Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Lietuvas centrs Motejūns: ''Esmu priecīgs par latviešiem. Visi viņus nenovērtēja''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Lietuvas centrs Motejūns: ''Esmu priecīgs par latviešiem. Visi viņus nenovērtēja''
Donāts Motejūns. Foto: R. Lukoševičius/LTU Basketball

Latvijas izlases ievērojamā uzvara pār Franciju nav palikusi nepamanīta Filipīnu galvaspilsētā Manilā, kur spēles aizvada Lietuvas basketbolisti. Lietuviešu centrs Donāts Motejūns sarunā ar ''Basketnews.com'' slavēja Latvijas basketbolistus un norādīja, ka neviens pirms turnīra latviešus nav novērtējis.

''Bija sajūta, ka Francijas komanda zaudēja spēles pavedienu pēc tik lielas sagrāves pret Kanādu. Ja starpība mača izskaņā ir maza, cīņas iznākums var noiet greizi. Tieši tas arī notika, Visi to uztver kā traģēdiju, taču tas ir sports,'' par Latvijas apspēlēto Franciju portālam ''Basketnews.com'' sacīja Lietuvas izlases centrs Donāts Motejūns.

''No spēles sākuma viņi [Latvija] cīnījās un atdeva visu. Komanda kā Latvija ir ļoti bīstama. Okei, mēs uzvarējām latviešus ar 30 punktu pārsvaru, taču Dāvis Bertāns tika izraidīts pirmajā puslaikā. Ja latvieši sāk realizēt metienus, viņus vairs nedrīkst atstāt brīvus un nedrīkst palīdzēt aizsardzībā, kas atver vairāk iespēju gūt punktus soda laukumā. Kad viņi atrod savu ritmu un kustina bumbu, Latviju apturēti ir ļoti grūti,'' Francijas čempiones ''Monaco'' centrs Motejūns turpināja, slavēdams Latvijas izlasi.

Lietuvietis arī izcēla Latvijas spēcīgo sastāvu: ''Latvijas izlasei ir gan talantīgi garā gala spēlētāji, gan labi metēji. Latvijas ieroču arsenālā ir viss, lai ikvienam sagādātu grūtu izaicinājumu. Piemēram, redzēt Andreju Gražuli darbojamies pret Rudī Gobēru bija vienkārši neticami. Taču tas strādāja.''

''Esmu priecīgs par latviešiem. Visi viņus nenovērtēja. Visi teica, ka Latvija pēc grupu turnīra brauks mājās. Tā bija satriecoša uzvara. Esmu patiesi lepns par latviešiem. Neraugoties uz mūsu sāncensību laukumā, atbalstām latviešus ārpus tā. Viņi ir mūsu brāļi,'' noslēdza Motejūns.

Otrdien Lietuva par uzvaru D grupā sacentīsies pret Melnkalni.

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-193820-...