Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:108, Did:0, useCase: 3

Motivāns: "Prieks spēlēt par tādu augstskolu"

Andrejs Siliņš

Motivāns: "Prieks spēlēt par tādu augstskolu"
Mārtiņš Motivāns
Foto: Renārs Buivids

"Tas ir kolosāli, sākot ar dzīvošanas nodrošināšanu tiem, kuri nedzīvo Rīgā, līdz ar pusdienām pēc rīta treniņiem, kā arī studiju atlaides sportistiem," par Biznesa Augstskolas "Turība" vadības ieinteresētību un nostāju sajūsmu pauž basketbola komandas uzbrucējs Mārtiņš Motivāns, kurš atzīts par decembra vērtīgāko spēlētāju SEB Studentu Basketbola līgā (SBL).

Kur un kā uzzināji, ka esi atzīts par decembra MVP?
Atbraucu no Valmieras, mums tur bija pēdējā 1. apļa spēle SBL, iegāju sportacentrs.com un ieraudzīju rakstu, tā arī uzzināju.

Kādas pašam pirmās izjūtas?
Tas bija visnotaļ negaidīti, nebiju iedomājies, ka varētu iegūt šāda veida balvu. Protams, sajūtas bija patīkamas, prieks!

Vai esi jau iepriekš saņēmis kādas līdzīgas balvas savās basketbolista gaitās?
Neko tamlīdzīgu tieši, šķiet, nebiju saņēmis. Kādreiz, kad spēlēju sporta skolā, bija pāris turnīri, kur tiku atzīts par labāko spēlētāju - Cerību kausā, vēl citos, visus pat īsti neatceros, bet šāda veida balva laikam pirmo reizi mūžā.

"Turība" turpina cīnīties bez zaudējumiem. Kurš pretinieks, tavuprāt, ir bīstamākais un kāpēc?
Bīstamākie noteikti varētu būt "lielās universitātes" - RTU, LU arī LLU. RTU pilns sastāvs izskatās ļoti labs, viņiem ļoti bieži uz spēlēm nav kādi četri spēcīgi čaļi. Tas pats ir arī ar LU. Viņiem gan laikam šogad ir daudzi pārtraukuši mācības vai arī jau absolvējuši skolu. Nespēlē ne Strēlnieks, ne Šlesers un citi spēcīgi spēlētāji, bet tāpat - ja savācas visa komanda, no viņiem ir jāuzmanās, ļoti bīstams pretinieks.

Kura spēle līdz šim bijusi visgrūtākā? Pastāsti par to sīkāk!
Līdz šim tā noteikti bijusi pati pirmā, atklāšanas spēle, pret Latvijas Universitāti. Spēle notika 49. vidusskolas zālē. Varbūt kļūdos, bet, ja pareizi atceros, tad pēc trim ceturtdaļām bijām iedzinējos ar kādiem 12 punktiem, taču spējām saņemties un atspēlēties, izvilkām pagarinājumu, un tad arī paņēmām ar diviem punktiem.

Cik daudz komandai dod tas, ka tā piedalās arī LBL2 turnīrā?
Mums lielākā daļa spēlētāju LBL2 ir Biznesa Augstskolas "Turība" studenti, tākā faktiski visi spēlētāji esam kopā gatavojušies sezonai, sastāvs ir iespēlējies, ar daudziem čaļiem jau spēlējam kopā ne pirmo gadu. Sastāvs ir saliedēts, viens otru atbalstām un esam gatavi kapāties kopā līdz galam.

Ko vari pateikt, pastāstīt par treneri Pēteri Višņēvicu?
Treneris Pēteris Višņēvics atšķiras no treneriem, pie kuriem es līdz šim esmu trenējies. Viņam ir milzīga pieredze basketbolā, viņš zina, ko prasa no spēlētājiem un kas ir jādara, lai iegūtu vēlamo, treniņu procesā nevienam nekad nav radušiem jautājumi, kāpēc mēs darām vienu vai otru lietu. Treneris ir īsts cīnītājs, viņš ir ar komandu par visiem 100%.

Cik bieži notiek treniņi komandai, pastāsti par treniņdarbu vasarā!
Vasarā mēs aizvadījām mēnesi treniņnometnē kur likām iekšā fizisko.

Treniņi komandai ir faktiski četras reizes nedēļā no rīta un vakarā, par cik mums komandā lielākā daļa ir studenti, tad uz rīta treniņiem nāk tie, kuriem tanī dienā nav studijas, vakara treniņos ir visa komanda, kuros šancējam vairāk uz sadarbībām utml. No rīta treniņi ir vairāk individuālajai meistarībai, metieni utml.

Jāsaka, ka milzīgs atbalsts treniņu procesā, kā arī vispār kopumā, ir no mūsu augstskolas. Tas ir kolosāli, sākot ar dzīvošanas nodrošināšanu tiem, kuri nedzīvo Rīgā, līdz ar pusdienām pēc rīta treniņiem, kā arī studiju atlaides sportistiem. Arī ieinteresētība no vadības puses par mūsu sekmēm laukumā. Prieks spēlēt par tādu augstskolu.

Kāds ir komandas mērķis šajā sezonā SBL un LBL2?
Manuprāt, ja jebkurai lietai pieiet nopietni, tad nav jēgas nospraust citu mērķi kā augstāko. Šinī gadījumā SBL tas noteikti ir atkārtot pagājušā gada panākumu, un LBL2 mērķis arī ir augstākais.

Pats esi jau atzīts par mēneša vērtīgāko, bet kādi tev mērķi kopumā šajā sezonā?
Man nav nekādi personīgie mērķi, īsti nekad nav arī bijuši, mans mērķis ir komandas mērķis, un tā tas ir visiem čaļiem, katram jāpieliek sava rokā komandas labā, lai visi kopā sasniegtu kopējos nospraustos mērķus.

Tev patīk spēlēt otrajā stāvā – bloķēt metienus, likt no augšas. Pastāsti par savu līdz šim labāko danku spēles laikā!
Grūti pateikt tādu, kurš būtu pats, pats labākais. Visvairāk pašam prieks par danku pāri aizsargam, ar sodu, kaut kas tamlīdzīgs. Nav viena tāda labākā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-01-18 11:44, pirms 14 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: prieks cīnīties par tādu augstskolu,jo apmaksā budžeta vietu studijās
vai tad par to nebūtu jāpriecājas?

  -3 [+] [-]

, 2010-01-18 11:44, pirms 14 gadiem
Izcils uzvaards

  +2 [+] [-]

, 2010-01-18 12:02, pirms 14 gadiem
Apstākļi tiešām ļoti labi nodrošināti, tāpēc domāju, ka neviens Turības vadībā nesapratīs, ja viņi finālos aiz kādiem paklups

  +5 [+] [-]

, 2010-01-18 13:05, pirms 14 gadiem
es atdotu visu, lai arī varētu trenēties pie Pētera Višņēvica.

     [+] [-]

, 2010-01-18 23:10, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: "Turība" turpina cīnīties bez zaudējumiem. Kurš pretinieks, tavuprāt, ir bīstamākais un kāpēc?
Bīstamākie noteikti varētu būt "lielās universitātes" - RTU, LU arī LLU. RTU pilns sastāvs izskatās ļoti labs, viņiem ļoti bieži uz spēlēm nav kādi četri spēcīgi čaļi. Tas pats ir arī ar LU. Viņiem gan laikam šogad ir daudzi pārtraukuši mācības vai arī jau absolvējuši skolu. Nespēlē ne Strēlnieks, ne Šlesers un citi spēcīgi spēlētāji, bet tāpat - ja savācas visa komanda, no viņiem ir jāuzmanās, ļoti bīstams pretinieks.


Nu, cik es esmu paskatījies spēles un pasekojis līdzi, pagaidām vienīgie konkurenti pēc spēles izskatās LSPA. Tiešām laba komanda uztaisīta, kas var pacīnīties.
Es gan vēl nenorakstītu LLU!