Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB sāk: "Yankees" pārspēj čempionus, Hernandezam pieci punkti "Dodgers" uzvarā

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB sāk: "Yankees" pārspēj čempionus, Hernandezam pieci punkti "Dodgers" uzvarā
Džankarlo Stentons veic sezonas pirmo "Home run" sitienu
Foto: USA Today/Scanpix

Šodien ar diviem mačiem tika atklāta 2020. gada Augstāko beisbola līgu (MLB) sezona. To ar uzvarām sāka Ņujorkas "Yankees" un Losandželosas "Dodgers".

Aizvadītajā naktī tika atklāta 2020. gada MLB sezona. Tā, protams, būs atšķirīga no visām iepriekšējām un ne tikai tamdēļ, ka tribīnēs nebūs skatītāju, bet arī tāpēc, ka ierasto 162 maču vietā regulārā sezona ilgs tikai 60 spēles, bet izslēgšanas mačiem kvalificēsies nevis piecas, bet astoņas katras līgas labākās komandas. Jauno "playoff" formātu MLB un spēlētāju arodbiedrība apstiprināja īsi pirms pirmās regulārās sezonas spēles.

Tajā spēkiem mērojās tituliem bagātākā MLB komanda Ņujorkas "Yankees" un 2019. gada sezonas čempioni, Vašingtonas "Nationals".

Spēles ievads, jāatzīst bija diezgan interesants un skatītāji saņēma to, ko visu šo laiku gaidīja, proti, jau pirmajā iningā Džankarlo Stentons raidīja bumbiņu ārpus laukuma, gūstot sezonas pirmo "Home run", pie reizes atnesot savai komandai divus punktus. Tas gan nebija viss, jo tā paša ininga otrajā pusē Adams Ītons no "Nationals" izraidīja bumbiņu ārpus spēles laukuma un panāca 1:2.

Turpinājumā gan uzbrukumam ļoti daudz izvērsties neļāva un Gerits Kols vairāk atsitienus nepieļāva, atšķirībā no Vašingtonas "dūža" Maksa Šerzera. Tas, visdrīzāk, arī izšķīra spēles gaitu par labu ņujorkiešiem. Mačs arī netika izspēlēts pilnā apjomā (tika apturēts pēc piektā ininga), jo tiesneši lēma spēli pārtraukt nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ.

Spēles izskaņā Stentons varēja priecāties par trim izsistajiem punktiem, bet vēl viens punkts Ārona Džadža kontā.

Savukārt otrajā sezonas mačā tikās divas rietumkrasta komandas, Losandželosas "Dodgers" un Sanfrancisko "Giants". Nopietna spēkošanās gan izpalika, jo Losandželosas klubs, lai arī nonāca iedzinējos, drīz vien atspēlējās un beigu beigās tika pie pārliecinošas uzvaras ar 8:1.

Par mača galveno varoni kļuva Enrike Hernandezs, kurš piecos izgājienos tika pie četriem atsitieniem un kopumā izsita piecus punktus, divi no kuriem viņa kontā tika ieskaitīti pēc "Home run" atsitiena astotajā iningā.

Savukārt Mūkijs Betss, kurš pavisam nesen noslēdza grandiozo (365 miljoni, 12 gadi) līgumu, gan nebija tik veiksmīgs, jo piecos izgājienos uz atsišanu pie veiksmīga raidījuma laukumā tika tikai vienreiz.

MLB, 2020. gada regulārā sezona

ViesiMājniekiRezultāts
YankeesNationals4:1
GiantsDodgers1:8

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/

     [+] [-]

, 2020-07-24 13:52, pirms 4 gadiem
varētu būt interesanta sezona, neskaidrā gatavošanās un tagad daudz lielāka nozīme spēlēm nekā 162 spēļu maratonā, kad veterāni 2 mēnešus gurķojās..