Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

A. Kurucs pēc uzvaras pār spāņiem: "Mūs spēlē noturēja sestais spēlētājs"

Emils Ozerinskis

A. Kurucs pēc uzvaras pār spāņiem: "Mūs spēlē noturēja sestais spēlētājs"
Artūrs Kurucs. Foto: FIBA

Latvijas basketbola valstsvienība vēlreiz Džakartā šokēja basketbola grandu. Grupu turnīra pirmajā fāzē latvieši sakāva Eiropas vicečempionus francūžus, bet Top 16 fāzē uz grīdas tika atsēdināta Vecā kontinenta un planētas spēcīgākā komanda Spānija. Sarunā ar portāla Sportacentrs.com korespondentu Indonēzijā Tomu Mālmeisteru izlases aizsargs Artūrs Kurucs atzina, ka grūtajos brīžos uz priekšu dzinis lielais skatītāju atbalsts.

Neticamas emocijas Latvijas basketbolisti jau piedzīvoja grupu turnīrā, bet nu apspēlēta vēl viena basketbola lielvalsts. Izlases sākumsastāva uzbrūkošais aizsargs Artūrs Kurucs uzreiz pēc spēles teica: "Man likās, ka vairs nepalika emocijas pēc Francijas spēles. Šis ir kaut kas nereāls. Šobrīd gan ir jāiet ārā. Ejam līdz galam!"

"Mūs spēlē noturēja sestais spēlētājs. Skatītāji mūs uzmundrināja un ne brīdi neapstājās saukt "Latvija! Latvija!". Tas mūs tiešām pavelk," mājas laukuma priekšrocības Džakartā izcēla jaunākais no Cēsīs uzaugušajiem brāļiem Kuruciem.

Artūrs Kurucs, kurš spēlē guva vienu punktu no soda metiena līnijas, izcēla spēles organizāciju: "Viņi sāka pamazām pielāgoties arī mūsu vājajām vietām. Ļāvām viņiem bišķiņ izrauties. Ar agresīvu aizsardzību izdevās panākt savu. Mēs spēlējām organizētāku basketbolu. Viss sākās ar aizsardzību, tad arī uzbrukumā spējām organizēt spēli. Zini kā, tas ir viss kopā. Ja ir nobalansēta aizsardzība, tad ir arī balansēts uzbrukums. Tur es zinu, ka esam pārāki par spāņiem."

"Viens otru uz mazām niansītēm uzvilkām laukumā. Mēģinājām uzmundrināt viens otru. Ar enerģiju izdevās nostrādāt šo spēli," izteicās aizsargs, neslēpjot, ka gan Dāvis Bertāns, gan viņa brālis Rodions Kurucs gana nikni aizvadīja spēli pret aktuālajiem pasaules čempioniem.

Vēl viens šķērslis līdz Pasaules kausa izcīņas izslēgšanas spēļu sasniegšanai palikusi Brazīlijas izlase, kas Latvijai pretī nāks svētdienas pēcpusdienā. Jaunākais Kurucs noteica: "Soli pa solim jāiet. Tas arī ir tas, kas ir tālāk jādara. Brazīlija ir mūsu nākamais mērķis. Izbaudām šo uzvaru, mazliet atpūšamies un, protams, bišķiņ pasvinēsim, tad jāiet tālāk!"

Noderīgas saites:

PK 2023 JAUNUMI
PK 2023 KALENDĀRS UN REZULTĀTI
PK 2023 TURNĪRA TABULAS
PK 2023 PROGNOŽU SPĒLE
SKATIES SPĒLES KLĀTIENĒ “OLYBET” SPORTA BĀROS

  +1 [+] [-]

, 2023-09-01 15:31, pirms gada
Varētu brazīļi uzvarēt Kanādu,tad gan būtu putra pirms pēdējās kārtas grupā.Un viss tad būtu mūsu pašu rokās.

     [+] [-]

, 2023-09-01 15:35, pirms gada
Vai tad ja brazīļi tagad uzvar Kanādu un mēs brazilus..un Kanādā Spāniju, tad mēs ejam tālāk bez jebkādiem + un - skatīšanās? Jo es te baigi domāju šodien par Kanādu fanot

     [+] [-]

, 2023-09-01 15:37, pirms gada
Tas ir labi, ka tiek akcentēta atbalsītāju nozīme. Tas, faktiski, ir pats galvenais, arīno fibas puses ja tā padomā

     [+] [-]

, 2023-09-01 15:41, pirms gada
Vardc rakstīja: Vai tad ja brazīļi tagad uzvar Kanādu un mēs brazilus..un Kanādā Spāniju, tad mēs ejam tālāk bez jebkādiem + un - skatīšanās? Jo es te baigi domāju šodien par Kanādu fanot
Ja Brazīlija uzvar Kanādu,tad,lai tiktu Top 2 mums ir tikai jāuzvar Brazīlija un viss.Tad tikai izšķirtos no otras spēles,kurā vietā mēs būtu,jo 2 komandam bilance būtu 4-1 un divām komandām būtu bilance 3-2. Bet jebkurā gadījumā jācer ir mums uz 2.vietu,jo,ja mēs būsim pirmie tad liela iespēja,ka,ja tiktu pusfinālā,tad pretī būtu Amerika,kas ir iespējams vienīgā komanda,kuru ir praktiski neiespējami uzvarēt,tāpēc labāk ar Ameriku tikties finālā.

     [+] [-]

, 2023-09-01 15:44, pirms gada
Ok..šis jau man tad labāk patīk

  +3 [+] [-]

, 2023-09-01 15:50, pirms gada
Edvards Grīgs rakstīja: Ja Brazīlija uzvar Kanādu,tad,lai tiktu Top 2 mums ir tikai jāuzvar Brazīlija un viss.Tad tikai izšķirtos no otras spēles,kurā vietā mēs būtu,jo 2 komandam bilance būtu 4-1 un divām komandām būtu bilance 3-2. Bet jebkurā gadījumā jācer ir mums uz 2.vietu,jo,ja mēs būsim pirmie tad liela iespēja,ka,ja tiktu pusfinālā,tad pretī būtu Amerika,kas ir iespējams vienīgā komanda,kuru ir praktiski neiespējami uzvarēt,tāpēc labāk ar Ameriku tikties finālā.
Nu beidz, kā Melnkalne šodien sitās pret ASV, tā galīgi nav neuzvarama komanda. Es tiešām domāju, ka Kanāda izskatās daudz saturīgāk šajā čempī nekā ASV.

     [+] [-]

, 2023-09-01 15:58, pirms gada
Nav runa par to.. bet par to kas būtu mums izdevīgāks variants sivakara spēlē

  -1 [+] [-]

, 2023-09-01 16:01, pirms gada
BenSimmonsBall rakstīja: Nu beidz, kā Melnkalne šodien sitās pret ASV, tā galīgi nav neuzvarama komanda. Es tiešām domāju, ka Kanāda izskatās daudz saturīgāk šajā čempī nekā ASV.
Kanāda,protams,izskatās ļoti labi,domāju ka Kanāda varētu uzvarēt visu Pasaules kausu un ir noteikti labāka kā ASV,bet ar Kanādu arī līdz finālam jau nebūtu nemaz jātiekas jebkurā gadījumā,bet ASV domāju,ka liktu kā otro,jo kaut ASV nepārliecinoši spēlē,bet ASV basketbolā tomēr kaut kā liekas,ka tāpat beigās izvilks sev labvēlīgu rezultātu.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-01 16:17, pirms gada
Vispirms ir jāuzvar Brazīlija pirms sāk te kalkulēt. Labākais ir Kanādai sasist visus, gan Bra gan Spāņus pēc tam un miers mājās.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-01 16:33, pirms gada
doksnomarsa rakstīja: Vispirms ir jāuzvar Brazīlija pirms sāk te kalkulēt. Labākais ir Kanādai sasist visus, gan Bra gan Spāņus pēc tam un miers mājās.
Nu nē, labākais būtu, ja Brazīlija uzvarētu Kanādu. Tad būtu tikai jāpaļaujas uz savu spēli pret Brazīliju un tā otra būtu pilnīgi vienalga, jo tālāk ietu komandas, kas attiecīgās spēles uzvarētu. Cik tas reāli gan ir cits jautājums, bet tas būtu labāk teorijā

     [+] [-]

, 2023-09-01 22:15, pirms gada
Edvards Grīgs rakstīja: Ja Brazīlija uzvar Kanādu,tad,lai tiktu Top 2 mums ir tikai jāuzvar Brazīlija un viss.Tad tikai izšķirtos no otras spēles,kurā vietā mēs būtu,jo 2 komandam bilance būtu 4-1 un divām komandām būtu bilance 3-2. Bet jebkurā gadījumā jācer ir mums uz 2.vietu,jo,ja mēs būsim pirmie tad liela iespēja,ka,ja tiktu pusfinālā,tad pretī būtu Amerika,kas ir iespējams vienīgā komanda,kuru ir praktiski neiespējami uzvarēt,tāpēc labāk ar Ameriku tikties finālā.
Nav jau teikts ka ASV izies kā pirmie no grupas!!!