Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Otani parāda savas atsišanas prasmes, "Angels" zaudē

Juris Miņins
Juris Miņins

Otani parāda savas atsišanas prasmes, "Angels" zaudē
Šoheis Otani
Foto: AP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) pārbaudes spēlēs kā atsitējs šonakt debitēja japānis Šoheis Otani, kurš, pretēji debijai metēja ampluā, šoreiz parādīja gana labu sniegumu, taču tas gan neglāba viņa Losandželosas "Angels" no zaudējuma.

Iepriekš jau ziņojām, ka viens no šīs starpsezonas apspriestākajiem beisbolistiem, no Japānas beisbola līgas atnākušais Šoheis Otani ir debitējis Augstākajās beisbola līgās, taču viņa pirmā spēle, kurā Otani spēlēja metēja pozīcijā, nebija diez ko pārliecinoša. Savukārt kā atsitējs japāņu beisbola fenomens debitēja vien šonakt, mačā pret Sandjego "Padres".

Jāsaka, ka šoreiz Šoheis Otani spēlēja jau daudz labāk, jo pirmajās divās reizēs, kad viņš gāja atsist, japānis nopelnīja brīvgājienus, bet trešajā reizē viņš atsita bumbu laukuma centrā, tādējādi ļaujot komandas biedram gūt punktu. Līdz ar to sanāk, ka savā pirmajā MLB mačā vispusīgais spēlētājs atsita visus 100% no metieniem un arī uzrādīja 100% rezultātu bāzu ieņemšanā.

Atgādināsim, ka Japāna profesionālajā beisbola līgā Otani sevi parādīja kā ļoti vispusīgs spēlētājs, jo viņš var spēlēt gan kā metējs, kur uzrāda ļoti augstus bumbiņas mešanas ātruma rādītājus, gan arī kā atsitējs, kuram nesagādā nekādas problēmas raidīt bumbiņu skatītāju rindās. Šāda kombinācija mūsdienu beisbolā ir ārkārtīgi reta, tamdēļ MLB komandas ārkārtīgi sīvi cīnījās par šo 23 gadus veco japāņu beisbola fenomenu.

Pievēršoties pašai spēlei jāsaka gan, ka Losandželosas komandai prieka nebija, jo viņi piekāpās Sandjego "Padres" ar 4:10.

Citā spēlē nepatīkamus mirkļus piedzīvoja Sietlas "Mariners" metējs Felikss Herenandezs, kā arī komandas līdzjutēji, jo viena no atsistajām bumbiņām trāpīja pa Sietlas komandas līderi un pēc šī incidenta Hernandezs pameta spēli. Par laimi spēlētājam un arī komandai, pirmie izmeklējumi, tai skaitā arī rentgenuzņēmumi, nekonstatēja lūzumus, vien stipru sasitumu un jau tuvākajās dienās spēlētājs varētu atgriezties pilnvērtīgos treniņos.

Savukārt čempionvienība Hjūstonas "Astros" aizvadītajā naktī piedzīvoja savu pirmo zaudējumu šajās pavasara treniņspēlēs, ar 0:11 piekāpjoties Maiami "Marlins". Līdz ar to pašlaik tikai Bostonas "Red Sox" šajā sezonā vēl ne reizi nav zaudējuši.

MLB pirmssezona, 26.02.

MājniekiViesiRezultāts
CardinalsTwins4:5
TigersOrioles8:6
NationalsBraves1:2
MetsAstros7:8
Red SoxPirates13:2
AstrosMarlins0:11
Blue JaysRays4:7
AthleticsWhite Sox6:7
IndiansBrewers6:7
DodgersRangers9:6
MarinersCubs9:9
DiamondbacksReds5:2
RoyalsGiants10:6
AngelsPadres4:10
RockiesDiamondbacks4:7
PhilliesYankees3:4

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/