Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Sākas 117. MLB beisbola sezona

Juris Miņins
Juris Miņins

Sākas 117. MLB beisbola sezona
Kurš būs Pasaues čempions šogad?
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar, 20:10 pēc Latvijas laika, ar Tampabejas “Rays” un Ņujorkas “Yankees” maču tiks dots starts jaunajai Augstāko beisbola līgu (MLB) sezonai, kas būs nu jau 117. profesionālā beisbola augstākā līmeņa sezona.

Pagājušā gada rudenī MLB bija īpaši svētki, precīzāk, svētki bija Čikāgā, kur vietējā “Cubs” vienība pēc vairāk kā 100 gadu pārtraukuma spēja triumfēt Pasaules sērijā. Tā bija ilgākā “sausā” sērija bez čempionu titula visās lielajās Ziemeļamerikas līgās. Tiesa, jau pēc mazāk kā 24 stundām tam nebūs pilnīgi nekādas nozīmes, jo visas 30 MLB komandas dosies cīņā par jauno čempionu titulu.

Protams, ka pirmais jautājums, kas daudziem uzrodas ir – vai “Cubs” atkārtos savu panākumu? Te ir jāsaprot, ka izcīnīt divus titulus pēc kārtas MLB 21. gadsimtā (kad visas uzvaras ir izcīnītas no 2000. gada vai vēlāk) nav izdevies vēl nevienai komandai, tikai 2000. gadā Ņujorkas “Yankees” noslēdza savu trīs Pasaules sērijas uzvaru sēriju (kopumā MLB vēsturē divus vai vairāk titulus pēc kārtas ir izdevies izcīnīt tikai septiņām komandām). Tāpat izcīnīt zīmīgās 100 uzvaras divas sezonas pēc kārtas ir daudz grūtāk nekā varētu likties, jo tikai dažām komandām tas ir izdevies.

Protams, ka Čikāgas komanda nekur nepazudīs un tā būs spēks ar kuru jārēķinās ne tikai Nacionālās līgas Centrālajā divīzijā, bet visā MLB. Komanda ir jauna, tai ir lieliski metēji, kurus papildina ne sliktāka aizsardzība un viņi noteikti var šādā pašā ritmā spēlēt vēl nevienu vien sezonu, taču nav jau tā, ka pārējās komandas tikai noskatīsies uz to kā veicas “Cubs”.

Kas varētu viņus apturēt? Losandželosas “Dodgers” pagājušajā sezonā bija nomocīta ar savainojumiem un nestabilu metēju rotāciju, taču vienalga spēja nokļūt izslēgšanas mačos un arī pabojāt nervus topošajiem čempioniem. Ja šogad spēlētājiem veselības būs mazliet vairāk, tad rezultātam nevajadzētu izpalikt.

Tāpat nevajag aizmirst par Braisu Hārperu un viņa Vašingtonas “Nationals”, kuri jau ilgu laiku ir starp Nacionālās līgas eliti, taču pie cīņas par titulu īsti netiek. Protams, nevar aizmirst arī klasiku – Sentluisas “Cardinals”, Sanfrancisko “Giants”, Ņujorkas “Mets”.

Amerikas līgā eksperti par favorītiem sauc Klīvlendas “Indians”, kuru pagājušās sezonas lieliskais ceļojums noslēdzās pašā smagākajā iespējamajā veidā – viņi piekāpās Čikāgas “Cubs” Pasaules sērijas septītajā mačā, zaudējot ar viena punkta pārsvaru. Smagi. Tajā pašā laikā, arī Klīvlendas komandai ir visas iespējas turpināt savu skrējienu pēc titula. Eksperti gan norāda uz vienības psiholoģiju – vai nu viņi atkārtos Kanzassitijas “Royals” ceļu, kuri pēc zaudējuma finālā atgriezās un tika pie titula vai... .

Bostonas “Red Sox” ir veikuši savu pārbūvi un pašlaik komanda ir nokomplektēta ar ļoti augstas klases spēlētājiem, kuri pagājušajā sezonā pretendēja uz daudzām individuālajām balvām, taču palika tukšā, piemēram, Kriss Seils un Mūkijs Betss. Vienīgais lielais jautājums ir par to kā bostonieši spēs aizstāt nu jau “pensijā” aizgājušā Davida Ortiza pienesumu uzbrukumā. Tāpat ir jāizceļ arī Hjūstonas “Astros”, kuri pēc vairākiem bezcerīgiem gadiem arī ir pārbūvējuši komandu un gatavojas lielām lietām.

Tajā pašā laikā ir jāsaprot, ka MLB sezona nav 16 maču turnīrs kā NFL un pat ne 80+ maču regulārā sezona kā NHL un NBA, bet gan 162 spēļu ultramaratons no aprīļa līdz septembrim, kur teju katru dienu ir jārāda vislabākais sniegums. Kādam tā ir iespēja īslaicīgus neveiksmju posmus kompensēt ar garām uzvaru sērijām, citiem tas ir pārāk smags pārbaudījums un ilgtermiņā viņi nevar turēt augsto tempu, tāpēc pat šķietamie favorīti rudenī var atrasties tabulai pavisam pretējā pusē, nekā gaidīts.

Tomēr, lai arī MLB ir komandu čempionāts, līdzjutējiem tikpat svarīgi vai pat svarīgāk ir atsevišķu spēlētāju sniegums. Kuri iegūs MVP balvas, kuri – Saja Janga balvas, bet kuri tiks atzīti par labākajiem debitantiem. Prognozēt šādas lietas, protams, ka ir grūti, teju neiespējami, taču var atzīmēt, ka eksperti uzskata, ka par Amerikas līgas MVP balvu īstas cīņas nebūs un to iegūs Losandželosas “Angels” pārstāvis Maiks Trauts, taču Nacionālajā līgā tiek paredzēta Braisa Hārpera un Krisa Braienta cīņa, turklāt arī Korijs Sīgers var pārsteigt.

Pretējas prognozes ir par līgu labākajiem metējiem. Nacionālajā līgā kā izteikts favorīts tiek minēts Kleitons Keršovs, bet Amerikas līgā Krisam Seilam būs jākonkurē ar Koriju Klūberu un Āronu Sančezu.

Savukārt par līgu labākajiem debitantiem, pēc ekspertu prognozēm, būtu jākļūst Densbijam Svansonam Nacionālajā līgā un Endrjū Benintendi – Amerikas līgā.

Augstāko beisbola līgu sezona, kas sākas 2. aprīlī, noslēgsies 7. novembrī. Savukārt 11. jūlijs ir tā diena, kad tiks izspēlēta “All-Stars” spēle, kas šogad norisināsies Maiami “Marlins” mājas stadionā - “Marlins Park”.

MLB regulārā sezona, 2. aprīlis

ViesiMājniekiLaiks
Tampabejas “Rays”Ņujorkas “Yankees”20:10
Arizonas “Diamondbacks”Sanfrancisko “Giants”23:10
Sentluisas “Cardinals”Čikāgas “Cubs”03:35

     [+] [-]

, 2017-04-02 12:26, pirms 7 gadiem
Aiziet, beisboliņš atkal uz ilgu laiku kļūst par ikdienas sastāvdaļu!

     [+] [-]

, 2017-04-02 16:53, pirms 7 gadiem
Pašas MLB mūsdienās atzītas augstākā līmeņa profesionālās līgas ASV bija jau tad, kad Ļeņins kā puišelis vēl zem galda skraidīja. 117. sezona būs jau modernajā ērā