Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Astors" triumfē Pasaules sērijā, MVP - sensacionālais debitants Penja

Emils Ozerinskis

"Astors" triumfē Pasaules sērijā, MVP - sensacionālais debitants Penja
Pasaules sērijas MVP balvas ieguvējs Džeremijs Penja. Foto: AP/Scanpix

Pirms gada Augstāko beisbola līgu (MLB) finālsērijā zaudētājos palikusī Hjūstonas "Astros" šogad Pasaules sērijā atspēlējās no 1-2 deficīta un guva trīs panākumus pēc kārtas, uzveicot Filadelfijas "Phillies" un kļūst par beisbola sezona čempioni.

• Hjūstonas "Astors" bija regulārās sezonas labākā komanda Amerikas līgā un izslēgšanas spēļu turnīrā spēlēja bez aizķeršanās, apspēlējot Sietlas "Marlies" (3-0) un Ņujorkas "Yankees" (4-0). Tādējādi trešo reizi četros gados sasniedzot Pasaules sērijas finālu.

• Filadelfijas "Phillies" kļuva par izslēgšanas spēļu Pelnrušķītes stāstu. Filadelfijas beisbolisti kā pēdējie par vienas uzvaras tiesu iekļuva play-off spēlēs kā Nacionālās līgas pamatturnīra sestās vietas ieguvēji.

• "Phillies" ceļā uz finālu uzveica Sentluisas "Cardinals" (2-0), izslēdza no cīņas pērnā gada čempionvienību Atlantas "Braves" (3-1), bet Nacionālās līgas finālā apturēja Sandjego "Padres" (4-1).

• "Phillies" kļuva par pirmo nopietno "Astors" pārbaudījumu, Filadelfijai izvirzoties sērijas vadībā pēc trešajā cīņā atkārtotā Pasaules sēriju rekorda, kad vienā spēlē Pensilvānijas štata komanda spēja veikt piecus mājas skrējienus.

• Ceturtajā World Series spēlē pulkstenis nosita pusnakti un "Phillies" kariete pārvērtās par ķirbi. Hjūstonas pičeri paveica neticamo, neļaujot spēles laikā Filadelfijai fiksēt nevienu atsitienu. Pēc uzvaras ar 5:0 sērijas turpinājumā "Astors" atpakaļ vairs neatskatījās.

• No FIladelfijas komandas aizbrauca ar "Astros" vadību 3-2 sērijā, jo ar šādu pašu rezultātu tika fiksēta teksasiešu uzvara arī piektajā komandu cīņā. Uzvaru Hjūstonai deva pirmgadnieka Džeremija Penjas sitiens pāri laukumu aptverošajām sienām.

• Hjūstonā visi galvenie notikumi norisinājās spēles sestajā inningā. Pēc Kaila Švarbera mājas skrējiena Filadelfija nonāca vadībā ar 1:0. "Astros" atbilde sekoja ar Jordāna Alvareza bumbiņas izsišanu tribīnēs brīdī, kad bāzēs jau atradās divi Hjūstonas spēlētāji. Tas ļāva "Astors" gūt trīs punktus. Inninga izskaņā Hjūstona guva vēl vienu punktu, nokārtojot 4:1 pārsvaru no kā pretinieki vairs neatguvās.

• Triumfējot 2022. gada Pasaules sērijā, Hjūstonas "Astors" otro reizi komandas vēsturē kļuvusi par beisbola sezonas galvenās balvas - Komisāra trofejas ieguvēju. Pirmo reizi Teksasas komanda to izdarīja pirms pieciem gadiem, uzvarot 2017. gada Pasaules sērijas finālā.

• Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts 25 gadus vecais Dominikānas Republikas beisbolists Džeremijs Penja, kurš pie cildinošā apbalvojuma ticis savā MLB debitanta sezonā. Šortstopa pozīcijas spēlētājs finālā veica atsitienus ar 40% precizitāti un desmit sitienos noklāja 15 bāzes, veicot arī piektās spēles izšķirošo mājas skrējienu.

MLB, 2022. gada Pasaules sērija

Komandas1234567
Hjūstonas "Astros"550534x
Filadelfijas "Phillies"627021x

MLB čempioni un MVP (2012.-2022.)

GadsČempionsFinālistsRezultātsMVP
2022.AstrosPhillies4-2Džeremijs Penja
2021.BravesAstros4-2Horhe Solērs
2020.DodgersRays4-2Korijs Sīgers
2019.NationalsAstros4-3Stīvens Strasbūrs
2018.Red SoxDodgers4-1Stīvs Pīrss
2017.AstrosDodgers4-3Džordžs Springers
2016.CubsIndians4-3Bens Zobrists
2015.RoyalsMets4-1Salvadors Perezs
2014.GiantsRoyals4-3Madisons Bamgārners
2013.Red SoxCardinals4-2Davids Ortizs
2012.GiantsTigers4-0Pablo Sandovals

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mlb/