Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Red Sox" sezonas atklāšanas spēlē pieveic "Yankees"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Red Sox" sezonas atklāšanas spēlē pieveic "Yankees"
Bostonas "Red Sox" beisbolisti
Foto: AP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) jaunās sezonas atklāšanas mačā, kurš risinājās Bostonas "Fenway Park" stadionā, vietējie "Red Sox", atspēlējoties no četru punktu deficīta, ar 9:7 uzveica pagājušās sezonas Pasaules sērijas uzvarētājus un savus niknākos konkurentus Ņujorkas "Yankees".

Ziemeļamerikas sporta dzīvē Augstāko beisbola līgu sezonas atklāšana ir īpašs notikums, ar to, pēc būtības, tiek atklāta jaunā "lielā četrinieka" (NHL, MLB, NFL, NBA) profesionālo līgu sezona un ja vēl atceras, ka beisbols ir oficiāli pasludināts par ASV nacionālo sporta veidu, tad visa ažiotāža ap sezonas pirmo spēli ir tikai saprotama. Kur nu vēl tādā gadījumā, ja šajā atklāšanas spēlē savā starpā tiekas Ņujorkas "Yankees" un Bostonas "Red Sox", kas, pēc daudzu Ziemeļamerikas sporta ekspertu domām ir visu laiku nozīmīgākais derbijs visā kontinenta profesionālajā sportā.
Ņemot vērā visus iepriekšējos apstākļus fakts, ka "Fenway Park" tribīnes bija pārpildītas (37.440 tūkstoši skatītāju) nepārsteidza nevienu. Līdzjutēji bija atnākuši uz spēli, šovu, izrādi, kas viņiem arī tika piedāvāta ne tikai ārpusspēles pasākumos, bet arī paša mača ietvaros.

Mača iesākums labāks padevās titulētajiem viesiem no Ņujorkas, kuri otrajā izspēlē veica divus "Home run" sitienus, viens no kuriem komandas jaunpienācēja, ārējās aizsardzības līnijas centra aizsarga Kērtis Grandersona kontā. Tādā pašā garā pagājušās sezonas čempioni turpināja līdz ceturtajam iningam, kad panāca 5:1 savā labā. Vienīgo punktu mājniekiem, pēc Adriana Beltre sitiena guva Kevins Jokilis. Viens no šī "jeņķu" atrāviena galvenajiem varoņiem bija Brets Gārdners, kurš vispirms veica sitienu pēc kura punktu guva Robinsons Kano, bet pēc tam pats nozaga vienu punktu, no trešās bāzes ieskrienot "mājā".

Taču tāpat var uzskatīt, ka tieši pēc Gārdnera rupjas kļūdas sākās "BoSox" atspēlēšanās, jo piektajā izspēlē kreisās malas aizsargs veica neprecīzu metienu, kas noveda pie punkta zaudējuma, kas savukārt vēlāk, sestajā izspēlē, noveda pie rezultāta izlīdzināšanās – 5:5. "Yankees" gan prata vēlreiz izvirzīties vadībā, kad pa punktam guva jau pieminētais Kano un Horhe Posada, taču bostonieši nedomāja sezonu sākt ar zaudējumu, pie tam zaudējumu savās mājās.
Septītajā un astotajā iningā Dastins Pedroia guva trīs punktus, kas, kā vēlāk izrādījās bija izšķirošie spēles uzvarētāja noteikšanai. Vispirms, ar "Home Run" sitienu, Pedroia rezultātu izlīdzināja, bet astotajā izspēlē pielika punktu aizvadītā vakara rezultatīvajiem uzbrukumiem – 9:7 "Red Sox" labā.

Kopumā, par spēles varoņiem, viennozīmīgi, ir jāatzīmē otrās bāzes spēlētājs Dastins Pedroia, kurš "izrāva" uzvaru Bostonas komandai, kā arī pirmās bāzes beisbolists Kevins Jokilis, kuram padevās trīs vairāku bāžu sitienu un kopā Jokilis, tāpat kā Adrians Beltre, guva divus punktus. Ņujorkas "Yankees" rindās ar diviem punktiem un labu atsitienu procentu (0.750) izcēlās ķērājs Horhe Posada.
Savukārta ja runā par metējiem, tad abiem sākumsastāva pičeriem sezonas pirmā spēle nebija īpaši veiksmīga, jo ņujorkietis K.Č. Sabatia, kurš nospēlēja 5.1 iningu, spēli beidza ar ERA rādītāju 8.44 (H:6, R:5, SO:4, BB:2), bet arī bostonietis Džošs Bekets nebija veiksmīgāks – ERA: 9.64, divi pieļauti "Home Run" sitieni, trīs reizes sitējs pameta bāzi pēc Beketa četriem neprecīziem metieniem, bet tikai vienu reizi bostoniešu pamatsastāva metējs spēja no spēles izslēgt "jeņķu" sitēju.

Jāpiebilst, ka pārējās komandas savas sezonas pirmās spēles aizvadīs šovakar, kad 13 spēlēs savas pirmās uzvaras mēģinās izcīnīt 26 komandas. Interesantākie dueļi varētu izvērsties starp Sentluisas "Cardinals" un Sinsinati "Reds" kā arī starp Minesotas "Twins" un Losandželosas "Angels". Latvijas beisbola līdzjutējiem būs iespēja vērot divus mačus, ko rādīs "ESPN America" – jau pieminēto "Cardinals":"Reds" dueli kā arī Čikāgas "Cubs" un Atlantas "Braves" maču.

MLB, 2010. gada regulārā sezona, 4. aprīļa spēles

Amerikas līga

Komanda123456789RHE
Ņujorkas "Yankees"0203002007121
Bostonas "Red Sox"0100133109120

W: Hideki Okijama (1-0)
L: Čans Ho Parks (0-1)
SV: Džons Papelbons (1)

Izmantotie resursi:
espn.go.com

  +1 [+] [-]

, 2010-04-05 12:16, pirms 14 gadiem
Interesants mačs,no 5:1 yankees tomēr zaudēja.Jaunuieguvumi abām komandām labi nospēlēja(izņemot Parku Yankees komandā),uh sezona ir sākusies

  +1 [+] [-]

, 2010-04-05 12:25, pirms 14 gadiem
Jeņķi visu spring training mazliet jēli. Ok, es saprotu, ST jēgu, bet vienalga, švaki. Gan iespēlēsies..

  +1 [+] [-]

, 2010-04-05 19:27, pirms 14 gadiem
Ja nemaldos NYY šī sezona īpaša arī ar to, ka trīs vīri Jeters, Posada un Riveira sāk savu 16-to sezonu kopā un vienā komandā. Laikam nekas tāds nav bijis nevienā profesionālajā līgā.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-06 17:52, pirms 14 gadiem
RCN rakstīja: Ja nemaldos NYY šī sezona īpaša arī ar to, ka trīs vīri Jeters, Posada un Riveira sāk savu 16-to sezonu kopā un vienā komandā. Laikam nekas tāds nav bijis nevienā profesionālajā līgā.
Atliek Latvijas līgu(pēc Baldones piemēra ) pārvērst par profesionālu un tik spēlēt