Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

Rīt startē Studentu līga

Andrejs Siliņš

Rīt startē Studentu līga
Pēteris Višņēvics
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

Ar spēli starp Biznesa augstskolu "Turība” un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA) pirmdien tiks atklāta jau 9. SEB Studentu basketbola līgas (SBL) sezona.

Šajā sezonā SEB SBL dalību pieteikušas astoņu Latvijas augstskolu – Biznesa augstskolas „Turība”, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas, Banku augstskolas, Rīgas Ekonomikas augstskolas un Vidzemes augstskolas - komandas.

Šīs sezonas izspēles kārtība būs tāda pati kā iepriekšējā sezonā – 2 apļu turnīrs, pēc kura 6 labākās komandas iekļūs „Final 6”. Mājas spēles savās zālēs aizvadīs BAT, LSPA un ViA, bet pārējās komandas, tāpat kā iepriekšējo sezonu – Rīgas 49.vsk.

Jau piekto sezonu SEB banka ir SBL sadarbības partneris. ”SEB banku un Studentu basketbola līgu saista jau ilggadēja sadarbība. Ik gadu varam pārliecināties, ka mūsu sniegtais atbalsts līgai ir liels ieguldījums arī jaunās profesionālās basketbolistu paaudzes veidošanā,” norāda SEB bankas filiāļu tīkla direktors Māris Larionovs.

Šosezon sadarbību ar SEB SBL ir sācis SIA "Aerodium", kurš piedāvās dāvanu kartes lidojumiem vertikālā vēja tunelī labākajiem SEB SBL spēlētājiem, kā arī dažādus suvenīrus skatītājiem.

Par sacensību gaitu un norisi arī šogad informēs portāls Sportacentrs.com

Sīkāka informācija pieejama SEB Studentu Basketbola līga

Informāciju sagatavoja
SEB SBL

     [+] [-]

, 2010-11-21 18:33, pirms 13 gadiem
No 8 komandām 6 iekļūst finālos...

     [+] [-]

, 2010-11-21 20:45, pirms 13 gadiem
Nav tā kā bišku par maz, regulārajā sezonā 14 spēles?

  +2 [+] [-]

, 2010-11-21 21:09, pirms 13 gadiem
Kas tā par studentu līgu bez LU un LLU?

  -1 [+] [-]

, 2010-11-21 22:28, pirms 13 gadiem
tik tiešām ļoti ļoti slikti, ka LU un LLU nestartē ... gribētos teikt kauns šo universitāšu vadībai

     [+] [-]

, 2010-11-22 14:32, pirms 13 gadiem
LLU nestartēs lielo ierobežojumu dēļ. Viens no galvenajiem ierobežojumiem ir tas, ka turnīrā nedrīkst spēlēt pirmā kursa studenti. LLU komandu tas ļoti ietekmē, jo cik zinu, tad četri pamatsastāva spēlētāji pēc otrā kursa ir nomainījuši fakultāti un šogad studijas sāka no jauna.

     [+] [-]

, 2010-11-23 00:33, pirms 13 gadiem
Uzgriežņu Arvīds rakstīja: LLU nestartēs lielo ierobežojumu dēļ. Viens no galvenajiem ierobežojumiem ir tas, ka turnīrā nedrīkst spēlēt pirmā kursa studenti. LLU komandu tas ļoti ietekmē, jo cik zinu, tad četri pamatsastāva spēlētāji pēc otrā kursa ir nomainījuši fakultāti un šogad studijas sāka no jauna.
Nav jau problēma pirmajā kursā. Pirmkursnieki drīkst spēlēt, bet LLU gribēja sabīdīt slīpu shēmu, lai nodrošinātu iespēju spēlēt saviem "mūžīgajiem studentiem". Pareizi darīja SBL vadība, ka noliedza. Lai spēlē studentu līgā tie, kas patiešām ir īsti studenti, reāli studē. Katru gadu pāriet no viena kursa uz nākošo. Tādi drīkst spēlēt, kamēr pabeidz gan bakalaurus, gan maģistrus. Līdzīgi bija ar LU, tie bija vēl lecīgāki un gribēja piedalīties tikai fināla daļā. Smiekls nāk par šīm abām "universitātēm", kas nejēdz nokomplektēt komandu no īstiem studentiem un parādīt savu varēšanu uz basketbola laukuma, bet mēģina sabīdīt dažādas shēmas, pieprasot mainīt nolikumu. Pareizi darīja studentu līgas vadība, ka šos pasūtīja.

     [+] [-]

, 2010-11-23 18:15, pirms 13 gadiem
Platais59 rakstīja: Smiekls nāk par šīm abām "universitātēm", kas nejēdz nokomplektēt komandu no īstiem studentiem
Kas it īstie un kas neīstie studenti?

     [+] [-]

, 2010-11-23 20:23, pirms 13 gadiem
deepam rakstīja: Kas it īstie un kas neīstie studenti?
Tādi, kas studē, katru gadu tiek galā ar to, kas studijās paredzēts, un paralēli spēlē basketbolu.