Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Zoriks: "Kas notika? Uzvarējām atkal!"

Emils Ozerinskis

Zoriks: "Kas notika? Uzvarējām atkal!"
Kristers Zoriks. Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase ir iekļuvusi pasaules čempionāta labāko astotniekā. Uzreiz pēc uzvaras ar 104:84 pār Brazīliju savā komentārā ar Sportacentrs.com korespondentu Tomu Mālmeisteru dalījās izlases saspēles vadītājs Kristers Zoriks.

Jautāts par to, kas tikko ir noticis Džakartas arēnā Kristers Zoriks bija tiešs: "Kas notika? Uzvarējām atkal! Iesākām arī diezgan normāli, bet aizvadījām tiešām labu otro puslaiku. Uztaisījām izrāvienu un sanāca noturēties."

Deviņus punktus un sešas rezultatīvas piespēles sakrājušais Zoriks par spēles uzdevumiem ieskicēja: "Galvenais bija spēlēt kā komandai. Viņi sedza diezgan daudz zonu, tādēļ mums uzdevums bija kustināt bumbu un atrast brīvos metienus. Pirmajā puslaikā aizmetām garām daudz brīvos metienus. Otrajā puslaikā tos iemetām iekšā un izspēlējām līdz apakšai."

"Aizsardzībā šo to pamainījām. Vairāk mainījāmies pie blokiem. Ik pa laikam uzlikām arī zonu, kad treneris to teica. Viņu uzbrukums iesprūda," par taktiskajiem pielāgojumiem pēc puslaika pārtaukuma izteicās saspēles vadītājs.

Par asumiem, kas brīžiem izpaudās laukumā, Zoriks atzīmēja, ka tie vairāk nākuši no pretinieku puses: "Provocēt jau vajadzēja viņiem. Ko tad mēs? Bijām mierīgi. Brazīlijai vajadzēja kaut ko mēģināt un lauzt. Daudzas epizodes jau arī nenosvilpa. Pats arī ar elkoni dabūju. Saprotams, ka viņiem kaut kas bija jāmaina."

"Būs labi! Viss būs kārtībā! Ansis sadakterēs!" par pirmajā puslaikā pamežģīto potīti atzīmēja 25 gadus vecais basketbolists.

Jautāts vai šis ir lielākais panākums Latvijas basketbola vēsturē, Zoriks neaizmirsa pirmā Eiropas čempionāta triumfu: "Vai tas ir lielākais panākums Latvijas basketbola vēsturē? Es domāju, ka jā! Ja neskaita to 1935. gadu. Turnīrs nav beidzies. Ir šance vēl kaut ko sasniegt."