Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Brunu Kaboklu: ''Latvija nekad nepadodas. Viņi spēlē ar mērķi''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Brunu Kaboklu: ''Latvija nekad nepadodas. Viņi spēlē ar mērķi''
Brunu Kaboklu. Foto: FIBA

Viens no Brazīlijas valstsvienības vadošajiem spēlētājiem Brunu Kaboklu pēc uzvaras pār Kotdivuāru un iekļūšanas 2023. gada Pasaules kausa basketbolā otrajā kārtā komentēja nākamos pretiniekus, sakot, ka gaida grūtu maču pret Latviju. Viņš atsauca atmiņā tās parādīto sniegumu uzvarā pār Franciju.

Šodien Pasaules kausa finālturnīrā basketbolā G grupā otro vietu izcīnīja Brazīlija, kas grūtā cīņā ar 89:77 pārspēja Kotdivuāru. Tas nozīmē, ka Brazīlija kopā ar Spāniju iekļūs nākamajā kārtā, kur spēkosies pret Kanādu un Latviju. Brazīlijai pret latviešiem gaidāms mačs 3. septembrī plkst. 12:45 pēc Latvijas laika.

Komandas pamatsastāvā devās uzbrucējs Brunu Kaboklu, kurš karjeras laikā spēlējis arī Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) tādu komandu kā Toronto ''Raptors'', Sakramento ''Kings'', Memfisas ''Grizzlies'' un Hjūstonas ''Rockets'' rindās. Kopš 2021. gada viņš savas prasmes pierāda Eiropā, aizvadīto sezonu pavadot ''ratiopharm'' komandā Vācijā. Uzvarā pār Kotdivuāru viņš laukumā pavadīja 27:36 minūtes, kurās guva 12 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas piespēles un divas reizes kļūdījās.

''Ir lieliska,'' par sajūtām par otrās kārtas sasniegšanu pēc spēles portālam ''Sportacentrs.com'' un Delfi teica basketbolists. ''Spēle bija grūta, taču mums izdevās uzvarēt un tādējādi esam otrajā kārtā.'' Viņš minēja, ka lielākās grūtības mačā sagādājusi tiesnešu piezīmju traktēšana, piesaucot arī sevi. ''Ne vienmēr piekritām to lēmumiem, kas bija par labu Kotdivuārai. Spēlējām caur to. Arī man bija piezīmju problēma - vēlos tomēr savai komandai palīdzēt nevis atrasties laukuma malā.'' Kaboklu gan maču noslēdza ar trim piezīmēm, bet, iespējams, vēlējies spēlēt ilgāk par 27 minūtēm.

Ik pa laikam varēja novērot, ka Brazīlijai ir grūtības pārvarēt Kotdivuāras zonas aizsardzību. Kaboklu to skaidroja ar organizētības trūkumu. ''Noteikti, ka pret zonu varam spēlēt labāk. Gan jau, ka treniņos tam pievērsīsim vairāk uzmanības, lai mūsu spēlē būtu lielāka dinamika, kad citi izlemj pret mums tā spēlēt.'' Savukārt iekrātais 17 punktu pārsvars trešajā ceturtdaļā ātri vien tika izsēts pēc tam, kad traumu guva šīs dienas Brazīlijas rezultatīvākais spēlētājs Jagu duš Santušs. Uzreiz pēc tam Kotdivuāra atspēlējās līdz mīnuss pieci, bet ceturtajā ceturtdaļā aizsargs bija atpakaļ laukumā, atkal turot grožos Brazīlijas uzbrukumu. ''Viņš mums ir ļoti svarīgs spēlētājs. Esot laukumā, viņš vienmēr ir agresīvs, palīdzot gan partneriem gūt punktus, gan darot to pašam,'' komandas biedru slavēja 27 gadus vecais basketbolists.

Nākamajā posmā Brazīlijai būs jāspēkojas pret Kanādu un Latviju. Pēc vienas brīvdienas, 1. septembrī, tā cīnīsies pret Kanādu, bet divas dienas vēlāk pret Latviju. ''Nekad neesmu spēlējis pret Latviju, bet pret Kanādu bija mačs Amerikas kausā. Toreiz gan viņu sastāvā nebija NBA spēlētāju. Latvijas stils ir vairāk eiropeisks, bet Kanādas - orientēts ASV virzienā,'' uz jautājumu, cik daudz viņš zina par nākamajiem pretiniekiem, atbildēja Kaboklu, kam bija arī novērojumi par Latvijas spēcīgākajām īpašībām.

''Man šķiet, ka Latvija nekad nepadodas. Viņi spēlē ar mērķi. Redzējām pret Franciju, kad viņi ceturtajā ceturtdaļā bija vairāk nekā desmit punktu iedzinējos, taču spēja maču pagriezt savā labā. Mums tam ir jāpievērš uzmanība. Pret Latviju mūs sagaida grūta cīņa,'' par 3. septembra pretinieci savu viedokli pauda Kaboklu.

NBA draftā Kaboklu 2014. gadā pirmajā kārtā ar 20. numuru izvēlējās Toronto ''Raptors'', taču viņa karjera Ziemeļamerikā neizvērtās kā cerēta. Labāko sezonu viņš nospēlēja 2018./2019. gadā, kad Memfisas ''Grizzlies'' sastāvā 34 spēlēs vidēji guva 8.3 punktus un savāca 4.6 atlēkušās bumbas. Kopumā 105 spēlēs viņam 4.2 punkti un 2.6 bumbas zem groziem spēlē. Pagājušajā sezonā ''ratiopharm'' sastāvā viņš kļuva par Vācijas Bundeslīgas čempionu.

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

  +6 [+] [-]

, 2023-08-30 19:03, pirms gada
Latvija ir tik stipra, ka pat Porziņģis ir nosēdināts tribīnē. Neizturēja Čavara spiedienu treniņos.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-30 20:29, pirms gada
Mālmeister! Esi analfabēts? Cik kļūdu tekstā!

  +1 [+] [-]

, 2023-08-30 20:46, pirms gada
Muhameds99 rakstīja: Mālmeister! Esi analfabēts? Cik kļūdu tekstā!
Ev pofig trakākais,kad mums rotācijā palika knapi 8 spēlētāji,nav centru es teiktu baigā pakaļā ir...

  +2 [+] [-]

, 2023-08-30 21:15, pirms gada
Čavars pret Brazīliju 20+20

     [+] [-]

, 2023-08-31 01:40, pirms gada
grūs mačš. Autor , tā jau ir atklāta necieņa pret tautu, kura cenšas saprast tevis rakstīto!

     [+] [-]

, 2023-08-31 12:45, pirms gada
Neko jaunu nepateica ar " nekad nepadodas". Tak visi profesionāli sportisti cīnās līdz galam, kura komanda tad padodas?