Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB šodien: Miljonu slūžas tiks atvērtas jau parīt

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB šodien: Miljonu slūžas tiks atvērtas jau parīt
Aroldis Čepmens
Foto: AFP/Scanpix

Pēc divām dienām, 20. novembrī, tiks atvērts Augstāko beisbola līgu (MLB) brīvo aģentu tirgus, kas ir viens no gaidītākajiem notikumiem visas sezonas laikā. Arī šogad, līdzīgi kā citus gadus, tas sola daudz interesantus notikumus, tāpēc mēģināsim noskaidrot kuri beisbolisti šajā ziemā ir "lielās zivis" brīvo aģentu "dīķī".

Pašlaik, dažas dienas pirms brīvo aģentu tirgus atvēršanas, līgas aizkulisēs cirkulē dažādas baumas par dažādu spēlētāju iespējamajiem nākamajiem klubiem, tāpēc ir visai grūti prognozēt kur katrs spēlēs nākamajā pavasarī. Skaidrs ir viens, ka par vairākiem spēlētājiem interese būs milzīga un komandas, lai iegūtu šos beisbolistus savās rindās, dolārus nežēlos. Kuri būs šie spēlētāji? Mēģināsim noskaidrot šīs ziemas desmit pieprasītākos MLB spēlētājus, brīvos aģentus.

Brīvo aģentu tirgus "lielās zivis"

Mets Holidejs, kreisās malas aizsargs
Aizvadītajā sezonā pārgājis no Oklendas "Athletics" uz Sentluisas "Cardinals", Holidejs atkal ir jaunas komandas meklējumos... bet varbūt arī nē. Pašlaik spēlētājs un viņa aģents Skots Bora meklē pēc iespējas lielāku līgumu, pavēstot, ka spēlētājs vēlas ne mazāku līgumu kā Marks Tešera (pagājušajā starpsezonā noslēdza līgumu ar Ņujorkas "Yankees" par 20.625 miljoniem ASV dolāru sezonā). Savukārt vairāku komandu ģenerālmenedžeri šādas prasības ir nosaukuši par nepamatotām un krietni pārspīlētām.
Iespējamie galamērķi: Sentluisas "Cardinals", Ņujorkas "Yankees", Bostonas "Red Sox", Losandželosas "Angels"(?).

Džons Lakijs, sākumsastāva metējs
Lakijs, iespējams, ir pats labākais metējs šī gada brīvo aģentu klasē. Un ar to pilnīgi pietiktu. Vienīgi jāpiebilst, ka Losandželosā viņš nedomā palikt, jo "Angels" viņam piedāvāja gandrīz par trešdaļu sliktāku līgumu nekā, kā vēsta dažādas baumas, būtu gatavas maksāt citas komandas.
Iespējamie galamērķi: Ņujorkas "Yankees", Ņujorkas "Mets", Sietlas "Mariners", Bostonas "Red Sox".

Džeisons Bejs, kreisās malas aizsargs
Bostonas "Red Sox" vēlas paturēt Beju, tāpēc, iespējams, nekāda lielā tirgošanās nesanāks. Taču interese par pagājušās sezonas 36 "Home run" guvēju ir arī no citām vienībām. Taču ikvienai komandai, kas vēlas Beju redzēt pie sevis ir jāielāgo, ka komandu viņš mainīs tikai krietni labāka piedāvājuma gadījumā, nekā tas būs no Bostonas ("Red Sox" piedāvā 60 miljonus ASV dolāru četru sezonu laikā), jo arī pats beisbolists labprāt paliktu Bostonā.
Iespējamie galamērķi: Bostonas "Red Sox", Sentluisas "Cardinals".

Hosē Valverde, maiņas metējs
Šogad labākais pieejamais maiņas metējs varētu būt interesants daudzām komandām, sevišķi tām, kas vēlas sakārot savu metēju rotāciju. Tādas pašlaik ir vairākas, taču ne visām ir pietiekoši daudz naudas, lai savas idejas varētu realizēt dzīvē. Pats Valverde arī ir izteicies, ka pašlaik viņš tikai pārbauda brīvo aģentu tirgus "ūdeņus", neizslēdzot iespēju, ka varētu atgriezties Hjūstonas "Astros" rindās.
Iespējamie galamērķi: Filadelfijas "Phillies", Hjūstonas "Astros".

Adrians Beltre, trešās bāzes aizsargs
Pašlaik par Adrianu Beltre interesi izrāda tikai viena komanda, Minesotas "Twins", taču interese ir tik nopietna, ka, visdrīzāk, pārējām komandām nebūs lemts iesaistīties cīņā par trešās bāzes spēlētāju. Jāpiebilst, ka "Twins" par Dominikānas republikas beisbolistu interesi izrādīja jau iepriekš, vēloties viņu iegūt savās rindās maiņas ceļā, taču toreiz tas neizdevās.
Iespējamie galamērķi: Minesotas "Twins".

Maiks Kamerons, centra aizsargs
Savu 16 MLB sezonu Kamerons, visdrīzāk, sāks turpat, kur sāka 12. un 13., t.i., Sendijego "Padres" komandā. Lai arī pašlaik "Padres" nav īpaši daudz brīvas naudas, Kamerona atgriešana sastāvā ir nozīmīgs ("atslēgas") solis, lai uzlabotu komandas aizsardzību.
Iespējamie galamērķi: Sandijego "Padres".

Džoels Pinjero, sākumsastāva metējs
Viens no Sentluisas "Cardinals" sākumsastāva metējiem Džoels Pinjero ir "mērķis" daudzām komandām un tam ir arī pamats 214 iningos viņš tikai 27 reizes ļāva pretiniekam sasniegt pirmo bāzi bez sitiena (walk). "Cardinals" jau ir paziņojuši, ka mēģinās noturēt savās rindās Puertoriko beisbolistu, bet dažas citas komandas jau gatavo naudu pārsolīšanai.
Iespējamie galamērķi: Sentluisas "Cardinals", Ņujorkas "Mets".

Vladimirs Guerero, maiņas sitējs
Losandželosas "Angels" jau ir devuši mājienus, ka ne īpaši vēlas paturēt Guerero savās rindās uz vēl vienu sezonu, taču Čikāgas "White Sox" vēlētos gan, tāpēc baumo, ka tieši čikāgieši ir galvenie pretendenti uz Vlada pakalpojumiem un, zīmīgi, ka viņi varētu Guerero piedāvāt ne tikai maiņas sitēja vietu, bet arī iespēlēt dominikānieti labās malas aizsarga postenī.
Iespējamie galamērķi: Čikāgas "White Sox", Losandželosas "Angels"(?).

Adams Larošs, pirmās bāzes aizsargs
Pagājušās sezonas nepārliecinošais sniegums un lielā alga (7 miljoni ASV dolāru) var atstāt uz Atlantas "Braves" vadību iespaidu, ka ar Adamu nevajag pagarināt līgumu... jo labāk pārējai līgai! Larošs, kurš 2009. gada sezonā nomainīja trīs komandas (Bostona, Atlanta, Pitsburga), var spēlēt labāk un to arī novērtē citas komandas, kas jau ir sastājušās garā rindā.
Iespējamie galamērķi: Ņujorkas "Mets", Baltimoras "Orioles", Oklendas "Athletics", Sietlas "Mariners", Sanfrancisko "Giants", Arizonas "Diamondbacks" , Teksasas "Rangers".

Džons Garlends, sākumsastāva metējs
Lai arī Losandželosas "Dodgers" atteicās pagarināt līgumu ar spēlētāju, tas noteikti nebija viņa sliktā snieguma dēļ, bet gan lielās algas (tika prasīti 10 miljoni ASV dolāru). Pirms gada Garlands prasīja nedaudz virs septiņiem miljoniem ASV dolāru, taču šī sezona bija labāka, tāpēc viņa vērtība varētu arī augt vēl vairāk. Taču, visdrīzāk, tas nebūs šķērslis vairākām komandām, kas vēlēsies viņu iegūt savā sastāvā.
Iespējamie galamērķi: Minesotas "Twins", Vašingtonas "Nationals", Ņujorkas "Mets", Milvokī "Brewers".

Brīvo aģentu tirgus "melnais zirdziņš"

Aroldis Čepmens, metējs
Šīs starpsezonas "melnais zirdziņš" noteikti būs 21 gadu vecais kubietis Aroldis Čempens. Par "labāko beisbola metēju, kurš nespēlē MLB" nodēvētais Čepmens vēl šī gada sākumā izraisīja pastiprinātu interesi MLB komandu vidū un kā nu ne, ja ir iespēja nolīgt metēju-kreili, kurš var mets bumbiņu ar 100 jūdzes/stundā (aptuveni 161 km/h) lielu ātrumu.
Jāpiebilst, ka viņa ceļš līdz potenciālajai spēlēšanai pasaules spēcīgākajā beisbola līgā ne tuvu nebija gluds. Tā kā Čepmens ir dzimis Kubā, tad viņam, kā visiem kubas beisbolistiem, pāriešana uz MLB bija kaut kas tāls un ļoti grūti realizējams, jeb, iespējams tikai bēgot no valsts. Aroldis no valsts gan nebēga, taču no Nacionālās izlases, kad tā atradās Nīderlandē, "World Port" turnīrā, aizmuka gan.

Pa šo laiku spēlētājs trenējās un dzīvoja Spānijā un Andorā, bet tagad gaida iespēju realizēt savu sapni – spēlēt MLB.
Pašlaik ir vairāk nekā skaidrs, ka tas vairs nav tikai Aroldisa Čepmena sapnis, bet gan realitāte un galvenais jautājums ir ar kuru komandu kubietis noslēgs līgumu. Jāpiebilst, ka Bostonas "Red Sox", kas spēlētāju novēro jau labu laiku, apsver iespēju metējam piedāvāt vairāku gadu līgumu par vairāk nekā 20 miljoniem ASV dolāru.
Iespējamie galamērķi: Bostonas "Red Sox", Ņujorkas "Yankees".

Nenovērtētie brīvie aģenti

Marks Derosa, trešās bāzes aizsargs
Lai arī Derosas pamatpozīcija ir trešās bāzes aizsargs, viņa reālās spējas ir daudz plašākas. Viņš ir lielisks spēlētājs, kad komandai ir jāaizvieto kāds savainotais beisbolists, tāpat viņš lieliski spēlē pret metējiem – kreiļiem ("slugging" procents: .587, OPS: .928). Protams, viņš nebūs zvaigzne, taču savu darbu viņš padara lieliski un šāds spēlētājs pastiprinātu jebkuru komandu.
Iespējamie galamērķi: Filadelfijas "Phillies".

Džermens Dajs, labās malas aizsargs
35 gadu vecumā neko jaunu par spēlētāju nevar pateikt, tāpat kā neviens vairs necer uz viņiem kā ilgtermiņa komandas vilcējiem, taču savu ieguldījumu komandas spēlē tie noteikti var dot un Dajs ir tieši tāds. Lai arī sezonas otrā puse viņam bija pagalam neveiksmīga, jāatceras, ka tas notika tāpēc, ka viņa vietu pamatsastāvā ieņēma Alekss Rioss. Taču visai normālā spēle sezonas pirmajā pusē ļāva Dajam sezonu noslēgt ar 27 "Home run" sitieniem. Amerikas līgas komandām, kas meklē maiņas sitējus Džermens Dajs varētu būt labs jaunieguvums
Iespējamie galamērķi: ?

Koko Krisps
Vēl ne tik sen Krisps bija stabila vērtība Bostonas "Red Sox" komandā, bet pašlaik savainojumu dēļ ar viņu līgumu atteicās pagarināt pat Kanzassitijas "Royals", kas arī saprotami, jo viņa statistiskie radītāji bija tāli no vēlamajiem. Taču jāatceras, ka viņš vēl aizvien labi spēlē aizsardzībā, spēj izprovocēt metējus uz neprecīziem metieniem un arī nozagt kādu bāzi. Labā komandā kā viens no ārējās līnijas aizsargiem Krisps noteikti izskatītos krietni labāk nekā Kanzassitijā.
Iespējamie galamērķi: ?

Citi brīvie aģenti

Protams, apskatīt visus šīs starpsezonas brīvos aģentu būtu pārāk laikietilpīgs process, tāpēc piedāvājam sarakstu ar citiem zināmākajiem beisbolistiem - brīvajiem aģentiem, kam šajā ziemā ir jāparaksta jauni līgumi:

Čons Figinss, Rendijs Volfs, Endijs Petits, Marko Skutaro, Ričs Hārdens, Džonijs Deimonds, Hideki Matsui, Orlado Hadsons, Migels Tahada, Niks Džonsons, Melons Birds, Felipe Lopezs, Rafaels Soriano, Karls Pavons, Breds Penijs, Eriks Bedards, Bendžijs Molina, Maiks Gonzaless, Džeisons Markiss, Plasido Polanko, Tims Veikfīlds, Bens Šīts, Dags Deiviss, Džerods Vašbērns, u.c. .

  +1 [+] [-]

, 2009-11-18 13:38, pirms 14 gadiem
Paldies par ieguldīto darbu, bija interesanti izlasīt kopsavilkumu par to visu brīvo aģentu vodeviļu! Meklēt un lasīt oriģinālā nepietiktu spēka.

     [+] [-]

, 2009-11-18 13:51, pirms 14 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Paldies par ieguldīto darbu, bija interesanti izlasīt kopsavilkumu par to visu brīvo aģentu vodeviļu! Meklēt un lasīt oriģinālā nepietiktu spēka.
Lūdzu!
Kādas prognozes un ekpektācijas no šī gada FA?

     [+] [-]

, 2009-11-18 15:24, pirms 14 gadiem
Grūti novērtēt kaut cik jēdzīgi. Par atsevišķiem spēlētājiem vēl kko var mēģināt prognozēt.
Piem., Lackey nonāksana Nac.League un Mets rindās būtu gan amizanta un mazticama, jo tad viņam nāksies arī nūju ņemt rokā, ko viņs karjeras laikā ir darījis ļoti maz un ļoti slikti
Guerrero uz CWS liekas diezgan ticami.
Par C. Crisp un KC esmu pārsteigts, ka izrādījas nederīgs komandai, jo ir "reaktīvs spridzeklis", nuja bet traumatisms ir nopietns pretarguments.

     [+] [-]

, 2009-11-18 15:37, pirms 14 gadiem
Es, kā jau STL atbalstītājs, tā pavairāk kā reiz Holidejam sekoju līdzi... un jāsaka, ka superaģents Bora ir galīgi saspiedies... .

Krisps pašlaik krietni noderīgāks ir kā "piedeva", nevis (vairs jau) kā "pamatēdiens".