Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Ortizs gūst 500. "Home run" karjerā un pievienojas izcilnieku klubam

Juris Miņins
Juris Miņins

Ortizs gūst 500. "Home run" karjerā un pievienojas izcilnieku klubam
Davids Ortizs
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komandas Bostonas "Red Sox" spēlētājs Davids Ortizs aizvadītajā naktī guva divus ""Home run" sitienus, tādējādi sasniedzot karjeras atzīmi 500 sitieni ārpus laukuma. Savukārt viņa pārstāvētā komanda ar 10:4 pārspēja Tampabejas "Rays".

Kā ziņots, Bostonas komandas treneris pirms mača ar Tampabejas komandu Davidam Ortizam piedāvāja atpūsties, t.i., izlaist šo maču, ko Dominikānas Republikas beisbolists noraidīja. Rezultātā – divi "Home run" sitieni, kas viņam ļāva kļūt par 27. spēlētāju visā MLB vēsturē, kurš ir ticis līdz šai atzīmei.
Jāpiebilst, ka viņš ir ceturtais Bostonas komandas spēlētājs, kuram tas ir izdevies, kā arī ceturtais dominikānietis, kurš ir sasniedzis šo atzīmi. Interesanti, ka viņš ir tikai otrais spēlētājs MLB vēsturē, kurš ir spējis savu 500. "Home run" gūt no divu sitienu deficīta, t.i., vienā mačā gūt gan 499. gan 500. sitienu. Pirmais, kuram tas ir izdevies ir Alberts Puhols.

No pašlaik aktīvajiem spēlētājiem 500 "Home run" sitieni ir vien Aleksam Rodrigezam un jau pieminētajam Albertam Puholam, kurš sasniedza šo atzīmi pagājušā gada aprīlī.

Pievēršoties spēlei, jāsaka, ka, tajā skaitā pateicoties "Lielā Papiņa" (Ortiza iesauka – aut.) sniegumam, tajā izpalika intriga, jo jau pirmajā iningā tika panākts triju punktu pārsvars, bet savus pirmos punktus Floridas štata komanda guva vien piektajā iningā, pie rezultāta 8:0. Pie vairāk kā viena punkta tika Dastins Pedroia (trīs) un Treviss Šovs (divi), bet zaudētāju rindās divi punkti Džona Jeso kontā.

No citiem mačiem ir jāizceļ Kanzassitijas "Royals" panākums spēlē pret Baltimoras "Orioles" ar 14:6. Par mača varoni kļuva Maiks Mustakass, kurš viens pats guva deviņus punktus.
Savukārt Sietlas "Mariners" ar 7:2 pārspēja Kolorado "Rockies". Jāpiebilst, ka, šīs spēles bija interesantas kā Sietlas, tā Baltimoras komandas faniem, jo tieši šo komandu spēlētāji cīnās par šīs sezonas labākā "Home run" sitēja titulu. Baltimorietis Kriss Deiviss savā spēlē "klusēja", bet Nelsons Kruzs gan to nedarīja un izlīdzināja rezultātu, panākot neizšķirtu pie atzīmes 41 "Home run".

Neveiksmes turpina vajāt MLB un Nacionālās līgas līderus Sentluisas "Cardinals", kuri aizvadītajā naktī zaudēja, turklāt, zaudēja divos mačos pret Sinsinati "Reds", jo izspēlēja arī dienu iepriekš pārcelto maču (2:4, 1:5). Šāda lejupslīde, kopā ar Pitsburgas "Pirates" uzvaru pār Milvokī "Brewers" jau tuvākajā laikā var saasināt cīņu par labākās komandas titulu, jo pašlaik abas komandas šķir vairs tikai 2.5 uzvaras.

MLB, regulārā sezona, 12. septembra spēles

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsReds2:4
CardinalsReds1:5
Blue JaysYankees10:7
RoyalsOrioles14:6
Blue JaysYankees9:5
Red SoxRays10:4
CubsPhillies5:7
BrewersPirates2:10
TwinsWhite Sox2:8
TigersIndiansAtcelta
MetsBraves6:4
NationalsMarlins0:2
AthleticsRangers5:3
DodgersDiamondbacks9:5
AstrosAngels2:3
PadresGiants0:8
RockiesMariners2:7

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...