Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB “All-Stars” izlase izgāžas Japānas tūrē

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB “All-Stars” izlase izgāžas Japānas tūrē
Foto: AFP/Scanpix

Šorīt noslēdzās Augstāko beisbola līgu (MLB) Visu zvaigžņu izlases turneja pa Japānas pilsētām, kur viņi tikās ar šīs valsts komandām. Šogad piecu spēļu sērijā ar 3:2 pārāki izrādījās japāņi.

Pirmā spēļu sērija starp MLB “All-Stars” komandu un Japānas līgas, “Nippon professional baseball” jeb NPB labākajiem spēlētājiem, notiek jau kopš 1986. gada, kad pēc abu līgu čempiona noskaidrošanas Ziemeļamerikāņi dodas uz Japānu, lai katru otro gadu cīnītos ar vietējām zvaigznēm. Diemžēl, bet kopš 2006. gada šie turnīri nenotika, kas tika motivēts ar Pasaules beisbola klasikas ieviešanu. Šogad tradīcija gan tika atjaunota un MLB zvaigznes atkal ieradās Japānā, taču šoreiz viņiem pretī stājās nevis NPB labāko spēlētāju komanda, bet gan Japānas izlase, lai piecu maču sērijā noskaidrotu labāko. Interesanti, ka mārketinga nolūkos Japānas izlase startēja ar nosaukumua “Samurai Japan”.

Pirmajās trijās savstarpējās cīņās par uzvarētājiem kļuva Japānas beisbolisti, kuri uzvarēja ar, attiecīgi, 2:0, 8:4, 4:0. Tas uzreiz arī nozīmēja, ka otro reizi šo maču vēsturē mājnieki būs izcīnījuši uzvaru visā sērijā. Atlikušajos divos sērijas mačos Ziemeļamerikas profesionāļi, kuru sastāvā spēlēja arī divi japāņi (metēji Hisaši Ivakuma un Tsjujoši Vada), saņēmās un izcīnīja prestiža uzvaras. Interesanti, ka 2006. gada sērijā, t.i., iepriekšējā, kura tika izspēlēta, MLB zvaigznes sagrāva japāņus ar 5:0.

Bez šiem mačiem notika vēl trīs paraugspēles. Pirmajā gan spēlēja Japānas izlase pret vietējā čempionāta komandu, Hokaido Nippon-Ham “Fighters” un Fukokas SoftBank “Hawks”, apvienoto vienību, kur uzvarēja tieši klubu beisbolisti ar 1:0. Otrā paraugspēlē jau ārzemju viesu komanda tikās ar NPB izslēgšanas spēļu otrā pusfināla dalībnieču (Jomiuri “Giants” un Hanšinas “Tigers”) apvienoto komandu. Šajā cīņā uzvarēja MLB spēlētāji – 8:7.
Savukārt sērija tika noslēgta ar Japānas izlases un Augstāko beisbola līgu izlašu paraugspēli Nahas pilsētā. Šajā cīņā japāņi vēlreiz parādīja savu pārākumu, šoreiz ar 6:4.

Līdz ar to, lai arī pirms sērijas Japānas beisbola sabiedrība šo turnīru uztvēra kā iespēju sagatavoties 2017. gada Pasaules beisbola klasikai un viņu komanda bija izteikts “otrais numurs”, Japānas komandas atstāja MLB zvaigznes “jaņos” kopumā uzvarot ar 4:2.

Par sērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts 26 gadus vecais Fukokas komandas ārējās līnijas spēlētājs Juki Janagita, kurš spēlēja Japānas izlasē.

MLB “All-Stars” izlase, lai arī nebija pārpildīta ar līgas pirmā lieluma zvaigznēm, bija atbraukusi ļoti spēcīgā sastāvā, jo sava čempionāta godu bija atbraukuši aizstāvēt Robinsons Kano, Alsidess Eskobars, Salvadors Perezs, Īvans Longria, Džastins Morno, Jasiels Puigs, Karloss Santana, Kriss Kapuano, Mets Šūmeikers, Frenklins Moraless, kā arī daudzi citi, tai skaitā arī beisbolisti, kas ir spēlējuši ASV izlasē.

Izmantotie resursi:
MLB.com: The Official Site of Major League...