Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Puigs beidzot atrod klubu un spēlēs Atlantas "Braves"

Juris Miņins
Juris Miņins

Puigs beidzot atrod klubu un spēlēs Atlantas "Braves"
Jasīls Puigs
Foto: USA Today/Scanpix

Viens no šīs sezonas "karstākajiem" Augstāko beisbola līgu (MLB) brīvajiem aģentiem, Jasīls Puigs beidzot ir noslēdzis līgumu uz 2020. gada sezonu, pievienojoties vienai no perspektīvākajām līgu komandām, Atlantas "Braves".

29 gadus vecais kubietis Jasīls Puigs bija viens no šīs MLB starpsezonas brīvo aģentu tirgus "karstākajiem" beisbolistiem, taču līdz martam vēl nebija noslēdzis līgumu ne ar vienu no komandām, jo vēlējās panākt sev pēc iespējas izdevīgākus nosacījumus, bet pēc tam, kad Covid-19 dēļ sezonas starts tika atlikts uz nenoteiktu laiku, jau pašas komandas nesteidzās ar līgumu parakstīšanu.

Kad beidzot kļuva skaidrs, ka MLB sezona, lai arī krietni īsākā formātā, notiks un līdz tās sākumam ir palikusi vien nedēļa, Jasīls Puigs beidzot ir ticis pie komandas, jo ir vienojies ar vienu no Nacionālās līgas spēcīgākajām komandām Atlantas "Braves", ko daudzi min arī starp reālākajiem kandidātiem uz uzvaru Pasaules sērijā.

Tiesa, šis līgums ir noslēgts ne bez koronvīrusa ietekmes, proti, atlantiešiem nācās meklēt jaunu ārējā laukuma aizsargu pēc tam kad par nepeidalīšanos sezonā paziņoja Niks Markakis. Veterāns šādu lēmumu pieņēma pēc tam kā "Braves" rindās tika konstatēti vairāki Covid-19 inficētie.

Jasīls Puigs MLB ienāca 2013. gadā, pēc veiksmīgas bēgšanas no Kubas. Gadu iepriekš tolaik 21 gadu vecais jauneklis noslēdza septiņu gadu līgumu ar Losandželosas "Dodgers", kura kopējā summa bija 42 miljoni ASV dolāru. Jau no pirmajām sezonām kubietis pierādīja, ka var spēlēt lielajā līgā, 2014. gadā saņemot uzaicinājumu uz "All-Stars" maču. Tiesa, vismaz līdz šim, lai arī Puigs sevi ir pierādījis kā gana labs atsitējs, viņam mediju uzmanības starmešos biežāk sanāk būt dažādu incidentu un baumu, ne sportisko sasniegumu dēļ.

2019. gada sezonu Jasīls Puigs sāka Sinsinati "Reds" rindās, bet noslēdza jau Klīvlendas "Indians" formā. Izsita 84 punktus, guva 24 "Home run" sitienus, atsitot ar 26.7% precizitāti. Tāpat viņa kontā 19 "nozagtas" bāzes, 148 atsitieni, pēc kuriem 32 gadījumos viņš sasniedza vismaz otro bāzi, bet 133 reizes metēji viņu izslēdza no spēles.

Savukārt Altantas "Braves" iepriekšējā sezonā uzvarēja Nacionālās līgas Austrumu divīzijā un ar 97 uzvarām bija otrā labākā regulārās sezonas komanda visā Nacionālajā līgā, tiesa, izslēgšanas mačos viņiem tik labi vis negāja, jo jau pirmajā "playoff" turnīra kārtā viņi piekāpās Sentluisas "Cardinals" ar 2-3.

Jasīls Puigs beisbola laukumā izceļas ne tikai ar savu spēli

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/