Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Puertoriko uz PK dosies bez Alvarado, uz vietu sastāvā pretendē Pineiro

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Puertoriko uz PK dosies bez Alvarado, uz vietu sastāvā pretendē Pineiro
Hosē Alvarado. Foto: AFP/Scanpix

Puertoriko Basketbola federācija paziņojusi tos 14 basketbolistus, kuri pretendē uz vietu tās sastāvā piedalīties 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā. Traumas dēļ izlasei nepalīdzēs NBA spēlējošais Hosē Alvarado, bet starp kandidātu vārdiem atrodams arī bijušais ''VEF Rīga'' spēlētājs Aizeja Pineiro.

Puertoriko Basketbola federācija paziņojusi tos 14 basketbolistus, kuri gatavosies dalībai Pasaules kausā basketbolā. Tajā Puertoriko vīriešu izlase piedalīsies 15. reizi. Noskaidrojies, ka izlasei nevarēs palīdzēt tās potenciāli lielākā zvaigzne - Ņūorleānas ''Pelicans'' spēlētājs Hosē Alvarado. Viņš pagājušās sezonas izskaņā iedzīvojās savainojumā, kas kļuvis par iemeslu viņa nespēlēšanai.

''Viņa komanda veica magnētisko rezonansi, kurā tika konstatēts, ka viņa savainojums vēl nav pilnībā sadziedēts. Zinu, ka mūsu fani vēlējās redzēt Alvarado Puertoriko izlases kreklā, taču šīs traumas dēļ viņš ar savu komandu lēma, ka prioritāte būs viņa veselība. To sakot, mums ir pārliecība pār mūsu spēlētājiem un sagaidām lieliski aizvadītu Pasaules kausu,'' situāciju komentēja Karloss Arojo.

Lielākā daļa no izvēlētajiem 14 basketbolistiem ikdienā spēlē Ziemeļamerikā, Puertoriko vai kādā citā Dienvidamerikas turnīrā. Potenciāli izlases līderis varētu būt Tremonts Veiterss, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Francijas klubā ''Metropolitans 92'', spēlējot kopā ar šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta pirmo numuru Viktoru Vembanjamu. Vidēji spēlē regulārajā turnīrā viņš izcēlās ar 18.2 punktiem un piecām rezultatīvajām piespēlēm.

Latvijas līdzjutējiem zināmākais varētu būt Aizejas Pineiro vārds. Viņš 2019./2020. gada sezonā pārstāvēja ''VEF Rīga'' komandu, kopā ar to kļūstot par apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas sudraba medaļnieku, kā arī Latvijas Basketbola līgas čempionu. Pēc laika VEF, kurā viņam ar to izdevās sasniegt Čempionu līgas ''top16'' kārtu, viņš sezonu pavadīja Turcijas ''Darussafaka'', bet pēdējā laikā viņš spēlējis dzimtenē.

Pārbaudes spēļu ciklu Puertoriko sāks 4. augustā, kad spēkosies pret Dominikānas republiku. Pēc šī mača, kas norisināsies savu skatītāju priekšā, izlase dosies uz Lasvegasu, lai spēkotos pret amerikāņiem. Vēlāk paredzētas četras pārbaudes spēles pret Eiropas izlasēm - vispirms Itāliju un Serbiju, bet vēlāk Taivānā pret Latviju un Lietuvu. Pret Lukas Banki trenēto komandu tā cīnīsies 20. augustā.

Puertoriko Pasaules kausā ielozēta B apakšgrupā, kur tā cīnīsies pret Serbijas, Ķīnas un Dienvidsudānas izlasēm. Pirmo spēli 26. augustā tā aizvadīs pret debitanti Dienvidsudānu, kam sekos mačs pret serbiem (28. augustā) un Ķīnu. Pirms četriem gadiem izlase ar divām uzvarām piecās spēlēs ieņēma 15. vietu, bet tās augstākais sasniegums ir iegūtā ceturtā pozīcijā 1990. gada turnīrā.

Puertoriko izlases kandidāti Pasaules kausam

SpēlētājsDz.gadsAugumsKlubs 2022./2023
Tremonts Veiterss1998180 cmMetropolitans 92 (Francija) 18.2 p
Džordans Hovards1996180 cmGeVi (Itālija)
Ītans Tompsons1999195 cmWindy City Bulls (G-līga)
Džons Holands1988198 cmCrvena zvezda (Serbija)
Stīvens Tompsons1997190 cmBayamon (Puertoriko)
Filips Vīlers2002204 cmIowa Wolves (G-līga)
Alēms Fords1996203 cmLeiklandas Magic (G-līga)
Aizeja Pineiro1995201 cmQuebradillas Pirates (Puertoriko)
Džastins Rejess1995193 cmVarese (Itālija)
Kristofers Ortiss1993202 cmPlateros de Fresnillo (Meksika)
Ismaels Romero1991203 cmLibertadores de Queretaro
Džordžs Kondits2000212 cmPromitheas (Grieķija)
Timāžs Pārkers-Rivera1994202 cmHumacao (Puertoriko)
Arnaldo Toro1997202 cmLandstede Hammers (Nīderlande)

Izmantotie resursi:
Puerto Rico presenta su preselección para...