Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: ''Sabonis pret mani iemeta pārāk daudz punktu''

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Porziņģis: ''Sabonis pret mani iemeta pārāk daudz punktu''
Domants Sabonis un Kristaps Porziņģis. Foto: Brian Spurlock

Latvijas basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis, kurš pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Dalasas ''Mavericks'', pēc uzvaras pār Indianas ''Pacers'' komandu bija paškritisks, jo viņu nepamierināja spēle aizsardzībā pret lietuvieti Domantu Saboni.

Dalasas ''Mavericks'' naktī uz otrdienu aizvadīja trešo maču pēc kārtas bez komandas galvenā vilcēja Lukas Dončiča. Viņa prombūtnes laikā Porziņģis atkal uzņēmās līdera lomu un ar 38 gūtiem punktiem spēja komandu aizvest līdz svarīgai uzvarai.

''Pirms spēles nejutos tik labi, cik gribētos,'' Kristaps teica žurnālistiem, ''bet ir reizes, kad tas palīdz labāk koncentrēties spēlei.'' Latvietis arī kritizēja savu spēli aizsardzībā: ''Es vēlos būt paškritisks. Šodien ar savu spēli aizsardzībā neesmu apmierināts, Sabonis iemeta pārāk daudz punktu, spēlējot pret mani.''

''Man bija tiešām laba spēlē Hjūstonā, un es vēlējos spēlēt arī pret Atlantu, tomēr komandas vadība nolēma man iedot atpūtu. Esmu priecīgs, ka uzvarējām ''Hawks'' un, ka izdevās uzvarēt arī šajā mačā pret ''Pacers'','' pacilāts bija Porziņģis.

"Spēlējot bez Dončiča, mūsu spēles stils ir citādāks,'' situāciju komentēja galvenais treneris Riks Kārlails, ''mēs veidojam mazāk kombināciju, bet mēs esam bijuši pietiekami daudz reižu šādā situācijā, lai saprastu kā spēlēt, kad Luka nevar mums palīdzēt.''

Kārlails gan lika noprast, lai viņu nepārprot: ''Mums Luku vajag atpakaļ pēc iespējas ātrāk, jo šie puiši ar viņu sastāvā spēlē vēl labāk. Tas, ka viņam katru vakaru ir ievērības cienīga statistika, neko nenozīmē. Svarīga ir tikai un vienīgi komandas uzvara.''

Latvijas izlases spēlētājs šajā NBA sezonā aizvadījis 37 spēles. Vidēji nospēlētajās 30,6 minūtēs viņš ir izcēlies vidēji ar 17,8 punktiem, 9,1 atlēkušo bumbu un 1,9 bloķētiem metieniem.

Jāatgādina, ka latvietim šajā mačā pietrūka trīs punktu, lai viņš pārspētu savu personīgo rekordu gūtajos punktos NBA mačā (labākais rezultāts sasniegts 2017.gada 5.novembrī pret ''Pacers'' – 40 gūtie punkti).

Izmantotie resursi:
https://www.mavs.com/game-50-report/

 +10 [+] [-]

, 2020-02-04 12:49, pirms 4 gadiem
Baltieši plosās, ļoti redzami NBA...

  -3 [+] [-]

, 2020-02-04 15:02, pirms 4 gadiem
Sabonis zb ar saviem feikiem un dancošanu

  -3 [+] [-]

, 2020-02-04 15:14, pirms 4 gadiem
Sabonis pārlieku daudz bīda savu dirsu uz aizsarga gurna zonu.. vajdzēj uzpi.st vienreiz tā krepftīgi

  +4 [+] [-]

, 2020-02-04 15:28, pirms 4 gadiem
Chelubejs rakstīja: Sabonis pārlieku daudz bīda savu dirsu uz aizsarga gurna zonu.. vajdzēj uzpi.st vienreiz tā krepftīgi
Tāda bija sera Čārlza Bārklija taktiskā fiška,tas nesa augļus,bet ne gredzenu!

     [+] [-]

, 2020-02-04 15:39, pirms 4 gadiem
NBA spēlētāju uzbrukuma spējas ir loti augstā līmenī. Bieži vien esmu brīnījies kā tāda auguma un bloķēšanas prasmju spēlētājs kā Porziņğis nespēj nobloķēt tādus saspēles vadītājus kā piemēram Walker. Pret Saboni arī tomēr auguma pārsvars, bet nevar pat vienreiz nobloķēt.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-04 15:50, pirms 4 gadiem
raiversons rakstīja: NBA spēlētāju uzbrukuma spējas ir loti augstā līmenī. Bieži vien esmu brīnījies kā tāda auguma un bloķēšanas prasmju spēlētājs kā Porziņğis nespēj nobloķēt tādus saspēles vadītājus kā piemēram Walker. Pret Saboni arī tomēr auguma pārsvars, bet nevar pat vienreiz nobloķēt.
Nu Sabonim liels fizisks spēks...

  +9 [+] [-]

, 2020-02-04 16:05, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Nu Sabonim liels fizisks spēks...
Ļoti labi arī izmanto ķermeni, lai pie metiena rokas nevarētu tikt klāt.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-04 16:20, pirms 4 gadiem
Neesmu liels basketbola specs, bet brīžiem, spēlējot LD, rodas iespaids, ka galvenā kombinācija tad ir viena- LD sāk un pabeidz. Un ja galvenais ir komandas uzvara, varbūt jāmeklē citi ceļi, ne mēģinājumi izcelties ar vēl labāku statistiku?

  +2 [+] [-]

, 2020-02-04 17:08, pirms 4 gadiem
raiversons rakstīja: NBA spēlētāju uzbrukuma spējas ir loti augstā līmenī. Bieži vien esmu brīnījies kā tāda auguma un bloķēšanas prasmju spēlētājs kā Porziņğis nespēj nobloķēt tādus saspēles vadītājus kā piemēram Walker. Pret Saboni arī tomēr auguma pārsvars, bet nevar pat vienreiz nobloķēt.
Agrāk, cik atceros, pirms spēlēm varēji komandas darbiniekam pateikt, lai uzliek pretspēlētāja uzbrukuma video, ar viņa kustībām un darbībām. Biedriņš pat esot teicis, ka citreiz esot skatījies. Nezinu kā ir tagad, bet padkatoties uz Saboņa darbībām, viņu varēja nosegt diezgan viegli. Ja atskaita tos punktus, kurus viņš guva pēc pikenroliem vai brīvs, paliek lkm kaut kādi 4-6 uzbrukumi, kur viņš labajā malā uz ūsiņas apčakarēja porzi. Visi tie gājieni bija uz kreiso pusi, un metiens ar kreiso roku. Būtu porzis labāk nostājies kājās, un nelaistu Saboni virzienā uz centru no labās malas, tad Sabonis būtu iemetis par 8-10 punktiem mazāk, jo ar labo roku viņš neko nevar izdarīt. Izteikts kreilis. Tas viss bija otrajā puslaikā, kur porzi vairāk kārt ar vienu mūvu izčakarēja.

  +8 [+] [-]

, 2020-02-04 17:11, pirms 4 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Neesmu liels basketbola specs, bet brīžiem, spēlējot LD, rodas iespaids, ka galvenā kombinācija tad ir viena- LD sāk un pabeidz. Un ja galvenais ir komandas uzvara, varbūt jāmeklē citi ceļi, ne mēģinājumi izcelties ar vēl labāku statistiku?
SMieklīgāk ir,kad treneris pēc spēles saka,ka bez Lukas viņi principā spēlē maz saspēles...Liekas diezgan neloģiski

     [+] [-]

, 2020-02-04 17:34, pirms 4 gadiem
Arī Oladipo garās rokas ir ko vērts, tā aizlīst garām nemaz daudzi nespēj.Šķita ka tās ir bez kauliem un 2metrīgas .Tikai viņš to reti izmanto, met tik trīņus kuri nekrīt (1/10). Kopumā forša spēle, baltieši tiešām ir pamanāmi.

  +3 [+] [-]

, 2020-02-04 19:53, pirms 4 gadiem
trupac rakstīja: Agrāk, cik atceros, pirms spēlēm varēji komandas darbiniekam pateikt, lai uzliek pretspēlētāja uzbrukuma video, ar viņa kustībām un darbībām. Biedriņš pat esot teicis, ka citreiz esot skatījies. Nezinu kā ir tagad, bet padkatoties uz Saboņa darbībām, viņu varēja nosegt diezgan viegli. Ja atskaita tos punktus, kurus viņš guva pēc pikenroliem vai brīvs, paliek lkm kaut kādi 4-6 uzbrukumi, kur viņš labajā malā uz ūsiņas apčakarēja porzi. Visi tie gājieni bija uz kreiso pusi, un metiens ar kreiso roku. Būtu porzis labāk nostājies kājās, un nelaistu Saboni virzienā uz centru no labās malas, tad Sabonis būtu iemetis par 8-10 punktiem mazāk, jo ar labo roku viņš neko nevar izdarīt. Izteikts kreilis. Tas viss bija otrajā puslaikā, kur porzi vairāk kārt ar vienu mūvu izčakarēja.
piekrītu. Pāris nianses - KP tomēr nav centrs un viņam nav tādas automātiskas iemaņas centru segšanā. KP netur fiziski un 2.pusē vienkārši nosēdās gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Nu bet par tiem "daudzajiem spēles variantiem Dončičam spēlējot" - tas lai paliek uz Kārlaila sirdsapziņas, ko viņš ar to domāja.

     [+] [-]

, 2020-02-05 07:16, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: SMieklīgāk ir,kad treneris pēc spēles saka,ka bez Lukas viņi principā spēlē maz saspēles...Liekas diezgan neloģiski
Es ar biju šokā šo izlasot. Šķiet pilnīgi otrādi, bet vrb mēs vnk neko nesaprotam no basketbola