Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB samazinās ārpus ASV dzimušo spēlētāju īpatsvars

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB samazinās ārpus ASV dzimušo spēlētāju īpatsvars
Kubietis Junels Eskobars
Foto: AP/Scanpix

Kā vēsta Ziemeļamerikas sporta mediji, tad uz šīs sezonas Augstāko beisbola līgu (MLB) atklāšanas dienu, salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, ir samazinājies ārpus ASV dzimušo beisbolistu īpatsvars un šosezon tas sasniedza 27.7% no visiem MLB spēlētājiem.

Augstāko beisbola līgu vadība šajās dienās ir paziņojusi, ka uz sezonas atklāšanas dienu, visu 30 komandu sastāvos kopā bija 833 spēlētāji, no kuriem 231 bija dzimis ārpus ASV. Procentuāli tas deva 27.7%, kas ir mazliet sliktāks rezultāts nekā tika uzstādīts pirms gada – 28% ārzemnieku. Savukārt pēdējo gadu labākais rādītājs tika sasniegts 2005. Gadā, kad sezonai uzsākoties 29.2% no visiem MLB spēlētājiem bija ārzemnieki.

Vislielākā spēlētāju eksportētāja ir bijusi Dominikānas republika, kura uz MLB šajā sezonā ir deleģējusi 86 spēlētājus, bet 58 spēlētājus "lielajai līgai" ir sagatavojusi Venecuēla. Visbeidzot "goda pjedestāla" trešo pakāpienu ieņem Puertoriko, no kuras sezonas sākumā līgā ir iekļuvis 21 beisbolists. Tāpat sarakstā ir iekļuvušas Japāna ar 14 spēlētājiem, Kanāda ar 13 beisbolistiem, Meksikai MLB ir 12 pārstāvji, Kubai – septiņi, Panamai – pieci, Austrālijai – četri, Taivānai – trīs, bet Kolumbijai, Dienvidkorejai, Nīderlandes Antiļām un Nikaragvai pa diviem.

Salīdzinot ar citām profesionālajām līgām jāsaka, ka Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) šajā sezonā ārzemnieku īpatsvars svārstījās ap 20% no visiem līgā spēlējošajiem basketbolistiem, Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šajā sezonā no visiem uz ledus izgājušajiem hokejistiem ārzemnieki bija mazliet mazāk nekā ceturtā daļa – 24.5%. Visbeidzot Nacionālajā futbola līgā (NFL) ārzemnieku procents gan ir niecīgs, taču daži citvalstu (pārsvarā no Austrālijas un Dienvidamerikas, taču ir arī Eiropas un Āzijas pārstāvji) atlēti ir arī tur.

Izmantotie resursi:
sportingnews.com
espn.go.com

     [+] [-]

, 2010-04-07 23:47, pirms 15 gadiem
NHL tikai 24,5%...raksts par to, ka dzimusi ārpus ASV, bet to, ka NHL kanādiešu ir vairāk kā puse no visas līgas, to laikam nezin...cik atceros, Kanāda nav ASV sastāvā, tātad, neskatotis uz to, ka NHL ir arī Kanādas komandas, uzskatāmi par ārzemniekiem...

     [+] [-]

, 2010-04-08 07:25, pirms 15 gadiem
Seelis rakstīja: NHL tikai 24,5%...raksts par to, ka dzimusi ārpus ASV, bet to, ka NHL kanādiešu ir vairāk kā puse no visas līgas, to laikam nezin...cik atceros, Kanāda nav ASV sastāvā, tātad, neskatotis uz to, ka NHL ir arī Kanādas komandas, uzskatāmi par ārzemniekiem...
Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šajā sezonā no visiem uz ledus izgājušajiem hokejistiem ārzemnieki bija mazliet mazāk nekā ceturtā daļa – 24.5%.

Pievēršu uzmanību uz atslēgas vārdu.

NHL ar 6 Kanādas komandām var uzskatīt kā ASV/Kanādas līgu, NBA/MLB ir tikai pa vienai komandai Kanādā, kurās spēlē tikai 2 vietējie spēlētāji (uz abām kopā). Un, starp citu, tieši tā pašā Ziemeļamerikā arī uztver šīs līgas.