Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Pāris fakti pirms Latvijas izšķirošās cīņas par PK ceturtdaļfinālu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pāris fakti pirms Latvijas izšķirošās cīņas par PK ceturtdaļfinālu
Latvijas izlase. Foto: FIBA

Pēc dažām stundām Latvijas basketbola izlase pret Brazīliju sāks cīņu par 2023. gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālu. Portāls ''Sportacentrs.com'' piedāvā dažus faktus par abām komandām un tās līdzšinējiem rādītājiem turnīrā.

• Brazīlija piedalījusies visos FIBA Pasaules kausos, divas reizes kļūstot par turnīra čempioni. Tai vēl arī divi sudrabi un divas bronzas, taču visi šie panākumi bijuši laika posmā no 1954. līdz 1978. gadam. Pēdējo reizi ceturtdaļfinālā Brazīlija spēlēja pirms deviņiem gadiem, 2014. gada turnīrā Spānijā.

• Latvijas izlase ir debitante. Savā debijā Pasaules kausā Lukas Banki trenētajai komandai izdevies uzvarēt trijās no četrām spēlēm. Līdz šim tikai divām debitantēm, Turcijai 2002. gadā un Čehijai 2019. gadā izdevies izcīnīt vairāk uzvaru (četras). Uzvaras gadījumā Latvija var kļūt par trešo komandu, kas uzvar četros mačos.

• Arī Brazīlija pagaidām tikusi pie trim uzvarām četrās spēlēs. Kopš 2006. gada visvairāk uzvaru FIBA Pasaules kausā tā svinējusi jau minētajā 2014. gadā, kad no turnīra tā mājās devās ar pieciem uzvarētiem mačiem.

• Vienu brīdi Latvija bija turnīra labākā tālmetienu izpildītāja, bet šobrīd ar 38.2% precizitāti tā ir astotā. Tiesa trijos no mačiem latviešiem izdevies trāpīt vairāk nekā desmit tālmetienus, bet Brazīlija tikai vienā spēlē ļāvusi pretiniekiem iemest desmit vai vairāk tālmetienus. Tā notika zaudētajā mačā pret Spāniju – spāņi trāpīja desmit (10/24).

• Viens no Brazīlijas izlases līderiem ir Brunu Kabuklu, kurš vidēji iespēj 15.5 punktus un 9.8 atlēkušās bumbas. Divas no četrām spēlēm Kabuklu noslēdzis ar ‘’double-double’’ rādītājiem.

• Lukas Banki laikā Latvijas izlasei ir pozitīva bilance, kad spēles uzvarētājs tiek noskaidrots galotnē. Astoņās šādās saspringtās galotnēs latviešiem ir septiņas uzvaras, vienīgo neveiksmi piedzīvojot Serbijā pret serbiem ar 100:101. Pasaules kausā galotnē apspēlēti Eiropas grandi – Francija un Spānija.

• FIBA rangā Brazīlija atrodas 16 vietas augstāk par Latviju. Ja brazīlieši ierindojušies 13. vietā, tad Latvija pagaidām joprojām ieņem 29. pozīciju.

• Vietu ceturtdaļfinālā garantējusi jau Lietuva. Gadījumā, ja arī Latvija šodien uzvarēs un iekļūs top8, tad tā kļūs par pirmo reizi, kad Pasaules kausa astoņu labāko vienību pulkā iekļūst divas izlases no Baltijas.

• Brazīlija ir turnīra trešā labākā soda metienu izpildītāja (84.6%). Tā ir arī ceturtā labākā cīnītāja par bumbām (41.5 spēlē). Latvija ir piektā labākā divpunktu metienu izpildītāja (62.6%) un astotā labākā tālmetienu realizētāja (38.2%). 23 piespēles vidēji spēlē dod latviešiem septīto labāko rādītāju šajā statistikas ailē.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/basketb...
https://twitter.com/LamarMatic

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

  +2 [+] [-]

, 2023-09-03 11:13, pirms 11 mēnešiem
Godīgi teikšu statistikai maza nozīme šoreiz, jādomā taktika kā spēlēt šodien.

     [+] [-]

, 2023-09-03 11:26, pirms 11 mēnešiem
vozā rakstīja: Godīgi teikšu statistikai maza nozīme šoreiz, jādomā taktika kā spēlēt šodien.
Iespējams, taču fakts ka brazīļi ļoti daudz atlēkušās savāc, liek domāt, ka būs daudz atkārtotu iespēju un daudz soda metienu ...

     [+] [-]

, 2023-09-03 13:21, pirms 11 mēnešiem
13. vietā Bra tak nedaudz pa augstu! Brazīļus jāņem šis nav futbols..