Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Keršovs par 93 miljoniem piekrīt palikt Losandželosā

Juris Miņins
Juris Miņins

Keršovs par 93 miljoniem piekrīt palikt Losandželosā
Kleitons Keršovs
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Losandželosas "Dodgers" ir paziņojusi, ka tai ir izdevies vienoties ar savu metēju, Kleitonu Keršovu, par sadarbības turpināšanu uz trim nākošajām sezonām.

Augstākajās beisbola līgās brīvo aģentu tirgus tiek vērts vaļā nākamajā dienā pēc pēdējās Pasaules sērijas spēles, taču pirmajās piecās dienās komandas drīkst uzrunāt tikai tos brīvos aģentus, kas aktuālo sezonu ir noslēguši pie viņiem.

Pats apspriestākais brīvais aģents, kura liktenis vēl nebija zināms bija Kleitons Keršovs, trīskārtējais MLB Nacionālās līgas labākais metējs, septiņkārtējs "All-Stars" maču dalībnieks un 2014. gada savas līgas MVP. Tika runāts, ka "dūzis" var vēlēties izmēģināt spēkus brīvajā tirgū, jo viņa līgums paredzēja iespēju, ka beisbolists pēc 2018. gada sezonas drīkst pārtraukt tā darbību, kur, neapšaubāmi, viņš varētu iekasēt lielu naudu.

Šodien, pēdējā ekskluzīvo pārrunu perioda dienā, Keršovs ir noslēdzis jaunu līgumu ar savu līdzšinējo komandu un paliks Losandželosas "Dodgers" rindās vēl trīs sezonas, par to ik gadu saņemot 31 miljonu ASV dolāru.

Jāpiebilst, ka jaunā vienošanās dzēš iepriekšējo, kas bija paredzēta uz diviem gadiem par kopējo summu 65 miljoni ASV dolāru. Faktiski sanāk, ka, lai arī Keršovs ir piekritis vidējās algas samazinājumam, par 1.5 miljoniem sezonā, kopumā viņš ar jauno līgumu ir ticis pie papildus 28 miljoniem ASV dolāru.

Losandželosas "Dodgers" rindās Keršovs ir pavadījis visu savu profesionālo karjeru, kas sākās 2008. gadā. Bez neskaitāmām individuālajām balvām metējs ar "Dodgers" divas iepriekšējās sezonas ir pratis aizkļūt līdz Pasaules sērijai, taču abos gadījumos Losandželosas vienība piedzīvoja zaudējumus. Pirms gada atzina Hjūstonas "Astros" pārākumu, bet šogad – Bostonas "Red Sox".

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports