Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Slovēnija zaudē NBA čempionu Čančaru – pārbaudes spēlē krustenisko saišu plīsums

Agris Suveizda

Slovēnija zaudē NBA čempionu Čančaru – pārbaudes spēlē krustenisko saišu plīsums
Vlatko Čančars. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Slovēnijas basketbola izlases uzbrucējs Vlatko Čančars vakardienas pārbaudes spēlē saplēsis kreisā ceļgala priekšējo krustenisko saiti, noskaidrojis amerikāņu medijs The Denver Post. To apstiprinājusi arī Slovēnijas Basketbola federācija.

Slovēnijas izlase gatavošanos Pasaules kausam sākusi ar uzvaru pār Ķīnu (75:73) un diviem zaudējumiem Grieķijai (91:98, 77:88). Lielākais zaudējums gan ir 26 gadus vecā Čančara personā, un mazu veselības problēmu dēļ piesardzības nolūkos spēli nepabeidza arī slovēņu galvenā zvaigzne Luka Dončics. Pasaules kausā Okinavā slovēņi būs vienā grupā ar Kaboverdi, Venecuēlu un Gruziju, kas šovakar ar 57:82 kapitulēja Rīgā.

2017. gadā ar 49. numuru draftētais Čančars Eiropā ir spēlējis Slovēnijā, Serbijā un Spānijā, bet kopš 2019. gada ir Denveras "Nuggets" organizācijā. Šī viņam bija sekmīgākā regulārā sezona NBA karjerā, sākot deviņas no sešdesmit spēlēm un vidēji 14,8 minūtēs tiekot pie 5,0 punktiem, 2,1 atlēkušās bumbas un 1,3 rezultatīvām piespēlēm. Izslēgšanas spēlēs, kurās "Nuggets" tika pie sava pirmā titula, Čančara loma gan bija minimāla – viņš piedalījās tikai piecos mačos, aizvadīja vidēji divas minūtes un punktus neguva.

Čančara rēķinā ir arī 2017. gada Eiropas zelts, un tajā finālturnīrā viņš vidēji 14,5 minūtēs atzīmējās ar 2,4 punktiem. Pagājušā gada Eiropas čempionātā Čančars jau spēlēja vidēji 29,9 minūtes un izcēlās ar 11,6 punktiem, 5,0 atlēkušajām bumbām un 1,9 rezultatīvām piespēlēm. Čančaram šī būs otrā sezona trīs gadu līgumā par 6,8 miljoniem ASV dolāru.