Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Lietuvas treneris: "Latvieši sāka zaudēt, viņiem tas nepatika, tāpēc sākās kontakts"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lietuvas treneris: "Latvieši sāka zaudēt, viņiem tas nepatika, tāpēc sākās kontakts"
Dāvis Bertāns. Foto: LBS

Šodien gatavošanos Pasaules kausam noslēdza Latvijas basketbola izlase, kas pārbaudes spēlē cieta sakāvi pret Lietuvu – 69:93. Sāncenšu galvenais treneris Kazis Maksvītis priecājās par sniegumu un akcentēja spēles neganto dabu.

"Latvieši sāka zaudēt, viņiem tas nepatika, tāpēc biežāk sāka rasties kontakta spēle. Sarunājām, ka ignorēsim viņu centienus un pieturēsimies pie sava basketbola. Lielākoties ar to tikām galā, izņemot trešās ceturtdaļas sākumu. Bija laba pārbaudes spēle. Pasaules kausā būs līdzīgi mači. Daži zilumi, daži pārsisti deguni, taču – nekas nopietns," pēc uzvaras teica Kazis Maksvītis.

Jau otrās ceturtdaļas sākumā otro nesportisko piezīmi saņēma Dāvis Bertāns, kurš tādējādi bija spiests pamest laukumu.

"Pārbaudes spēlēs sagaidi visu, un bijām gatavi jebkuram scenārijam. Aizvadījām ļoti labu maču ar ļoti labu enerģiju. Varam piesieties atlēkušajām bumbām, trešās ceturtdaļas sākumam un spēles beigām, kad ļāvām pretiniekiem pietuvoties. Taču ir tikai dabiski – ja komanda iegūst pārsvaru, tā atslābinās," pārliecināts bija Maksvītis.

"Uzbrukums bija apmierinošs visas spēles garumā. Realizējām metienus, labi kustinājām bumbu. Arī aizsardzība bija uzdevumu augstumos. Nogriežņi pirmā puslaika vidū un otrā puslaika beigās bija īpaši patīkami. Izmēģinājām jaunas lietas, ļāvām izspēlēties rezervistiem, iztikām bez savainojumiem. Uz Pasaules kausu dodamies labā noskaņojumā," pauda galvenais treneris.

Izmantotie resursi:
https://www.krepsinis.net/naujiena/...

  +1 [+] [-]

, 2023-08-22 22:26, pirms 10 mēnešiem
Dāvis mūsu policists

     [+] [-]

, 2023-08-22 22:35, pirms 10 mēnešiem
Tiešām, daži pārsisti deguni? Drāmas karalis.

Tai pašā laikā, ja esi lietuvietis virs diviem metriem, tad draudzībenē pret Latviju ir labas iespēja, ka tiks iešķiebts deguns..

     [+] [-]

, 2023-08-22 22:44, pirms 10 mēnešiem
asinsdesa rakstīja: Tiešām, daži pārsisti deguni? Drāmas karalis.

Tai pašā laikā, ja esi lietuvietis virs diviem metriem, tad draudzībenē pret Latviju ir labas iespēja, ka tiks iešķiebts deguns..
Mēs jaušami zaudējām it visā, bijām arī kpumā mīkstāki... cerams, pļāpas par LV esošās paaudzes "pārākumu" pār LTU apklusīs uz kādu laiku.

  +3 [+] [-]

, 2023-08-22 22:55, pirms 10 mēnešiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Mēs jaušami zaudējām it visā, bijām arī kpumā mīkstāki... cerams, pļāpas par LV esošās paaudzes "pārākumu" pār LTU apklusīs uz kādu laiku.
Atliks brīnumainā kārtā būt virs LT pasaules kausā vai kādā nenozīmīgā spēlē uzvarēt un runas sāksies no gala.

  +2 [+] [-]

, 2023-08-22 23:06, pirms 10 mēnešiem
Latviešu lielākais mīnus ir viņu mīkstais raksturs..

  +3 [+] [-]

, 2023-08-22 23:16, pirms 10 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Atliks brīnumainā kārtā būt virs LT pasaules kausā vai kādā nenozīmīgā spēlē uzvarēt un runas sāksies no gala.
šī bija nozīmīga spēle?
banki uzvedība par to neliecināja
vienai komandai sanāca viss, otrai nekas
protams, ka vēsturiski lt basis ir pārāks, sasniegumu daudz vairāk, te nav divu domu
tajā pašā laikā nav garantijas, ka lt vinnēs nākamajā jau oficiālajā mačā

  +4 [+] [-]

, 2023-08-22 23:17, pirms 10 mēnešiem
purva_velns rakstīja: šī bija nozīmīga spēle?
vienai komandai sanāca viss, otrai nekas
protams, ka vēsturiski lt basis ir pārāks, sasniegumu daudz vairāk, te nav divu domu
tajā pašā laikā nav garantijas, ka lt vinnētu nākamajā jau oficiālā mačā
Nebija. Taču, kā pie mums parasti ir? Uzvaram pārbaudes spēlē un uzreiz esam "labākie Baltijā". Tie paši teksti - ja mums būtu visi labākie, mēs būtu spēcīgāki par leišiem. Un tā visu laiku. Realitātē mēs par leišiem neesam bijuši labāki ļoti sen. Pat ar to, ka ir bijuši pāris turnīri, kur esam priekšā (piemēram EK 2017). Sastāva dziļumā viņi mums ir gaismas gadu priekšā, spēcīgāks vietējais turnīrs un raksturs, kas kompensē to, ka kādreiz trūkst meistarība.

  +2 [+] [-]

, 2023-08-22 23:44, pirms 10 mēnešiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Mēs jaušami zaudējām it visā, bijām arī kpumā mīkstāki... cerams, pļāpas par LV esošās paaudzes "pārākumu" pār LTU apklusīs uz kādu laiku
Jā, jā, par šo protams piekrītu. Viņiem ir Žalgiris (rupji rēķināsim, 8 leiši sezonā) un 12 klubi LKL, savukārt mums - 1 letiņš Žalgirī, un no šīs izlases 1 Žagars.

Mēģināju pajokot par to bēdīgi slaveno Kambja elkoni, he.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-22 23:45, pirms 10 mēnešiem
Nebija tik traki, ja Lv maic ar otro sastāvu. Ārā K.P., Strēlnieks, Lomazs un Bertāns, kuram vajadzīgas nervu zāles! Kaimiņi pretstatā, ierindā nav vienīgi Sabonis, kurš izlases rindās ir stipra viduvējība.

     [+] [-]

, 2023-08-23 05:51, pirms 10 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Nebija. Taču, kā pie mums parasti ir? Uzvaram pārbaudes spēlē un uzreiz esam "labākie Baltijā". Tie paši teksti - ja mums būtu visi labākie, mēs būtu spēcīgāki par leišiem. Un tā visu laiku. Realitātē mēs par leišiem neesam bijuši labāki ļoti sen. Pat ar to, ka ir bijuši pāris turnīri, kur esam priekšā (piemēram EK 2017). Sastāva dziļumā viņi mums ir gaismas gadu priekšā, spēcīgāks vietējais turnīrs un raksturs, kas kompensē to, ka kādreiz trūkst meistarība.
Hm, laikam esi dzimis ap 1964'1973, kad leīsi mūs ņēma priekšā, pēdeējos gadus, vairs nav pat pagrūdiens, brt pat uzvara
Par pārbaudes spēlēm - hokeja izlase pakāsa tak Polijai, kādi argumenti?

  +1 [+] [-]

, 2023-08-23 08:13, pirms 10 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Nebija. Taču, kā pie mums parasti ir? Uzvaram pārbaudes spēlē un uzreiz esam "labākie Baltijā". Tie paši teksti - ja mums būtu visi labākie, mēs būtu spēcīgāki par leišiem. Un tā visu laiku. Realitātē mēs par leišiem neesam bijuši labāki ļoti sen. Pat ar to, ka ir bijuši pāris turnīri, kur esam priekšā (piemēram EK 2017). Sastāva dziļumā viņi mums ir gaismas gadu priekšā, spēcīgāks vietējais turnīrs un raksturs, kas kompensē to, ka kādreiz trūkst meistarība.
1935 gadā!

     [+] [-]

, 2023-08-23 08:37, pirms 10 mēnešiem
Labi, labi lietuvēni. Uzvara pārbaudes spēlē vēl nav pasaules gals! Paskatīsimies kas notiks, ja tiksimies čempja spēlē ( ja ne tagad, tad EČ vai OS kvalī..). Kā tur bija ar to smiešanos un kurš to dara gardāk?😁

     [+] [-]

, 2023-08-23 08:52, pirms 10 mēnešiem
Calvin rakstīja: Labi, labi lietuvēni. Uzvara pārbaudes spēlē vēl nav pasaules gals! Paskatīsimies kas notiks, ja tiksimies čempja spēlē ( ja ne tagad, tad EČ vai OS kvalī..). Kā tur bija ar to smiešanos un kurš to dara gardāk?😁
Pēc sastāva būsim līdzvērtīgi vēl max 2-3 gadus... pēc tam čuš...

  +2 [+] [-]

, 2023-08-23 09:06, pirms 10 mēnešiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Pēc sastāva būsim līdzvērtīgi vēl max 2-3 gadus... pēc tam čuš...
Jā, varbūt 4-5, tad sāks asi izpausties pēdējo gandrīz 10 gadu tukšums jauniešu izlašu talantu kalvēs, jo īsti neredzu, kuri būs nākamie lielās izlases kandidāti pēc Žagara un A. Kuruca paaudzes izlaiduma

  +1 [+] [-]

, 2023-08-23 09:32, pirms 10 mēnešiem
Piekrītu, ka tā nespēlē pārbaude spēlē- ilgi tur no muguras apķertu pretinieku

     [+] [-]

, 2023-08-23 10:11, pirms 10 mēnešiem
Jā man ar dīvaini liekas ka leiši spēlēja ļooooti agresīvi paši un kad dabūja pa degunu tad kā mazas meitenes skrēja mammai sūdzēties, bet laikam tāda leišu paaudze ir, tas gan nenoniecina leišu spēju padarīt LV izlasi par impotentu, pilnīgu nekustīgu aunu baru.

Tikko izlase uzbrukumā un aizsardzībā sāka kustēties tā bija rezultāts, nesaprotu kāpēc pirmajā puslaikā visi stāvēja uz vietas, bet varbū tieši dēļ leišu ķeksēšanas un mīļajiem apskāvieniem un tiesnešu tuvredzības kas vienkārši neļāva atrauties, nekad neredzēju lv uzbrukumu tik statisku un vēlreiz skatīies to spēli negribu lai saprastu vai mūsu spēlētāji izdomāja sērfot pa laukumu vai vienkārši leiši viņus vislaik turēja un ķeksēja, ja otrais tad nav brīnums ka Dāvim širmis aizgāja, pat NBA šis var mierīgi atrauties a te nesanāca ne reizi pa 4-5 minūtēm, tas tomēr nozīmē ka kaut kas nebija kā parasti un varianti ir divi - izlase ir fiziskā bedrē un nespēj kustēties ātrāk par leišiem vai leiši izdarīja tā ka lv izlase nespēja kustēties ātrāk jo tiesneši ļāva mīļoties ārpus noteiktā likuma burta. Redzēsim pret CAN un FRA kas būs ar komandas bumbas kustību uzbrukumā un spēlētāju kustību aizsardzībā, jo bez tām nebūs nekāda rezultāta. Banki arī galīgi nevadīja spēli Taivānā, ja agrāk bija aktīs visu laiku tad Taivānā bija NPC lomā.

     [+] [-]

, 2023-08-23 10:17, pirms 10 mēnešiem
heh rakstīja: Jā man ar dīvaini liekas ka leiši spēlēja ļooooti agresīvi paši un kad dabūja pa degunu tad kā mazas meitenes skrēja mammai sūdzēties, bet laikam tāda leišu paaudze ir, tas gan nenoniecina leišu spēju padarīt LV izlasi par impotentu, pilnīgu nekustīgu aunu baru.

Tikko izlase uzbrukumā un aizsardzībā sāka kustēties tā bija rezultāts, nesaprotu kāpēc pirmajā puslaikā visi stāvēja uz vietas, bet varbū tieši dēļ leišu ķeksēšanas un mīļajiem apskāvieniem un tiesnešu tuvredzības kas vienkārši neļāva atrauties, nekad neredzēju lv uzbrukumu tik statisku un vēlreiz skatīies to spēli negribu lai saprastu vai mūsu spēlētāji izdomāja sērfot pa laukumu vai vienkārši leiši viņus vislaik turēja un ķeksēja, ja otrais tad nav brīnums ka Dāvim širmis aizgāja, pat NBA šis var mierīgi atrauties a te nesanāca ne reizi pa 4-5 minūtēm, tas tomēr nozīmē ka kaut kas nebija kā parasti un varianti ir divi - izlase ir fiziskā bedrē un nespēj kustēties ātrāk par leišiem vai leiši izdarīja tā ka lv izlase nespēja kustēties ātrāk jo tiesneši ļāva mīļoties ārpus noteiktā likuma burta. Redzēsim pret CAN un FRA kas būs ar komandas bumbas kustību uzbrukumā un spēlētāju kustību aizsardzībā, jo bez tām nebūs nekāda rezultāta. Banki arī galīgi nevadīja spēli Taivānā, ja agrāk bija aktīs visu laiku tad Taivānā bija NPC lomā.
Tas ko mēs skaidri redzējām, Bankī nav gatavs tik asiem pavērsieniem un nespēj atrast risinājumu. Vai tas, ko mēs vakar redzējām, nav vērtējams kā padošanās un roku nolaišna mūsu galvenā trenera izpildījumā? Vismaz man tā izskatījās(no sērijas, viņš beidzot saprata, ar kādu sastāvu viņš beigās tomēr ies spēlēt pret atsevišķām mega stāriem un neimiem nopakotām izlasēm)

     [+] [-]

, 2023-08-23 10:19, pirms 10 mēnešiem
tāpēc biežāk sāka rasties kontakta spēle. Sarunājām, ka ignorēsim viņu centienus un pieturēsimies pie sava basketbola.

Interesanti. Tā ir viņu spēle,bet pieturēsimies pie sava

  +1 [+] [-]

, 2023-08-23 10:33, pirms 10 mēnešiem
Nezinu, ko var pārmest Dāvim, laikam video neskatījies, viņu turēja pāris sekundes, neļāva tikt prom, tiesnesis nesvilpj, vajadzēja vēl stiprāk ieshaut ar Elkoni. Visu cieņu Dāvim - nav mīzala un neļauj kāpt uz galvas. Pārējie var pamācīties nevis malā aizskriet. Par savu vietu jāstāv un tas pasaka daudz par cilvēku. Lietuvieši kā mīkstie sāka raudāt, kad paši kā čivauvas rausta no muguras kaut ko

     [+] [-]

, 2023-08-23 10:35, pirms 10 mēnešiem
Nokrita arī ļoti teatrāli tas lietuviešu fujaks pēc elkoņa. Normāls vecis pēc tāda sitiena būtu palicis uz vietas stāvot. Kambala tādā ziņā bija izcils basketbolists uz laukuma, bazara 0

  +1 [+] [-]

, 2023-08-23 10:45, pirms 10 mēnešiem
RitvarsKarklins rakstīja: Nezinu, ko var pārmest Dāvim, laikam video neskatījies, viņu turēja pāris sekundes, neļāva tikt prom, tiesnesis nesvilpj, vajadzēja vēl stiprāk ieshaut ar Elkoni. Visu cieņu Dāvim - nav mīzala un neļauj kāpt uz galvas. Pārējie var pamācīties nevis malā aizskriet. Par savu vietu jāstāv un tas pasaka daudz par cilvēku. Lietuvieši kā mīkstie sāka raudāt, kad paši kā čivauvas rausta no muguras kaut ko


pie -24 varbūt labāk paklusēt

     [+] [-]

, 2023-08-23 11:49, pirms 10 mēnešiem
RitvarsKarklins rakstīja: Nezinu, ko var pārmest Dāvim, laikam video neskatījies, viņu turēja pāris sekundes, neļāva tikt prom, tiesnesis nesvilpj, vajadzēja vēl stiprāk ieshaut ar Elkoni. Visu cieņu Dāvim - nav mīzala un neļauj kāpt uz galvas. Pārējie var pamācīties nevis malā aizskriet. Par savu vietu jāstāv un tas pasaka daudz par cilvēku. Lietuvieši kā mīkstie sāka raudāt, kad paši kā čivauvas rausta no muguras kaut ko
Nekā forša neredzēju, kādi mīkstie leiši, ja mūs nokrampēja un nožņaudza aizsardzībā? Kurš te bija pa īstam "mīksts"?

     [+] [-]

, 2023-08-23 13:06, pirms 10 mēnešiem
Prieks kad leiši pirmo puslaiku nospēlēja max robā +- tas ir tas ko sagaidīt no Francijas izlases

     [+] [-]

, 2023-08-23 13:17, pirms 10 mēnešiem
D-Mob augšāmcēlies rakstīja: Hm, laikam esi dzimis ap 1964'1973, kad leīsi mūs ņēma priekšā, pēdeējos gadus, vairs nav pat pagrūdiens, brt pat uzvara
Par pārbaudes spēlēm - hokeja izlase pakāsa tak Polijai, kādi argumenti?
Ko dod uzvara atsevišķā spēlē, ja kopumā esam zem? Cik turnīros esam bijuši virs leišiem? Kā iet mūsu jaunajiem, salīdzinot ar viņējiem? Tas brīdis, kad bijām nosacīti virs leišiem bija tik īss, ka to var neņemt vērā.
Zaudēja hoķī poļiem un kas bija - viena daļa bļāva, ka hoķim kaput, logi neko nemāk. Tieši tas pats, kas vakar pēc zaudējuma leišiem basketā. Un, kas notiek, kad pārbaudes spēlēs neatkarīgi no sporta veida uzvaram, kādu grandu - bļaujam, ka nu tik rausim visus kopā. Es nerunāju par adekvāti domājošajiem, bet gan svētdienas faniem un populistiem savienībās, kas var 1 atsevišķu uzvaru pasniegt, kā mega sasniegumu.

     [+] [-]

, 2023-08-23 13:44, pirms 10 mēnešiem
Vienīgais kas krita acīs bija Timmas impotence aizsardzībā tieši pirmajā puslaikā. Paskatieties atkārtojumu, pie groza stāv ar nolaistām rokām un noskatās kā leitis gūat grozu,tāpat savu sedzamo bieži zaudēja. Prieks ir par Andžeju Pasečniku, ja izlase tiks ārā no grupas iespējams vińu varētu vēl redzēt NBA.