komandas šortstopa Tima Andersona kontā.

Jāsaka, ka trīs spēles noslēdzās vien pagarinājumā. Tā Adams Džonss tik mača vienpadsmitajā iningā ar "Home Run" sitienu spēja izšķirt maču pret Minesotas "Twins" par labu savai Baltimora "Orioles" komandai (3:2). Ar 2:1 divpadsmitajā iningā noslēdzās Milvokī "Brewers" un Sandjego "Padres" komandu cīņa. Savukārt rezultāts 6:5 tika fiksēts pēc aizvadītiem 11 iningiem Oklendas "Athletics" un Losandželosas "Angels" spēlē.

Jāpiebilst, ka šajā cīņā iepriekš ārkārtīgi apspriestais Šoheis Otani izcēlās ar vienu atsitienu piecos mēģinājumos.

Visbeidzot, Hjūstonas "Astros", iepriekšējās sezonas čempioni, šo sezonu sāka kā nekas nebūtu mainījies, uzvarot savus kaimiņus, Teksasas "Rangers", ar 4:1.

MLB regulārā sezona, 29.03.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsMets4:9
CubsMarlins8:4
TwinsOrioles2:3
AstrosRangers4:1
YankeesBlue Jays6:1
Red SoxRays4:6
AngelsAthletics5:6
PhilliesBraves5:8
BrewersPadres2:1
White SoxRoyals14:7
GiantsDodgers1:0
IndiansMariners1:2
RockiesDiamondbacks2:8
PiratesTigersPārc.
NationalsRedsPārc.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/

     [+] [-]

, 2018-03-30 11:38, pirms 7 gadiem
Varēja jau ohtani nosūtīt uz minoriem,lai puika aprod ar visu, jo svētdien tas labi nebeigsies! Būs gara,interesanta sezona un tam 264 HR rekordam arī jākrīt!

     [+] [-]

, 2018-03-30 12:48, pirms 7 gadiem
cowboys11 rakstīja: Varēja jau ohtani nosūtīt uz minoriem,lai puika aprod ar visu, jo svētdien tas labi nebeigsies! Būs gara,interesanta sezona un tam 264 HR rekordam arī jākrīt!
Otani ir iegūts par diezgan lielu naudu un ar diezgan lielu publicitāti, tāpēc sūtīt viņu uz minoriem nozīmē atzīt, ka komanda ir kļūdījusies un to ZAmerikas sportā dara ļoti nelapbrāt. Bet būs interesanti paskatīties japāņa piedzīvojumus ASV.