Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

Justovičs: "Jūtam, ka varam iekļūt finālā"

Andrejs Siliņš

Justovičs: "Jūtam, ka varam iekļūt finālā"
Gatis Justovičs
Foto: sbl.lv

"Nekādi mērķi netika izvirzīti un no vienas puses tas ir labi – spēlētāji jau paši jūt un saprot, ka var iekļūt finālā un uz to arī tiecas," sarunā ar Sportacentrs.com saka janvāra mēneša vērtīgākais spēlētājs SEB Studentu Basketbola līgā (SBL) Gatis Justovičs no Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU).

Kad un kā uzzināji, ka esi atzīts par janvāra MVP? Kādas pirmās emocijas?
Uzzināju internetā! Negaidīju ka mani novērtēs un biju tiešam priecīgs par balvu!

Janvārī izdevās uzvarēt visās četrās spēlēs (pret RSU, BA, RSEBAA un RTU), pie tam diezgan pārliecinoši. Kas ir LLU panākumu pamatā, galvenokārt?
No šīm četrām spēlēm svarīgākā, uz kuru arī pastiprināti koncentrējāmies, bija pret RTU. Pret RSU, BA un RSEBAA vajadzēja nospēlēt savu iespēju robežās un rezultāts neizpaliktu! Pamatā, galvenokārt, ir aizsardzība – ja labi nospēlējam aizsardzībā, tad varam cīnīties arī ar pārējām komandām.

Cik nozīmīgs ir mājas zāles faktors? Šosezon pagaidām vismaz tikai viens zaudējums mājās (pret BAT un arī tikai -2).
Mājās jau visi spēlē labāk, arī LLU. Protams, ka ļoti palīdz fani un žēl, ka šogad izšķirošās spēles nenotiek Jelgavā!

RTU abās spēlēs uzvarēts diezgan pārliecinoši, bet LSPA, kas tabulā ir pat augstāk par RTU, reizi zaudēts un vēl reizi uzvara tikai ar viena punkta pārsvaru... Kāpēc tā, tavuprāt?
Pret RTU tiešām pašiem sanāca diezgan labi nospēlēt, tāpēc arī veiksmīgs rezultāts! Pret LSPA pirmo spēli zaudējām, jo slikti nospēlējām galotni un traucēja tas, ka zālē bija ļoti auksts.

Kā notiek un vai vispār notiek treniņi LLU komandai?
Treniņi ,protams, notiek, bet man, Kalvim, Ģirtam un Armandam sanāk trenēties pie "Zemgales" un studentu treniņos mēs nepiedalāmies, bet domāju, ka pirms izslēgšanas spēļu sākuma trenēsimies kopā ar studentiem.

Kāds ir komandas mērķis šajā sezonā?
Šosezon, tāpat kā pagājušo nekādi mērķi netika izvirzīti un no vienas puses tas ir labi – spēlētāji jau paši jūt un saprot, ka var iekļūt finālos un uz to arī tiecas.

Ja pagājušajā sezonā bijāt pārsteigums daudziem, tad šajā jau esat favorīts no paša sezonas sākuma. Kas jāizdara, lai uzveiktu arī "Turību"?
Jānospēlē kā komandai un jāizpilda treneru dotie norādījumi, protams, jānokapā aizsardzībā, tad arī ir iespējas viņus uzveikt!

Vēl mazliet atceroties pagājušās sezonas beigas, kas, tavuprāt, pietrūka "Final 4", lai parādītu labāku sniegumu un vai tas bija pa spēkam? Kādas emocijas, spēlējot mājās pie pilnām tribīnēm?
Tas bija pirmais "Final4", kurā piedalījāmies, bijām satraukušies par daudz varbūt, bet jāatzīst, ka pusfinālā pret LU mums bija maz izredžu, taču RTU vajadzēja uzvarēt – paši jau beigas atdevām. Atbalsts bija fantastisks un ceru, ka arī šogad studenti brauks atbalstīt savējos.

Kāda ir skolas attieksme pret basketbolu, ir kādas atlaides vai tml.?
Skolas attieksme, salīdzinot ar pirmo gadu, kad sāku spēlēt, noteikti ir mainījusies uz labo pusi. Atbalsts ir un tas ir galvenais.

Kādi pašam mērķi – kad plānots beigt studijas? Mācīsies tālāk? Kā ar basketbolu?
Tagad mācos ceturtajā kursā un plānoju beigt jau šovasar. Noteikti domāšu par maģistratūru, bet par to domāšu nedaudz vēlāk. Par basketbolu nezinu – ja mācīšos, tad jau spēlēšu.

LU salīdzinoši pieticīgais sniegums šobrīd, tavuprāt, ir mānīgs vai tas patiešām ir LU patiesais spēks šajā sezonā?
LU krietni pamainījies sastāvs, tāpēc arī rezultāts tāds švakāks, bet domāju, ka tas ir mānīgs un LU tiks pusfinālā.

Ko "Zemgales" kluba vadība, treneri saka par spēlēšanu SBL?
Treneris atbalsta to, ka mēs spēlējam un vispār to, ka mēs studējam, jo daudzi tikai spēlē vai tikai mācās, bet mums vairāk vai mazāk izdodas to apvienot.