Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Mauers iegūst Amerikas līgas MVP titulu

Juris Miņins
Juris Miņins

Mauers iegūst Amerikas līgas MVP titulu
Džo Mauers
Foto: AP/Scanpix

Par Augstāko beisbola līga (MLB) Amerikas līgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, jeb MVP, šodien, gandrīz vai vienbalsīgi, tika atzīts Minesotas "Twins" ķērājs, Džo Mauers.

Džo Mauers Amerikas līgas komandu menedžeru un treneru balsojumā saņēma 27 no 28 iespējamajām pirmajām vietām un kopumā guva 387 punktus, kļūstot par otro kečeri pēdējo 33 gadu laikā (1999. gadā tas izdevās Ivanam Rodrigezam), kam ir izdevies iegūt Amerikas līgas vērtīgākā spēlētāj (MVP) balvu. Otro un trešo vietu balsojumā ieņēma šīs sezonas čempionvienības (Ņujorkas "Yankees") spēlētāji, attiecīgi, pirmās bāzes spēlētājs Marks Tešera (225 punkti) un šortstops Dereks Džīters (193) punkti. Jāpiebilst, ka vienīgais spēlētājs, izņemot Maueru, kas arī izpelnījās pirmo vietu balsojumā ir ceturtajā vietā palikušais Detroitas "Tigers" pirmās bāzes spēlētājs Migels Kabrera.

Šajā sezonā Džo Maueram padevās lieliska spēle. Viņš uzstādīja savu personīgo rekordu "Home run" sitienu ziņā (28), guva 96 punktus, pretinieku komandas metēji biežāk bija spiesti kļūdīties un palaist kečeru uz pirmo bāzi, nekā izslēgt viņu no spēles ar straikautu. Tāpat viņš vidēji atsita 37.8% no visiem pretinieku pičeru metieniem, iekļuva trešajā "All-Stars" izlasē un nopelnīja otro "Zelta cimdu" pēc kārtas.

Jāpiebilst, ka pēdējā Augstāko beisbola līgu (MLB) balva, kas vēl nav atradusi savu īpašnieku ir Nacionālās līgas vērtīgākā spēlētāja balva, kuras ieguvēju, apkopojot Nacionālās līgas menedžeru un treneru balsojumu, MLB vadība paziņos rītdien.

Izmantotie resursi:
espn.go.com