Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Maiņu laiks NBA: ''Wizards'' mērķē noturēt līderu trio, Dalasai jāspēcina sastāvs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Maiņu laiks NBA: ''Wizards'' mērķē noturēt līderu trio, Dalasai jāspēcina sastāvs
Gan Kuzmu, gan Porziņģi ''Wizards'' vēlas noturēt ilgtermiņā. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Vēl tikai līdz 9. februāra plkst. 22:00 pēc Latvijas laika visas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas var veikt maiņu darījumus. Visdrīzāk aktīvas var būt gan Kristapa Porziņģa Vašingtonas ''Wizards'', gan Dāvja Bertāna Dalasas ''Mavericks''. Kā ierasts, pēdējās dienās nozīmīgas maiņas var veikt katra no 30 līgas komandām.

Šogad Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) maiņu darījumus komandas var veikt līdz 9. februāra plkst. 22:00 pēc Latvijas laika. Atsevišķas kustības notikušas jau līdz šim - Vašingtonas ''Wizards'' uz Losandželosas ''Lakers'' aizmainījusi Rui Hačimuru, kamēr Indiānas ''Pacers'' piešķīrusi līguma pagarinājumu vienam no līderiem Mailzam Tērneram.

Austrumu konference: Šarlotes un Detroitas tirgošanās, ''Bulls'' jautājumi un ko vēl darīs ''Pacers''?

Austrumos līdz sezonas vidum izveidojies stabils līderu piecinieks – Bostonas ‘’Celtics’’, Filadelfijas ‘’76ers’’, Milvoki ‘’Bucks’’, Bruklinas ‘’Nets’’ un Klīvlendas ‘’Cavaliers’’. Maiņu darījumus var veikt katra no šīm komandām, bet lielākās vajadzības visdrīzāk ir ‘’Bucks’’ un ‘’Nets’’. Milvoki traumu dēļ saraustīta sezona bijusi vienam no līderiem Krisam Midltonam, bet Seržs Ibaka, visticamāk, tiks aizmainīts vai pēc maiņu darījumu laika beigām izpirkts no līgumsaistībām. Tieši Bruklinas ‘’Nets’’ varētu būt tā, kas mēģinās piesaistīt pieredzējušo Ibaku, jo tai nepieciešams pastiprinājums garajā galā.

Vienas no aktīvākajām komandām darījumu tirgū varētu gan būt abas pēdējo vietu īpašnieces – Šarlotes ‘’Hornets’’ un Detroitas ‘’Pistons’’. Domājot par nākotni, Šarlotes ''Hornets'' var lemt atbrīvoties no Kellija Ūbres un Meisona Plamlī, kuri attiecīgi sezonā pelna 12.6 un 9.1 miljonu ASV dolāru. Pirms kreisās rokas traumas gūšanas Ūbre pirmo reizi karjerā soļoja pretī sezonai, kurā viņš vidēji spēlē mestu 20 punktus (pagaidām 35 mačos 20.2 punkti). Sagaidāms, ka laukumā basketbolists varētu atgriezties februāra vidū un tādējādi palīdzēt regulārās sezonas izskaņā tai komandai, kurā viņš atradīsies. Lielākās bažas rada viņa iespējamais pienesums, iesaistoties spēlē no rezervistu soliņa. Piecos šīs sezonas mačos, kuros viņš spēlē iesaistījies kā rezervists, Ūbre guvis 14.4 punktus, izpildot metienus ar 36% precizitāti. Ūbre karjeru sāka Vašingtonas ‘’Wizards’’, bet vēl spēlējis Fīniksā un Goldensteitā.

Savukārt Plamlī aizvada karjeras sezonu, vidēji spēlē metot 12.2 punktus. Metienus viņš izpilda ar 67%, kā arī ir viens no labākajiem piespēlētājiem starp garajiem spēlētājiem līgā (3.6 piespēles mačā). Zināms, ka klubs par viņu vēlētos pretī pirmās kārtas drafta izvēli. Līdz šim vienības ģenerālmenedžeris Miks Kupčaks nav aizrāvies ar daudz maiņu darījumiem. Pagaidām Kupčaks veicis astoņus darījumus, no kuriem divus sezonas laikā. Tomēr vienu no divām maiņām viņš lēma izdarīt iepriekšējās sezonas laikā, uz ‘’Wizards’’ aizsūtot Išu Smitu un Vernonu Keriju pretī saņemot Montrezlu Harelu.

Daudz darba varētu būt ‘’Pistons’’, kas aizvada vēl vienu vāju sezonu. Tās īpašumā gan ir vairāki vērtīgi spēlētāji, kurus iesaistīt maiņas darījumā. Viens no tiem ir Bojans Bogdanovičs, kurš aizvada karjeras sezonu. Horvāts vidēji spēlē gūst 21.2 punktus, tālmetienus izpildot ar 41.2 % precizitāti. Bogdanovičs iepriekš pagarināja līgumu uz divām sezonām par 39 miljoniem ASV dolāru un ‘’Pistons’’ nav jāsteidzas, lai viņu aizmainītu uz citu vienību. Ja tas var nenotikt februārī, tad klubs var iegūt vēlamo pretī nākamajā vasarā.

Tāpat aizmainīt var tikt tādi spēlētāji kā Aleks Bērks, Nerlenss Noels un Hamidu Diallo. Bērks var būt interesants tām vienībām, kurām nepieciešams pastiprinājums snaiperu rindās. Basketbolists līdz šim tālmetienus izpildījis ar karjeras augstāko rādītāju (45%), bet izpildītajos tālmetienos pēc dribla viņš ir viens no līgas labākajiem. Komandas par vērtīgu var uzskatīt arī viņa pašreizējo līgumu, kā ietvaros nākamajā sezonā viņš pelnītu 10.5 miljonus dolāru. Noels neaizvada to spožāko sezonu (vidēji 11.8 minūtes), taču līguma izpirkšanai var traucēt fakts, ka komandai ir izvēles iespējas uz nākamo sezonu par 9.7 miljoniem dolāru. Tikmēr Diallo ar pēdējo līguma sezonu (5.2 miljoni dolāru) 14 spēlēs metis vismaz desmit punktus. Jāpiezīmē, ka ‘’Pistons’’ ģenerālmenedžeris Trojs Vīvers ir nasks uz maiņu darījumiem, kopš 2020. gada veicot 17 maiņas.

Atbildes uz vairākiem jautājumiem jārod ‘’Bulls’’ basketbola operāciju prezidentam Artūram Karnišovam. Klubs neaizvada to spožāko sezonu, atrodoties cīņā par tikšanu ‘’play-in’’. Karnišovs, kurš iepriekš atzina, ka nevēlas viduvēju komandu, tieši tādu redzēja pirmo 30 spēļu laikā. Tuvojoties maiņu darījuma laika beigām, Karnišovam jātiek skaidrībā ar atbildēm uz trim vērtīgiem jautājumiem. Pirmais no tiem – vai meklēt maiņu darījumus Vučevičam, Derouzanam un, iespējams, Lavīnam. Pirmais no trijotnes var kļūt par brīvo aģentu nākamajā vasarā, Čikāgai spējot piedāvāt četru gadu pagarinājumu par 118 miljoniem dolāru. Derouzena līgums iztecēs pēc nākamās sezonas un viņš var pretendēt uz četru gadu pagarinājumu par 153 miljoniem, kamēr ar Lavīnu iepriekš tika slēgts piecu gadu līgums par 215 miljoniem.

Cita atbilde meklējama saistība ar Aleksa Karuso aizmainīšanu, kā rezultātā klubs iegūtu pamatsastāva aizsargu vai papildus punktu guvēju, kas nāk no rezervistu soliņa. Klubam nepieciešams saspēles vadītājs, jo ceļgala traumas dēļ jau ilgāku laiku no ierindas izsists Lonzo Bols. Viņa atgriešanās laiks laukumā pagaidām nav zināms. Karuso var būt nozīmīga vērtība basketbolistu tirgū, jo nākamajās divās sezonās viņš pelnīs tikai 19 miljonus dolāru. Pie tam, komandām var šķist pievilcīga viņa prasme spēlēt aizsardzībā pret dažādu pozīciju spēlētājiem. Gadījumā, ja uz abiem jautājumiem Karnišovs neatradīs vērtīgas atbildes, viņš var lemt esošo sezonu nospēlēt pašreizējā sastāvā un vēlreiz aktualizēt jautājumu par tā uzlabošanu starpsezonā.

Pārsteigumu pagaidām sagādājusi Indiānas ‘’Pacers’’, kas ilgu laiku sezonas ievadā atradās izslēgšanas spēļu zonā. Pirms gada tā Domantu Saboni aizmainīja uz Sakramento ‘’Kings’’, bet Malkolms Brogdons vasarā ceļoja uz Bostonas ‘’Celtics’’. Lielākā tās izšķiršanās bija saistībā ar Mailzu Tērneru un janvāra beigās tā ir vienojusies ar spēlētāju par līguma pagarināšanu līdz 2024./2025. gada sezonas beigām. Tā laikā spēlētājs pelnīs 60 miljonus dolāru, no kuriem 17 jau šīs sezonas laikā. Cits kandidāts uz iespējamo komandas maiņu ir Badijs Hīlds, kuru klubs ieguva iepriekšējās sezonas maiņā no ''Kings''. Viņš šīs sezonas 51 spēlē vidēji guvis 17.7 punktus, izcīnījis 4.9 atlēkušās bumbas, kā arī atdevis 2.7 rezultatīvās piespēles.

Rietumu konference: Džeja Kraudera situācija, ''Lakers'', ''Spurs'' un ''Jazz'' manevri

Rietumos sezonas pirmo pusi pārliecinoši aizvadījušas Denveras ‘’Nuggets’’ un Memfisas ‘’Grizzlies’’, bet labāko sešiniekā iespraukušās arī tādas komandas kā Sakramento ‘’Kings’’ un Ņūorleānas ‘’Pelicans’’. No Džeja Kraudera beidzot šķirties varētu pēdējo gadu viena no spēcīgākajām Rietumu konferences vienībām Fīniksas ‘’Suns’’, kurā šobrīd norit īpašnieku maiņas process, bet sezonas laikā vadošie spēlētāji kā Kriss Pols un Devins Bukers bijuši traumēti. Krauders pirms šīs sezonas lūdza vienībai ļaut neierasties uz pirmssezonas treniņnometni, ko klubs akceptēja. Tāpat basketbolists veltīja skarbus vārdus sociālajā tīklā ‘’Twitter’’. Spēlētājs ar nozīmīgo pieredzi dažādās NBA komandās var palīdzēt kādai cīņā par titulu, taču pēdējo spēli basketbolists aizvadījis pagājušā gada maijā. Pateicīgu situāciju padara tas, ka viņa līgums noslēdzas pēc šīs sezonas, līdz ar to kāda no titula tīkotajām tik tiešām varētu lemt par Kraudera piesaisti.

Vienu maiņas darījumu šīs sezonas laikā jau veikusi Losandželosas ‘’Lakers’’, kas no Vašingtonas ‘’Wizards’’ ieguva uzbrucēju Rui Hačimuru. Pretī tā atdeva Kendriku Nanu un trīs otrās kārtas drafta izvēles. Nav izslēgts, ka Losandželosai tā nebūs vienīgā maiņa, jo viens no kluba līderiem Lebrons Džeimss publiski izteicies, ka savās pēdējās sezonās vēlētos cīnīties par titulu. Janvāra beigās no traumas ierindā atgriezās Entonijs Deiviss, kurš līdz savainojumam aizvadīja vienu no labākajām sezonām karjerā. Gadījumā, ja ‘’Lakers’’ veiks maiņas darījumu, tad tajā iesaistīts var tikt kāds no aizsargiem – Rasels Vestbruks vai Patriks Beverlijs. Abi pēc šīs sezonas kļūs par neierobežoti brīvajiem aģentiem un, aizmainot kādu no viņiem, klubs var parūpēties par to, ka tās rīcībā ir konkurētspējīgi aizsargi ar līgumiem vismaz līdz 2023./2024. gada sezonas beigām.

No Rietumu konferences tabulas lejasdaļas komandām vēlreiz maiņu darījumos iesaistīties var Sanantonio ‘’Spurs’’, kas šobrīd ir priekšpēdējā vietā. Pirms gada ‘’Spurs’’ uz Bostonas ‘’Celtics’’ aizmainīja Deriku Vaitu, pretī saņemot drafta izvēles, Džošu Ričardsonu un Romeo Lengfordu. Šobrīd tai ir septītais jaunākais sastāvs līgā, bet iepriekš redzētais var likt secināt, ka ‘’Spurs’’ var pieņemt nevēlamus līgumus, ja vien darījumā tiek iesaistītas drafta izvēles. To, piemēram, var teikt par Rasela Vestbruka līgumu, kuram gan pēc sezonas tas noslēdzas. Galvenie kandidāti uz aizmainīšanu varētu būt jau pieminētais Džošs Ričardsons un otrs pieredzes bagātākais vienības spēlētājs Džeikobs Poeltls. Ričardsons vidēji spēlē gūst 11.2 punktus, bet Poeltls 11.9 punktus, savācot arī 9.1 atlēkušo bumbu. Abiem pēc sezonas beidzas spēkā esošie līgumi un gadījumā, ja kādu no viņiem neaizmanīs, ‘’Spurs’’ vasarā var to paveikt ar ‘’sign-and-trade’’ palīdzību, kā 2021. gadā to izdarīja ar Demāru Derouzenu.

Uzmanība jāpievērš arī Denijam Eindžam un Jūtas ‘’Jazz’’. Funkcionārs jau vasarā kārtīgi pastrādāja, nomainot galveno treneri un aizmainot abas līdzšinējās zvaigznes Rudiju Gobēru un Donovanu Mičelu attiecīgi uz Minesotas ‘’Timberwolves’’ un Klīvlendas ‘’Cavaliers’’. Komanda pēc izcila sezonas sākuma (11-6) šobrīd cīnās par sezonas turpināšanu ‘’play-in’’ turnīrā. Tā gan atrodas labā pozīcijā no maiņu darījumu aspekta, jo tās īpašumā ir 14 nākamo draftu pirmās kārtas izvēles, Lauri Markanens ar komandai draudzīgu līgumu, jaunie spēlētāji kā Kolins Sekstons, Džereds Vanderbilts, Nikeils Aleksanders-Vokers un Očai Agbadži ar samērā labiem līgumiem, kā arī pieredzējuši spēlētāji (Maiks Konlijs, Džordans Klārksons, Maliks Bīzlijs), kurus var gan paturēt, gan aizmainīt.

Par potenciālajiem aizmainīšanas kandidātiem var uzskatīt trīs – Klārksonu, Bīzliju un Vanderbiltu. Pirmajam ir spēlētāja opcija uz nākamo sezonu par 14.3 miljoniem dolāru, pie tam, Klārksons var parakstīt līguma pagarinājumu uz četriem gadiem par 72 miljoniem. Viņš ir kluba viens no līderiem (20.9 punkti, 4.3 piespēles), aizvadot karjeras sezonu gan gūtajos punktos, gan atdotajās piespēlēs. Lielākā vērtība gan ir Bīzlijam, kurš, spēlēs iesaistoties no rezervistu soliņa, vidēji gūst 13.6 punktus. Viņa galvenā priekšrocība ir līguma situācija. Komandai, kurā viņš noslēgs sezonu, būs opcija izvēlēties par nākamo sezonu. Ja tā lems turpināt līgumu, Bīzlijs pelnīs 16.5 miljonus dolāru, kā arī ar viņu var pagarināt vienošanos uz četriem gadiem par 83.1 miljonu. Viņš šajā sezonā ir ceturtais labākais tālmetienu realizētājs (iemetis 143 trīspunktniekus). Arī Vanderbilta gadījumā komanda lems, vai turpināt līgumu nākamajā sezonā (4.3 miljoni). Viņš var pastiprināt kādas komandas aizsardzību, jo ir starp labākajiem atlēkušo bumbu vākšanā pie sava groza.

Džons Kolinss, Freds Vanvlīts, Ēriks Gordons, Diandželo Rasels - vai būs nozīmīgas maiņas?

2022. gada maiņu darījumu laiks deva daudz nozīmīgu maiņu. Kristaps Porziņģis tika aizmainīts uz Vašingtonu, bet savstarpēju treidu veica Bruklinas ‘’Nets’’ un Filadelfijas ‘’76ers’’, kā rezultātā Džeimss Hārdens pārcēlās uz Filadelfiju, bet Bens Simonss kravāja koferus uz Ņujorku. Kā būs 2023. gadā? Lai arī ne paši lielākie NBA spēlētāju vārdi, taču starp saviem komandas līderiem ir tādi spēlētāji kā Džons Kolinss, Freds Vanvlīts, Ēriks Gordons un Diandželo Rasels.

Džons Kolinss aizvada sliktāko sezonu kopš 2017./2018. gada. Vidēji spēlē basketbolists gūst 13.5 punktus, metienus izpildot ar zemāko procentu karjerā (50.9%). Pirms iepriekšējās sezonas Atlanta spēlētājam deva piecu gadu līgumu par 125 miljoniem dolāru un prāvais līgums var būt galvenais šķērslis viņa aizmainīšanai. Viens no scenārijiem paredz Kolinsa aizmainīšanu pret vairākiem spēlētājiem, kuru līgumiem nav lielas vērtības. Cits scenārijs paredz nedarīt neko un izvērtēt Kolinsa situāciju vasarā. Par spēlētāju interesi izrāda tādas komandas kā ''Cavaliers'', ''Clippers'', ''Suns'', ''Wizards'', ''Jazz'', ''Pelicans'' un ''Mavericks''. Jāmin, ka Kolinss nav vienīgais aizmaināmais kandidāts. Par tādiem var kļūt arī Bogdans Bogdanovičs un Džastins Holidejs. Pirmajam pēc sezonas ir spēlētāja opcija (18 miljoni dolāru), bet otrais kļūtu par brīvo aģentu.

Cita vienība Austrumos, kas var izšķirties par viena no līdera aizmainīšanu, ir Toronto ‘’Raptors’’. Kopš 2019./2020. gada sezonas Freds Vanvlīts ir viens no vienības līderiem un izņēmums nav arī šī sezona (19.1 punkts, 6.3 piespēles). Situāciju kutelīgu padara fakts, ka Vanvlītam ir spēlētāja opcija uz nākamo sezonu (22.8 miljoni), kā arī viņam var piedāvāt līguma pagarinājumu uz četrām sezonām par 114 miljoniem dolāru. ‘’Uzskatu, ka esmu bijis labāks nekā mans līgums. Viņiem ir jāizvēlas, ko darīt no organizācijas perspektīvas,’’ par līguma situāciju iepriekš ESPN pauda Vanvlīts. Var piekrist, ka spēlētājs atstrādājis četru gadu 85 miljonu dolāru vērto līgumu, bet vai aizsargs ir tik vērts, lai viņam galdā liktu 28.5 miljonu dolārus sezonā? Tieši ar atbildi uz šo jautājumu būs jātiek galā basketbola operāciju prezidentam Masai Udžiri. Zināms, ka Vanvlīts vēlas vēl naudīgāku līgumu, 130 miljonus uz četriem gadiem. Aizmaināms ir Gerijs Trents un arī šeit Toronto jātiek skaidrībā, vai tā vēlas likt galdā 20 miljonus sezonā tās piektajam labākajam spēlētājam. Tāpat kā Vanvlītam, spēlētājam ir izvēles opciju uz nākamo sezonu (18.8 miljoni). Tikmēr neapmierināts par savu situāciju Kanādā ir Odžī Anunobi un, ja klubs izlemj viņu iesaistīt maiņu sarunās, tad var pretendēt uz pat trim pirmās kārtas izvēlēm pretī.

Rietumu konferencē uzmanība jāpievērš ‘’Rockets’’ un ‘’Timberwolves’’. Hjūstonas ģenerālmenedžeris Rafaels Stounss kopš 2020. gada oktobra veicis jau 16 maiņu darījumus. Kopš ‘’Rockets’’ pārbūves to sarunās allaž iesaistīts Ēriks Gordons, taču viņš joprojām ir Hjūstonā un joprojām ierauts darījumu baumās. Viņam nav garantēts atalgojums uz nākamo sezonu, kas kļūtu tikai gadījumā, ja Hjūstona vai viņa nākamā komanda izcīnītu titulu. Tādā gadījumā viņš pelnītu 20.9 miljonus dolāru. Gordons jau sezonas laikā bijis kritisks par komandas attīstību, sakot, ka gados jaunais sastāvs nav progresējis. Visai iespējams, ka arī pēc 9. februāra Gordons tomēr vēl paliks Hjūstonā, jo būs sarežģīti citām komandām pārdot iespēju dot pirmās kārtas drafta izvēli, kā arī negarantētais līgums ir pietiekami pievilcīgs, lai Hjūstona viņu noturētu. Nevar aizmirst iepriekš paustās baumas par Hārdena interesi atgriezties ‘’Rockets’’.

Tikmēr ‘’Timberwolves’’ gaidāma izšķiršanās Diandželo Rasela sakarā, kurš atrodas līguma pēdējā gadā. Lai arī spēlētājs vidēji mačā izceļas ar 17.1 punktu un 6.2 piespēlēm, viņš nav tas labākais spēlētājs aizsardzībā. Ar viņu laukumā kluba aizsardzības efektivitāte ir 113.6, bet bez viņa 107.0. Pie tam, jāņem vērā, ka, sākot ar 2024./2025. gada sezonu, līguma pagarinājumu var saņemt Entonijs Edvardss un tādā gadījumā klubs 130 miljonus dolāru būtu atvēlējis trim spēlētājiem – viņam, Gobēram un Entonijam Taunsam. Lai nebūtu jāgaida starpsezona, klubs jau šobrīd var izšķirties par Rasela aizmainīšanu pret aizsargu, kuram ir līgums vismaz līdz nākamās sezonas beigām. Kandidāti? Kails Laurijs un Maiks Konlijs. Gadījumā, ja Minesota neveic maiņu līdz 9. februārim, tad Rasela nākotne tiks lemta vasarā, kur viņu var aizmainīt ar sign-and-trade palīdzību. Tikmēr Laurija sakarā arī iespējamas komandas izmaiņas, jo par viņu interesējas ne tikai Minesota.

''Wizards'' un ''Mavericks'' kustības: kā tās ietekmēs Porziņģi un Bertānu?

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas ‘’Wizards’’ vienu maiņu jau ir veikusi, aizsūtot Rui Hačimuru uz Losandželosas ‘’Lakers’’. Visdrīzāk šāds solis tika sperts, lai ilgtermiņā noturētu Kailu Kuzmu un, iespējams, arī Kristapu Porziņģi. Abiem pēc sezonas ir spēlētāja opcija turpināt vai atteikties no līguma pēdējā gada, abiem sliecoties atteikšanās virzienā.

Kuzma līdz šim aizvadījis karjeras sezonu (22 punkti, 7.6 atlēkušās bumbas) un, visticamāk, viņa tirgus vērtība šobrīd lēšama 20 miljonu dolāru sezonā apmērā. Pēc Hačimuras aizmainīšanas tiek minēts, ka ‘’Wizards’’ ir pozitīvi noskaņota, ka tā vienības rindās nosargās uzbrucēju un tādējādi ar to parakstīs jaunu vienošanos. Toties no aizmainīšanas nav pasargāts Vils Bārtons, kurš nav spējis iekļauties Vesa Anselda juniora spēlētajā sistēmā. Kopš 2014./2015. gada sezonas spēlētājs vidēji laukumā pavada visīsāko laiku, kā arī gūst vismazāk punktus. Pēc sezonas noslēdzas viņa iepriekš parakstītais līgums un viņš var būt interesants komandām, kurām nav nepieciešams ‘’Wizards’’ dot pārāk daudz pretī. Medijs ‘’The Athletic’’ norādījis, ka nav izslēgta iespējamība, ka var tikt veikti darījumi, lai pastiprinātu aizsargu pozīciju, kā arī var tikt izvērtēta Denjela Gaforda pozīcija.

Viņš lieliski iederējies kopā ar Porziņģi, cementējot komandas aizsardzību, taču, sākot, ar nākamo sezonu, Gafords pelnīs vairāk nekā 12 miljonus dolāru, kas par miljonu pieaugs gan 2024./2025., gan 2025./2026. gada sezonā. Ja Vašingtona vēlas noslēgt ilgtermiņa līgumu ar Porziņģi, iespējams, no algu griestu viedokļa Gafords var izrādīties spēlētājs, kuram jāmeklē pircēji citu līgas komandu vidū. Kluba ģenerālmenedžeris Tomijs Šeperds nav tas, kurš baidās veikt izmaiņas. Kopš 2019. gada viņš paspējis veikt 15 maiņu darījumus, no kuriem seši paveikti regulārās sezonas laikā. Ja darījums tiek veikts sezonas laikā, tad visbiežāk ar domām par nākamo sezonu.

Vai iespējama Porziņģa vēlreizēja aizmainīšana? ‘’Neredzu šādu notikumu attīstību. Ja komanda spēlē vāji līdz februārim, tad neko nevar izslēgt, taču būšu ļoti pārsteigts, ja Kristaps sezonu nenoslēgs Vašingtonā,’’ tā par šādu iespējamību sezonas ievadā teica ‘’The Athletic’’ ‘’Wizards’’ apskatnieks Džošs Robinss. Klubs sezonas gaitā spēlējis viļņveidīgi, bet tam vēl ir izredzes kvalificēties vismaz ‘’play-in’’ formātam, kur par labu var nākt ne tas sarežģītākais kalendārs. Potītes traumas dēļ Porziņģis jau paspējis atgriezties ierindā un var palīdzēt klubam turpināt sezonu pēc regulārā turnīra beigām.

Izmaiņas noteikti var veikt Dalasas ''Mavericks'', kas par spīti 26-25 bilancei kritizēta par spēlēto basketbolu laukumā. Tā daudz atkarīga no līdera Lukas Dončiča, kas tik tiešām aizvada statistiski spožu sezonu - 33 punkti vidēji spēlē, 8.9 atlēkušās bumbas un 8.4 rezultatīvās piespēles. Tomēr vasarā pazaudētais Džeilens Bransons bijis nozīmīgs zaudējums. Tāpat vienības sniegumu ietekmējušas traumas, kuru dēļ ilgākā laika posmā nav varējuši spēlēt Dorians Finnijs-Smits, Džošs Grīns, bet joprojām no savainojuma atlabst Maksimilians Klebers. Tieši viņš un Dončičs ir tie, kurus aizmainīt nav iespējams. Vērtīgi citām komandām var šķist Spensers Dinvidijs, Dorians Finnijs-Smits un Redžijs Buloks, bet pēc sezonas līgumi beidzas Kristianam Vudam, Dvaitam Pauelam, Teo Pinsonam un Frenkam Ntilikinam. Par Buloku interesi izrāda ''Knicks'', kas uz Dalasu varētu sūtīt Kemu Redišu. Tikmēr Vuda gadījumā puses vēl nav atradušas kopsaucēju līguma pagarināšanas jautājumā.

Dončičs, kurš noliedzis, ka esot pieprasījis kluba funkcionāriem veikt darbības līdz maiņas darījumam beigām, nav slēpis vēlmi ar Dalasu izcīnīt NBA titulu. Pirms gada Niks Herisons aizmainīja Kristapu Porziņģi uz Vašingtonas ''Wizards'', bet pirms diviem gadiem tā ieguva Džejdžeju Rediku. Visdrīzāk, ''Mavericks'' arī šoreiz veiks noteiktas kustības, lai tomēr padarītu vienību spēcīgāku. Vai maiņā tiks iesaistīts Bertāns? Viņa aizmainīšana iespējama kopā ar kādu citu Dalasas spēlētāju kā tas bija pirms gada Vašingtonas gadījumā. Bertāns vēl nākamajā sezonā garantēti pelnīs 17 miljonus ASV dolāru, bet līguma pēdējā sezonā viņš saņems 16 miljonus, ja piedalīsies 75% regulārā sezonas spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/insider/st...
https://www.espn.com/nba/insider/st...
https://theathletic.com/4101748/202...
https://twitter.com/TheNBACentral

  -1 [+] [-]

, 2023-01-30 15:03, pirms 2 gadiem
KP atpakaļ uz Dallasu?

  +1 [+] [-]

, 2023-01-30 15:33, pirms 2 gadiem
Visapkārt runā par iespējamo Bīla aizmainīšanu, ja būs precinieks, bet SC jau zin labāk

  -1 [+] [-]

, 2023-01-30 15:38, pirms 2 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Visapkārt runā par iespējamo Bīla aizmainīšanu, ja būs precinieks, bet SC jau zin labāk
Tikai tam preciniekam jābūt īpašam durakam

  +3 [+] [-]

, 2023-01-30 15:39, pirms 2 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Visapkārt runā par iespējamo Bīla aizmainīšanu, ja būs precinieks, bet SC jau zin labāk
vispirms viņam jāatsakās no veto tiesībām aizmainīšanas gadījumā.

  -2 [+] [-]

, 2023-01-30 15:48, pirms 2 gadiem
Dāvim novēlu nonākt komandā, kurā vienveidīgāks sastāvs, un kurā viņš varētu spēlēt nozīmīgāku lomu.
Savādāk viņam NBA pēc patreizējā līguma beigām viss var beigties.

  +3 [+] [-]

, 2023-01-30 16:17, pirms 2 gadiem
datmons rakstīja: Esi to līgumu redzējis?
Varbūt tur ir teikts, ka nevar mainīt uz komandām, kas nav playoff vai maza tirgus komandām!
No-Trade Clause nozīmē, ka spēlētājs ir 100% noteicējs - var piekrist, var atteikties. Šādi punkti līgumā ir ļoti reti, šobrīd tāds, manuprāt, ir tikai Bīlam.

     [+] [-]

, 2023-01-30 16:27, pirms 2 gadiem
Apskatoties pēdējā laika Atlantas vājo 3.p metienu realizāciju, viņiem noderētu Bertāns.
Maiņas variants: Bertāns+Bulloks pret Kollins+Kaminsky
Bertāna aizmainīšanas iespēja manuprāt ir 70%.
Es jums saku - viņi kaut ko darīs un liela ir iespēja, ka iesaistīts būs tieši Bertāns. Varbūt arī THJ vai Wūds.

     [+] [-]

, 2023-01-30 16:30, pirms 2 gadiem
Wizards pēdējos gados ir bijuši ļoti atvērti dažādām maiņām. Tā kā te neko nevar prognozēt - aizmainīts var tikt jebkurš par labu samaksu. Izņemot Bīlu protams, kurš nevēlās nekur doties un tāpēc nedosies. Arī Kuzma un KP var tikt aizmainīti. Ne pa velti WSH jau veica šī gada pirmo maiņu aizmainot Hačimuru.

     [+] [-]

, 2023-01-30 16:31, pirms 2 gadiem
Pauls Mots rakstīja: No-Trade Clause nozīmē, ka spēlētājs ir 100% noteicējs - var piekrist, var atteikties. Šādi punkti līgumā ir ļoti reti, šobrīd tāds, manuprāt, ir tikai Bīlam.
His contract includes a no-trade clause and a 15 percent trade kicker

Paldies! Komentāru dzēsu!
Kas ir 15% trade kicker?

     [+] [-]

, 2023-01-30 16:36, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka Bīls ir no Wizards izspiedis max iespējamo!

     [+] [-]

, 2023-01-30 16:40, pirms 2 gadiem
datmons rakstīja: Izskatās, ka Bīls ir no Wizards izspiedis max iespējamo!
Bīls ir izdarījis maximumu, lai viņu neaizmainītu.
no-trade clause and a 15 percent trade kicker
Vairāk liekās nevar spēlētājs/aģents izdarīt.
15 percent trade kicker - atbaida iespējamo otru maiņas komandu, jo Bīlam jāmaksā klāt pie algas 15%.

     [+] [-]

, 2023-01-30 16:41, pirms 2 gadiem
datmons rakstīja: Izskatās, ka Bīls ir no Wizards izspiedis max iespējamo!
Jā, un tas patiesībā ir mazliet dīvaini, ja zinām viņa traumu vēsturi.

     [+] [-]

, 2023-01-30 16:49, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Jā, un tas patiesībā ir mazliet dīvaini, ja zinām viņa traumu vēsturi.
Protams, ka parakstīt šādu līgumu bija stulbs lēmums. Nav galīgi saprotams kāpēc Bīlu neaizmainija un nav saprotams komandas plāns vispār - ja nu vienīgi varbūt plāns ir būt regulārai play-in team - tad viss saprotams.
Bet Wizrards parasti parasta sliktus līgumus un slikti draftē, BET viņi veic labas maiņas. Skatīsimies kas notiks.
Bārtonu visdrīzāk neaizmainīs, jo nevienam viņu nevajag. Viņš ir minimālā līguma spēlētājs patreiz un nebrīnīšos, ka vajadzības gadījumā viņu izpirks, ja kādā maiņā būs pretī vairāki spēlētāji.

     [+] [-]

, 2023-01-30 17:12, pirms 2 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Protams, ka parakstīt šādu līgumu bija stulbs lēmums. Nav galīgi saprotams kāpēc Bīlu neaizmainija un nav saprotams komandas plāns vispār - ja nu vienīgi varbūt plāns ir būt regulārai play-in team - tad viss saprotams.
Bet Wizrards parasti parasta sliktus līgumus un slikti draftē, BET viņi veic labas maiņas. Skatīsimies kas notiks.
Bārtonu visdrīzāk neaizmainīs, jo nevienam viņu nevajag. Viņš ir minimālā līguma spēlētājs patreiz un nebrīnīšos, ka vajadzības gadījumā viņu izpirks, ja kādā maiņā būs pretī vairāki spēlētāji.
Skatos, ka Kendriks Nunns pēc maiņas ir atdzīvojies, jo aizvadītajās divās spēlēs WSH, vismaz, rezultivitāte, stipri virs vidējā šosezon.

     [+] [-]

, 2023-01-30 17:35, pirms 2 gadiem
Ilgi būs jāgaida normāla līmeņa maiņas spēlētāju sakarā.Tas ko GM'i uz doto brīdi prasa par spēlētājiem ir kosmoss. Gobēra treids visu ir uzsitis gaisā un neviens pikus vienkārši tāpat.

  -1 [+] [-]

, 2023-01-30 23:38, pirms 2 gadiem
Pauls Mots rakstīja: No-Trade Clause nozīmē, ka spēlētājs ir 100% noteicējs - var piekrist, var atteikties. Šādi punkti līgumā ir ļoti reti, šobrīd tāds, manuprāt, ir tikai Bīlam.
tirako sudu tu te tagad runa

     [+] [-]

, 2023-02-08 03:40, pirms 2 gadiem
Tagad Dallasai būs līderu trio💪

Duetu Luka&Dāvis papildinājis Kairijs

Vienīgi varbūt Dāvis vairs nebūs Lukas favorīts piespēłu sańemšanā☹️