Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Grandersons pārceļas uz "Yankees"

Juris Miņins
Juris Miņins

Grandersons pārceļas uz "Yankees"
Kērtiss Grandersons
Foto: AP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) menedžeri pašlaik veic aktīvu komandu komplektēšanas darbu un pašlaik notiekošajā "Ziemas sanāksmē" meklē partnerus maiņām un viena no skaļākajām maiņām jau ir notikusi – Ņujorkas "Yankees" savās rindās ir ieguvusi ārējās līnijas aizsargu Kēritsu Grandersonu, pretī dodot Ostinu Džeksonu un Filu Kouku.

Ņujorkas "Yankees" komanda turpina sev ierasto komandas komplektācijas shēmu – katru starpsezonu nolīgstot vismaz vienu "All-Stars" līmeņa spēlētāju. Šoreiz tas ir nu jau bijušais Detroitas "Tigers" ārējās līnijas centra aizsargs Kērtiss Grandersons. Pretī šī gada Pasaules sērijas ieguvēji Detroitas vienībai atdeva rezerves metēju Filu Kouku un ārējās līnijas prospektu, jeb jauno spēlētāju Ostinu Džeksonu.
Jāatzīmē, ka šī bija trīspusējā maiņa un kā trešā iesaistītā vienība bija Arizonas "Diamonbacks", kuri uz Detroitu sūtīja Maksu Sčerzeru un Danielu Sčeleretu, bet pretī saņēma Edvinu Džeksonu no "Tigers" un Aienu Henediju no Ņujorkas "Yankees".

Jāpiebilst, ka pēc šī darījuma Ņujorkas "Yankees" komanda saņēma kārtējo kritikas devu no beisbola sabiedrības un faniem, nosodot ņujorkiešu vēlmi nopērkot labākos spēlētājus, nopirkt arī titulu, kas, kā daudzi izsakās, viņiem izdevās šosezon (starpsezonā tika iegādāti metējs K.Č. Sabatia un pirmās bāzes spēlētājs Marks Tešera). Tāpat jāpiebilst, ka MLB neeksistē tā sauktie "algu griesti", kas bagātākās komandas nostāda priviliģētākā stāvoklī.

Atgādināsim, ka šajā starpsezonā Detroitas "Tigers" vienību jau pameta Plasido Polanko, kurš atgriezās Filadelfijas "Phillies" vienībā. Šāda detroitiešu zvaigžņu atdošana ir skaidrojama ar to, ka viņi šajā starpsezonā vēlas samazināt savu algu budžetu, pie reizes veicot nelielu komandas "pārbūvi" nākotnes vārdā.

No citiem darījumiem var atzīmēt metēja Endija Petita līguma pagarināšanu ar jau minētajiem Ņujorkas "Yankees", Sietlas "Mariners" noslēgtais līgums ar trešās bāzes spēlētāju Čonu Figinsu, kā arī metēja Breda Penija pievienošanos Sentluisas "Cardinals". Tāpat jāatzīmē, ka vairāki spēlētāji, kuri iepriekš bija iesnieguši savas prasības algu arbitrāžas komisijā, un jau saņēmuši lēmumus šajā sakarā ir piekrituši savām jaunajām algām. No skaļākiem uzvārdiem var minēt divus metējus - Karls Pavano paliks Minesotas "Twins" rindās, bet Rafaels Soriano turpinās pārstāvēt Atlantas "Braves".

Izmantotie resursi:
espn.go.com

Vai visu labāko sporta veida spēlētāju sapulcēšana vienā komandā ir atbalstāma?

  • 6

  • 9

  • 8


     [+] [-]

, 2009-12-10 15:41, pirms 15 gadiem
Cik saprotu Grandersons uzbrukumā būs 1. pozīcijā J. Damon vietā, kurš nepagarinās līgumu ar NYY?

     [+] [-]

, 2009-12-10 16:29, pirms 15 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Cik saprotu Grandersons uzbrukumā būs 1. pozīcijā J. Damon vietā, kurš nepagarinās līgumu ar NYY?
Ar Deimonu vēl tiek risinātas pārrunas (tāpat kā ar Matsui), taču tagad, protams, pilnīgi par citiem cipariem un noteikumiem.