Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Koglans, Beilijs – gada debitanti MLB

Juris Miņins
Juris Miņins

Koglans, Beilijs – gada debitanti MLB
Kriss Koglans
Foto: flickr.com

Agstākās beisbola līgas (MLB) turpina nosaukt aizvadītās sezonas izcilniekus un šodien pienāca kārta sezonas labākajiem debitantiem. Amerikas līgā šis tituls tika Oklendas "Athletics" noslēdzošajam metējam Endrjū Beilijam, bet Nacionālajā līgā labākais debitants bija Floridas "Marlins" ārējais aizsargs Kriss Koglans.

Kriss Koglans cīņā par labākā Nacionālās līgas debitanta balvu apsteidza Filadelfijas "Phillies" metēju Dž.A. Heppu un Atlantas "Bravers" metēju Tomiju Hansonu. Koglins, kurš iepriekš spēlēja laukuma iekšā, bet pašlaik ir pārgājis uz ārējo aizsardzības līniju, šajā sezonā aizvadīja 128 spēles, guva 47 punktus, deviņas reizes izcēlās ar "Home run" sitieniem, nozaga astoņas bāzes, bet viņa atsisto metienu procents sasniedza 39%. Jāpiebilst, ka ar šo "Marlins" spēlētāja uzvaru turpinās 2003. gadā uzsāktā sērija, kura paredz, ka ik pēc trim gadiem labākā debitanta balva tiek piešķirta tieši floridiešu spēlētājam (iepriekš balvu ir saņēmuši Dontrels Viliss un Henlijs Ramirezs).

Savukārt Amerikas līgas labākais šīs sezonas debitants, noslēdzošais metējs Endrjū Beilijs cīņā par šo titulu apsteidza Teksasas "Rangers" šortstopu no Venecuēlas Elvisu Andrusu un Detroitas "Tigers" sākuma metēju Riku Porcello. Beilija kontā šajā sezonā ir 63 spēles, kurās izcīnītas sešas uzvaras, bet piedzīvoti 3 zaudējumi, 26 saglabātās spēles un vidēji pieļauti 1.83 skrējieni.

Atgādināsim, ka nākamā nominācija, kurai MLB paziņos uzvarētājus būs Amerikas līgas labākā metēja balva, kuras ieguvējs būs zināms jau rīt. Bet vēlāk, nākamās nedēļas laikā, tiks paziņoti gan labākie menedžeri, gan Nacionālās līgas labākais metējs, gan, protams, abu līgu vērtīgākie spēlētāji, jeb MVP.

Izmantotie resursi:
espn.go.com
mlb.mlb.com