Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

SEB SBL čempionu noskaidros 24. martā

Andrejs Siliņš

SEB SBL čempionu noskaidros 24. martā
Vai BAT un LLU arī "Final 6" sadalīs pirmās divas vietas?
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

SEB Studentu Basketbola līgas (SBL) čempions tiks noskaidrots 24. marta vēlā vakarā. "Final 6" turnīrs norisināsies no 22. līdz 24. martam Rīgas 49. vidusskolas basketbola hallē.

49. vidusskolas hallē šajā sezonā norisinājušās lielākā daļa SBL spēļu un tikai loģiski, ka tieši tur norisināsies arī izslēgšanas mači, kas šosezon aizritēs pēc "Final 6" turnīra sistēmas. Tas nozīmē, ka pirmās divas vietas regulārās sezonas turnīra tabulā automātiski iekļūst pusfinālā, kur tām pretī stāsies ceturtdaļfinālu uzvarētājas. Ceturtdaļfinālos tiksies regulārās sezonas trešā un sestā vieta, kā arī ceturtā un piektā vieta.

Jau šobrīd ir pilnīgi skaidrs, ka par regulārās sezonas uzvarētājiem kļūs Biznesa augstskolas "Turība" (BAT) vienība, kurai gan vēl palikušas divas spēles. Tāpat skaidrs, ka otrajā vietā regulāro turnīru noslēgs Latvijas Lauksaimniecības Universitāte (LLU).

No trešās pozīcijas nobīdīt zemāk "Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas" (LSPA) basketbolistus var tikai konkurentu RTU uzvaras abos atlikušajos mačos - ja pret Banku augstskolu (BA) tas ir pat visai gaidāms, tad cīņā ar BAT panākumu gan nevar garantēt. Ja RTU izcīna tikai vienu uzvaru, tad paliks piektie, jo Latvijas Universitātei (LU) ir pārsvars savstarpējās cīņās. Pēdējo ceļazīmi uz "Final 6" ieguvusi Rīgas Stradiņa universitāte (RSU).

SEB SBL "Final 6" 2010

Rīgas 49. vidusskolā

DatumsLaiks1/4fināls
22.marts18:00LSPA - RSU
22.marts20:00LU - RTU
DatumsLaiks1/2fināls
23.marts18:00BAT - LU/RTU
23.marts20:00LLU - LSPA/RSU
DatumsLaiksSpēle
24.marts18:00par 3.vietu
24.marts20:00FINĀLS

     [+] [-]

, 2010-03-08 18:57, pirms 14 gadiem
Man likās, ka RTU vēl pastāv teorētiskas iespējas pacelties uz 3.vietu, kas automātiski nozīmētu, ka būtu jāspēlē ar RSU, jo RSU nevar ne nokrist zemāk pa 6.vietu, ne arī uzkāpt augstāk!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-08 19:11, pirms 14 gadiem
m4uks rakstīja: Man likās, ka RTU vēl pastāv teorētiskas iespējas pacelties uz 3.vietu, kas automātiski nozīmētu, ka būtu jāspēlē ar RSU, jo RSU nevar ne nokrist zemāk pa 6.vietu, ne arī uzkāpt augstāk!
jap, paldies. labots.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-10 22:05, pirms 14 gadiem
Kurš var pateikt kāpēc šogad Final 6 netiek rīkots Jelgavā? Esu pārliecināts, ka pagājušais gads skaidri parādīja, ka šī ir īstā vieta, kur rīkot īstus Studentu mačus ... kopš pagājušā gada SBL pularitāte LLU ir tikkai augusi un būtu pilnīgi droši, ka zālē izšķirošos brīžos būtu pārpildīts un valdītu fantastiska atmosfēra ... 49vsk variants man nešķiet tik labs tīri no PR viedokļa

     [+] [-]

, 2010-03-11 10:05, pirms 14 gadiem
Man atliek vien piekrist maafree, ka pagājušais gads tiešām pierādīja/parādīja, ka tā ir īstā vieta, kur rīkot finālspēles (ne tikai finālspēles to pierāda) un zālē tiešām atmosfēra bija fantastiska, līdzjūtēji karstasinīgi atbalstīja, protams, ka pirmkārt jau savējo komandu (LLU), un, protams, ka kopumā Studentu līgai tas nāca/nāk par labu!
Bet, atkal jau viss nonāk līdz finansējumam, kas ir samazināts, nepateikšu, cik reizes, bet tādēļ lielākā daļa maču šosezon arī notiek 49.! Lai varētu norēķināties ar sekretariāta darbu, tiesnešiem, dīdžejiem, rīkot finālus Rīgā ir lētāk, protams, ka neizdevīgāk ir vienīgajai pārstāvei no Jelgavas, kuriem jābrauc uz galvaspilsētu, bet diemžēl citām komandām (Final 6 parējās ir Rīgas augstskolas) ir daudz tuvāk! Varbūt, ka arī tas būtu iespējams, neesmu interesējies, cik izmaksātu sarīkot finālus Jelgavā!
Bet, cik saprotu, ka tiešām viss atduras pret budžetu!