Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Ārsts: ''Īpaši lecot, trauma Porziņģim var radīt neērtības''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ārsts: ''Īpaši lecot, trauma Porziņģim var radīt neērtības''
Kristaps Porziņģis izpilda metienu pāri Lukam Dončičam. Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa gūtais savainojums Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas otrajā mačā varētu būt diezgan sāpīgs, secinājuši ārsti.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā spēlē Porziņģis guva traumu, kā rezultātā izmežģīja kreisās kājas stilba kaula aizmugurējo saiti. Šī trauma nav saistīta ar iepriekš ārstēto labās kājas ikra savainojumu.

Pēc konsultācijām ar daudziem speciālistiem par šo reto savainojumu, viņa pieejamība nākamajām spēlēm tiks pārvērtēta katru dienu.

Kā raidsabiedrībai NBC otrdien paskaidroja "Southcoast Health" medicīnas centra sporta ārsts Džons Ponti, šīs saites savainojums ļauj cīpslai potītē pārvietoties, kas var izprovocēt potītes izmežģījumu.

"Tas var būt diezgan sāpīgi," skaidroja Ponti. "Šīs cīpslas funkcija ir spēt izliekt pēdu vai pacelties uz pirkstiem. Tik garam spēlētājam tas varētu radīt neērtības, īpaši lecot."

Jau ziņots, ka Porziņģa komandas Bostonas "Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla šo savainojumu vērtē kā nopietnu, bet latvietis "darot visu, lai atkal varētu spēlēt."

Pats Porziņģis sarunā ar žurnālistiem norādīja, ka sērijas trešajā mačā nedosies laukumā, ja vien viņam to liegs "Celtics" ārsti. "Darīšu visu, lai rītdien būtu laukumā. Nekas mani neapturēs, izņemot, ja man teiks, ka nedrīkstu spēlēt," stāstīja Porziņģis.

"Celtics" trešdien aizvadīs NBA finālsērijas trešo maču, viesojoties pie Dalasas "Mavericks".

Sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-0 vadībā ir "Celtics", kas uzvarēja abās mājas spēlēs ar 107:89 un 105:98.

Izmantotie resursi:
LETA