Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Traumas dēļ Porziņģa dalība PK neskaidra, LBS izskanējušo informāciju noliedz

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Traumas dēļ Porziņģa dalība PK neskaidra, LBS izskanējušo informāciju noliedz
Kristaps Porziņģis. Foto: LBS

Trešdienas vakarā vācu sporta žurnālists Rūperts Fabigs sociālajā tīklā ''Twitter'' atklāja, ka savainojuma dēļ neskaidra ir latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa potenciālā spēlēšana 2023. gada Pasaules kausa izcīņā. Latvijas Basketbola savienība (LBS) izlases līdera situāciju portālam ''Sportacentrs.com'' sākotnēji komentēt atteicās, bet vēlāk publicēja paziņojumu, noliedzot šīs ziņas.

Latvijas basketbola izlase aktīvi gatavojas 2023. gada Pasaules kausam, taču pagaidām pārbaudes spēlēs tās rindās nav spēlējis Kristaps Porziņģis. LBS savos publiskajos paziņojumos līdz šim informējis, ka Porziņģim, kā arī trijiem citiem - Anžejam Pasečņikam, Jānim Timmam un Dāvim Bertānam - ir atsevišķas veselības problēmas, kuras liedzot doties laukumā.

Trešdienas vakarā sociālajā tīklā ''Twitter'' vācu sporta žurnālists Rūperts Fabigs atklāja, ka pastāvot bažas par Kristapa Porziņģa potenciālo dalību Pasaules kausā. Savā ierakstā žurnālists minējis, ka Porziņģis ir traumējis kāju, bet lēmums par viņa dalību finālturnīrā tiks pieņemts pēdējā brīdī. Citā tvītā sporta žurnālists nedaudz nonācis pretrunās ar savu sākotnējo ierakstu, rakstot, ka minētais savainojums Bostonas ''Celtics'' jaunpienācējam nav nopietns un viņa dalība finālturnīrā joprojām tiekot apspriesta. Portālam ''Sportacentrs.com'' Latvijas Basketbola savienība sākotnēji plašāk nekomentēja Fabiga publicētos ierakstus. Izlases koordinators Emīls Toms minēja, ka tiek sekots līdz Porziņģa situācijai, bet pats spēlētājs iesaistās izlases darbā.

Vēlāk LBS sociālajos tīklos izplatīja paziņojumu, noliedzot izskanējušās ziņas. ''Izskanējusi informācija, kas apšauba Kristapa Porziņģa piedalīšanos FIBA Pasaules kausa izcīņā. LBS šo informāciju noliedz. Norit gan spēlētāja individuālie sagatavošanās plāni, gan komandas kopējais treniņu process. Sastāvs spēlei pret Dominikānu tiks paziņots 12. augustā.''

Pēc spēles pret Gruziju Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki, komentējot četrotnes potenciālo spēlēšanu sestdien pret Dominikānas republiku, savos komentāros bija piesardzīgs. ''Centīsimies iet virzienā, lai visi atrastos labā formā un varētu piedalīties. Nākamās nedēļas laikā sapratīsim, kādas ir mūsu iespējas viņus iesaistīt sastāvā. Vēlējos, lai visi no pirmās dienas atrastos labākajā formā un pie veselības, taču trenera darbā tev ir jābūt gatavam dažādiem pavērsieniem.'' Savukārt pats Kristaps vēl trešdien sociālajā tīklā ''Instagram'' publicēja īsos ierakstus, kuros parādīts, kā viņš trenē tālmetienu, tiesa, nodarbībai notiekot Liepājā.

Šajās dienās Rīgā ieradušies Bostonas ''Celtics'' pārstāvji, kuri seko līdz arī Porziņģa situācijai. Uz šo komandu Kristaps maiņas darījumā no Vašingtonas ''Wizards'' pārcēlās šovasar, vēlāk ar to pagarinot līgumu uz divām sezonām. Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Kristapa savainojumu tiešām nevar uzskatīt par nopietnu, taču tiek ievērota piesardzība pirms gaidāmā finālturnīra.

Pēc divām dienām Latvijas basketbola izlase turpinās sagatavošanās posmu ar maču pret Dominikānas republiku, pret kuru šodien aizvadīs treniņspēli aiz slēgtām durvīm. Pretējā nometne jau paziņojusi, ka uz Rīgu nebrauks tās spilgtākā zvaigzne, Kārls Entoniijs Taunss, bet Latvijas izlasē sagaidāms, ka kāds no līdz šim nespēlējošās četrotnes varētu doties laukumā. Zināms, ka Porziņģis plāno iesildīties, bet nopietnāka situācija ar veselību ir Jānim Timmam. .

Latvijas izlase debiju Pasaules kausā piedzīvos 25. augustā, kad cīnīsies pret Libānu. Vēl grupā jāspēkojas pret Franciju un Kanādu. Otrajā grupu posmā cīņā par divām vietām ceturtdaļfinālā iekļūs grupas divas labākās vienības, bet atlikušās divas cīnīsies par 17. līdz 32. vietu.