Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Pīternieks: ''Gribēšana, spēles disciplīna un atdeve laukumā bija augstākajā līmenī''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Pīternieks: ''Gribēšana, spēles disciplīna un atdeve laukumā bija augstākajā līmenī''
Krists Pīternieks. Foto: Jānis Martels

LETA. Latvijas basketbola izlasei Pasaules kausa mačā ar Franciju gribēšana, spēles disciplīna un atdeve laukumā bija augstākajā līmenī, vērtējot valstsvienības sniegumu, sarunā ar aģentūru LETA teica basketbola treneris Krists Pīternieks.

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Indonēzijā nodrošināja vietu Pasaules kausa finālturnīra labāko sešpadsmitniekā, apakšgrupas otrajā mačā pēdējās minūtēs izraujot uzvaru 88:86 pār Francijas izlasi.

Kā stāstīja Pīternieks, valstsvienības treneri ļoti labi bija sagatavojuši spēles plānu. Otrajā puslaikā pretiniekiem no groza apakšas nebija tikpat kā neviena brīva metiena, vairumā epizožu veiksmīgi traucējot francūžus iekarot grozu.

"Francūži punktus guva, lielākoties paļaujoties uz savu individuālo meistarību. Brīžiem atļāvām viņiem brīvus tālmetienus un tos arī viņi realizēja, bet groza apakša bija aiztaisīta ciet. Ne Geršons Jabusele, ne Rūdijs Gobērs nevarēja tur izpausties, un viņiem nebija iespēju izmanto savas stiprās puses - spēku un auguma pārsvaru," secināja Pīternieks.

"Rīgas Stradiņa universitātes"/"VEF Rīga" komandas galvenais treneris arī uzsvēra Latvijas basketbolistu milzīgo vēlēšanos sevi pierādīt.

"Jā, mums ir labi spēlētāji, taču pretiniekiem bija auguma un atlētiskuma pārsvars. Gribēšana, spēles disciplīna un atdeve laukumā bija augstākajā līmenī. Ikviens darīja to, lai komanda varētu cīnīties un uzvarēt," uzsvēra Pīternieks.

Pirmdien kļuva zināms, ka finālturnīrs noslēdzies Latvijas izlases kapteinim Dairim Bertānam, kurš divos mačos no spēles realizējis desmit no 13 metieniem, tajā skaitā astoņus no 11 tālmetieniem.

"Dairim bija liela loma, viņš tika meklēts aiz trīspunktu līnijas un arī uzbruka ar augustu precizitāti. Manuprāt, tagad lielāka loma būs jāuzņemas Artūram Kurucam un Aigaram Šķēlem, kuriem būs jāaizstāj Dairis gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," atzina Pīternieks.

Aizpērn Pīternieks kā viens no brīvprātīgajiem treneriem strādāja Latvijas izlasē, krājot pieredzi pie Lukas Banki. Pīternieks arī ilgstoši strādājis par asistentu Liepājas klubā Artūram Visockim-Rubenim, kurš arī šobrīd ir izlases treneru kolektīvā.

"Treneru sastāvs ir labākais, kāds šobrīd ir iespējams. Jebkurš basketbola cilvēks uzsver, ka Luka ir iekšā Latvijas basketbolā un grib celt līmeni, arī mainīt mentalitāti, kas palīdz uzvarēt svarīgas spēles, kuras kādreiz nav izdevies uzvarēt. Viņa mentalitāte pārnesas uz pārējiem treneriem," atzina Pīternieks.

Latvijas izlase nodrošinājusi arī vismaz dalību 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

Izmantotie resursi:
LETA