Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Yankees" saņem gredzenus un izcīna uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

"Yankees" saņem gredzenus un izcīna uzvaru
Spēles epizode
Foto: AP/Scanpix

Pie savas piektās uzvaras Augstāko beisbola līgu (MLB) turnīrā šosezon, mačā pret Losandželosas "Angels", kurš sākās ar pagājušās sezonas Pasaules sērijas čempionu gredzenu pasniegšanu, tika Ņujorkas "Yankees" (7:5).

Dereks Džīters un Niks Džonsons guva pa "Home run", Alekss Rodrigezs "izsita" divus punktus, bet Horhe Posada, Kērtiss Grandersons rezultatīvi nospēlēja pa reizei, kas, kopā ar Endija Petita (1-0) un Mariano Rivjeras (S, 3) lielisko spēli uz kalniņa deva "jeņķiem" uzvaru visai emocionālā spēlē, pirms kuras viņi saņēma čempionu gredzenus par pagājušajā sezonā izcīnītajiem Pasaules sērijas čempionu tituliem.

Savukārt no Losandželosas "Angels" spēlētājiem vislielākā uzmanība tika pievērsta Hideki Matsui. Un nevis tāpēc, ka viņš būtu aizvadījis lielisku spēli, bet gan tāpēc, ka viņš bija 2009. gada Pasaules sērijas MVP, jeb vērtīgākais spēlētājs, tolaik vēl "Yankees" sastāvā. Viņam par godu tika sarīkotas pamatīgas ovācijas, arī bijušie komandas biedri apsveica japāņu beisbolistu, kurš pēc tam, ar tulka palīdzību, sacīja: "Es neko tādu nebiju gaidījis, tas bija ļoti aizkustinoši. Esmu pateicīgs līdzjutējiem, kuri mani tik silti uzņēma atpakaļ."

Ja runā par "Angels" vienības kopējo sniegumu, tad komandas ģenerālmenedžeris Maiks Scioskia to noraksturoja visprecīzāk: "Spēles sākumā tika zaudēts pārāk daudz. Un arī atspēlēties mēs sākām pārāk vēlu." Lai vai kā, līdz sestajam iningam "Yankees" jau bija panākuši 5:0 savā labā, bet "Angels" pēdējā izspēlē vēl varēja mēģināt "aizķert" spēli, kad cits bijušais "Yankees" beisbolists Bobijs Abreu guva "Grand slam Hume run", taču tas nenotika.

No citiem mačiem var atzīmēt Toronto "Blue Jays" uzvaru pār Čikāgas "White Sox" ar 4:2. Šī Kanādas komandai bija sestā uzvara pēdējās astoņās spēlēs, kas, jāsaka ir zināms pārsteigums, jo pirms sezonas viņiem šādi panākumi netika paredzēti, sevišķi pēc līdera Roja Haladeja aizmainīšanas uz Filadelfiju.

MLB, 2010. gada regulārā sezona, 13. aprīļa spēles

Amerikas līga

SpēleRezultāts
Oklendas "Athletics" – Sietlas "Mariners"0:3
Kanzassitijas "Royals" – Detroitas "Tigers"5:6
Losandželosas "Angels" – Ņujorkas "Yankees"5:7
Tampabejas "Rays" – Baltimoras "Orioles"8:6
Čikaģas "White Sox" – Toronto "Blue Jays"2:4

Nacionālā līga

SpēleRezultāts
Pitsburgas "Pirates" – Sanfrancisko "Giants"6:5
Arizonas "Diamondbacks" – Losandželosas "Dodgers"5:9
Sinsinati "Reds" – Floridas "Marlins"10:8
Ņujorkas "Mets" – Kolorado "Rockies"3:11

Izmantotie resursi:
espn.go.com