Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Latvija ielaužas spēka ranga desmitniekā, Spānija saglabā ceturto pozīciju

Emils Ozerinskis

Latvija ielaužas spēka ranga desmitniekā, Spānija saglabā ceturto pozīciju
Kristaps Porziņģis Latvijai Džakartā jūt līdzi no skatītāja pozīcijām. Foto: FIBA

FIBA Pasaules kausa laikā ļoti aktīvi strādā par turnīra publicitāti gādājošie ļaudis, kuri ik pa laikam publicē turnīra komandu spēka rangu. Lai gan šim rangam ir tikai izklaidējošs nolūks, taču Latvijas izlase tajā piedzīvojusi ievērojamu kāpumu, pirmo reizi ielaužoties Top 10 pozīcijā.

Par Latvijas izlasi ranga publikācijā FIBA darboņi rakstījuši: "Labas ziņas? Viņi šokēja Franciju, viņi šokēja pasauli, viņi sasniedza otro kārtu! Labākas ziņas? Viņu līdzjutēji ir visa turnīra labsajūtas stāsts. Jau no pirmās dienas ir sajūta, ka spēles notiktu Rīgā. Sliktas ziņas? Kristaps Porziņģis ir šeit, bet skatītāja statusā, paliekot aiz sānu līnijas savainojuma dēļ. Sliktākas ziņas? Dairis Bertāns iedzīvojies traumā un spiests izlaist turnīra turpinājumu. Labākās ziņas? Artūrs Žagars beidzot ir atbraucis pēc tam, kad pieredzējām viņa potenciālu FIBA jaunatnes turnīros."

Salīdzinoši ar pirmsturnīra spēka rangu, Lukas Banki trenētā komanda pacēlusies tabulā par četrām pozīcijām, no 14. vietas ielaužoties labāko desmitniekā. Tieši priekšā Latvijas izlasei ir kaimiņi lietuvieši, kuri arī piedzīvojuši kāpumu par trīs pozīcijām.

FIBA pārstāvjiem ātri nācās atzīt sakāvi par savu trešo spēka ranga versiju, kurā Francijas izlase bija ierindota trešajā pozīcijā. Pēc zaudējuma Latvijai un palikšanas ārpus medaļu pretendentēm, Francijas izlase piedzīvoja otro lielāko kritienu, noslīdot par 14 pozīcijām uz 17. vietu. Lielāks kritums bijis tikai Meksikai, kas pēc 15 vietu lejupslīdes attapusies priekšpēdējā vietā.



Pirmā grupu turnīra pēdējā spēlē latviešus uzveikušie kanādieši pakāpušies par divām pozīcijām augstāk un nu ir trešie, atpaliekot tikai no ASV un Vācijas. Latvijas komandas pirmdienas pretinieki spāņi palikuši ceturtajā pozīcijā. Lai gan kā aktuālie pasaules čempioni spāņi ieradušies aizstāvēt titulu, tomēr viņi laukumā demonstrējuši rezultātīvu sniegumu, Serhio Skolario vīriem katrā spēlē gūstot vismaz 85 punktus. Otra turnīra otrās fāzes Latvijas pretiniece Brazīlija ierindojas 12. vietā FIBA spēka rangā.

Vislielākos kāpumus piedzīvojušas komandas otrajā spēka ranga pusē. Kotdivuāra pacēlusies par deviņām vietām un ieņem 23. pozīciju. Japāna piedzīvojusi astoņu vietu kāpumu un ir 18. pozīcijas īpašniece, bet Kaboverde līdz 25. vietai ar septiņu vietu kāpumu no pirmsturnīra pēdējās pozīcijas.

FIBA Pasaules kausa spēka rangs IV versija

VIzlase+/-
1.ASV
2.Vācija
3.Kanāda+2
4.Spānija
5.Slovēnija+3
6.Serbija+3
7.Dominikānas Republika+3
8.Austrālija-2
9.Lietuva+4
10.Latvija+4
12.Brazīlija-1
17.Francija-14
19.Somija-7
29.Libāna-1

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/basketb...

     [+] [-]

, 2023-08-31 18:15, pirms 9 mēnešiem
Francija 😂 ,nu ar Embīdu būtu labāk....

     [+] [-]

, 2023-08-31 18:57, pirms 9 mēnešiem
Sporta Eksperts#1 rakstīja: Francija 😂 ,nu ar Embīdu būtu labāk....
Embids varētu titulu atnest!

     [+] [-]

, 2023-08-31 20:55, pirms 9 mēnešiem
Bostonas fans kopš 22.06.23 rakstīja: Embids varētu titulu atnest!
*pienest, čempioniem.