Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA čempions Bārnss regulāri pirms spēlēm smēķējis marihuānu

Andrejs Siliņš

NBA čempions Bārnss regulāri pirms spēlēm smēķējis marihuānu
Mets Bārnss
Foto: AP / Scanpix

Pagājušās sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Goldensteitas "Warriors" rindās Mets Bārnss, kurš nu jau karjeru noslēdzis, atzinis, ka pirms spēlēm regulāri smēķējis marihuānu.

"Smēķēju marihuānu sešas stundas pirms spēles. Mums no rīta bija metienu treniņš, tad devos mājup, uzsmēķēju, pagulēju, nomazgājos, paēdu un gāju spēlēt," atklāts par saviem pirmsspēļu paradumiem bija Bārnss. 2016./2017. gada sezona bija pēdējā Bārnsa spēlētāja karjerā un pēc individuālās statistikas - sliktākā pēdējos sešos gados.

Sezonu Bārnss sāka Sakramento "Kings", bet februārī tika atbrīvots (lai "Kings" varētu veikt maiņas darījumu, kā rezultātā prom devās Demarkuss Kazinss). Marta sākumā Bārnss parakstīja līgumu līdz sezonas beigām ar "Warriors", kur savulaik jau spēlēja divas sezonas (kad komandā bija arī Andris Biedriņš), un jūnijā kļuva par NBA čempionu.

Bārnss atklājis arī to, ka savus marihuānas lietošanas paradumus pārspriedis ar "Warriors" treneri Stīvu Keru, kurš arī izmantojot šādu metodi muguras sāpju mazināšanai. Amerikas Savienotajās Valstīs marihuānas lietošana medicīniskos nolūkos ir atļauta 29 štatos.

"Sapratu, cik daudz drīkstu smēķēt, lai manā sistēmā tā nebūtu redzama nākamajās pārbaudēs," Bārnss skaidroja, kā spējis izvairīties no pieķeršanas. "To lieto katrs, sākot ar pirmgadniekiem un beidzot ar top spēlētājiem. Ja tik un tā spējam paveikt savu darbu, tad mūs par to nevajadzētu sodīt. "

NBA par pieķeršanu marihuānas lietošanā ir ievērojami mazāki soda mēri, nekā par pieķeršanu citu neatļauto vielu lietošanā. Proti, pirmajā reizē basketbolists tiek nozīmēts apmeklēt speciālu palīdzības programmu, otrajā pienākas naudas sods 25 000 dolāru apmērā, bet trešajā - piecu spēļu diskvalifikācija. Savukārt, pieķerot citu aizliegto vielu lietošanā, pirmo reizi spēlētājs saņem 25 spēļu diskvalifikāciju, otro reizi tās jau ir 55 spēles, bet trešo - vismaz divu gadu diskvalifikācija.

Cits Bārna bijušais komandas biedrs Goldensteitā Els Haringtons norāda, ka par šādiem spēlētāju ieradumiem ļoti labi zinot gan treneri, gan klubu īpašnieki. "Pat treneri un īpašnieki paši lieto. Katrā komandā, kurā esmu spēlējis, bijuši vismaz pieci smēķētāji un ne reizi neviens no viņiem uz maču neieradās reibuma stāvoklī," sacīja Haringtons, norādot, ka pat būtu vēlējies, lai karjeras laikā tiktu pieķerts, tādējādi viņam būtu iespēja uzsākt atklātu publisku diskusiju par so jautājumu.

Iepriekšējais NBA komisārs Deivis Stērns savukārt izteicies, ka šobrīd jau uzskata - marihuānu kontrolētos apjomos vajadzētu izņemt no aizliegto vielu saraksta.

Izmantotie resursi:
BBC

  +1 [+] [-]

, 2018-05-31 14:05, pirms 6 gadiem
Izrādās GSW ir nesavtīgi narkomāni, malači!

  +2 [+] [-]

, 2018-05-31 14:14, pirms 6 gadiem
Marihuāna nav narkotika.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-31 14:29, pirms 6 gadiem
Vēl varētu pieminēt, ka ASV tagad jau 9 štatos marihuāna ir legāla arī "atpūtas" nolūkos, t.i. jebkurš pēc noteikta vecuma var iegādāties oficiāli un smēķēt. Nesenākais štats kur to atļāva ir Kalifornija ja nemaldos.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-31 15:07, pirms 6 gadiem
SmiekluReinis27 rakstīja: Marihuāna nav narkotika.
Marihuāna IR Narkotika!
Tāpat arī Alkohols!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-31 15:20, pirms 6 gadiem
Sviestā iet amerikāņi

     [+] [-]

, 2018-05-31 15:30, pirms 6 gadiem
KillerLoop rakstīja: Vēl varētu pieminēt, ka ASV tagad jau 9 štatos marihuāna ir legāla arī "atpūtas" nolūkos, t.i. jebkurš pēc noteikta vecuma var iegādāties oficiāli un smēķēt. Nesenākais štats kur to atļāva ir Kalifornija ja nemaldos.
Tas, ka tika legalizēta, tas nenozīmē, ka kaut kādā veidā tā ir veselīga vai tai ir ārstnieciskas īpašības, tas viss ir biznesa nolūkos uzpūsta propaganda, marihuana nemaz tās sāpes nenoņem labāk par medikamentiem, kas ir tieši tam paradzēti. Apsveicu, ka tevi un tev līdzīgi domājošos ir apvārdojuši, tu esi tagad daļa no pelēkās, kontolējamās masas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-31 15:40, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: Tas, ka tika legalizēta, tas nenozīmē, ka kaut kādā veidā tā ir veselīga vai tai ir ārstnieciskas īpašības, tas viss ir biznesa nolūkos uzpūsta propaganda, marihuana nemaz tās sāpes nenoņem labāk par medikamentiem, kas ir tieši tam paradzēti. Apsveicu, ka tevi un tev līdzīgi domājošos ir apvārdojuši, tu esi tagad daļa no pelēkās, kontolējamās masas.
9 štatos zāle ir legalizēta priekš recreational usage, jeb priekš atpūtas/izklaides/vaļasprieka.

Nav nekāda sakara te ar medicīnu, līdz ar to cepiens nevietā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-05-31 15:56, pirms 6 gadiem
Problem? rakstīja: 9 štatos zāle ir legalizēta priekš recreational usage, jeb priekš atpūtas/izklaides/vaļasprieka.

Nav nekāda sakara te ar medicīnu, līdz ar to cepiens nevietā.
"Amerikas Savienotajās Valstīs marihuānas lietošana medicīniskos nolūkos ir atļauta 29 štatos" - respetīvi, atpūtai tas ir izdomājums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-31 16:00, pirms 6 gadiem
Marihuānā ārstnieciskos nolūkos pīpet katru piektdienu un degradēt smadzenes ir apsveicami! Katrs lemj, ko viņš pīpe, dzer un kā ikdienu pavada! Tāpēc, nebrīnos, kāpēc šitie LV lohi grib legalizēt zāli, pēc tam viņiem vajadzēs kaut ko stiprāku legalizēt. Esmu redzējis sava rajona tupeņus, kuri pīpe zāli un ir nopīpējušies lohi staigā kā zombiji.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-31 16:10, pirms 6 gadiem
Lebi pat sanarkojušies var apspēlēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-05-31 16:19, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Marihuāna IR Narkotika!
Tāpat arī Alkohols!
Narkotika nav dabīga un veicina atkarību... marihuāna ir dabīga un nerada atkarību...es runāju par tīru mantu

  +1 [+] [-]

, 2018-05-31 16:50, pirms 6 gadiem
SmiekluReinis27 rakstīja: Narkotika nav dabīga un veicina atkarību... marihuāna ir dabīga un nerada atkarību...es runāju par tīru mantu
Kofeīns arī ir narkotiska viela, turklāt tikpat dabīga kā zaļais. Kokaīns arī. Sūdīgs arguments, vecīt.

Marihuāna rada atkarību un ir kaitīgāka par smēķēšanu. Nav nekāds briesmonis, kā to redz kaut kādas padomju atraugas, bet tas arī ir visnotaļ kaitīgs pasākums gan kardiovaskulārajai sistēmai, gan arī smadzenēm pie ilgstošas lietošanas. Tāpat kā smēķēšana vai alkohols.

     [+] [-]

, 2018-05-31 17:38, pirms 6 gadiem
Marihuāna ir narkotika. Sliktāka par smēķēšanu? Nē. Dzeršanu? Jā. Pēc dzeršanas tev poha ir1,2 dienas, nevis nedēļu, kā mēdz būt pēc zaļā. Sākumā jau nejūt, bet pēc tam sāc piefiksēt, ka paliec lēns, uzmanība zūd. Neuzķerieties uz visiem šitiem ekspertiem, parunājiet ar kādu, kas pats to dara/darījis..

  +1 [+] [-]

, 2018-05-31 17:41, pirms 6 gadiem
Laikaa, kad baltaa rietumu civilzaacija ir uz izzushanas slieksnja (eiropaa maza dzimstiiba, arii ASV, visu paarpludina musulmanji, kas vairojas straujaak), arii mees izmirstam, legalizeet marihuaanu ir noziegums. Ja pirms 100 gadiem 15-18 gadiigi latvieshu puikas atdeva dziivibas par Latviju, lai kaadreiz taa vareetu buut briiva, tad tagad shaada vecuma puishi piilees zaali un kaifos? Taa darot, tu iesplauj sejaa kaadam no shiem streelniekiem. Ir jaadibina gjimenes - jaabut kaa viiriem un jaanjem draudzenes un jaaprec un jaadzemdee beerni. Nevis dziivot aarpuslaulibas attieciibaas, draazties ar prezervatiivu un baudiit "jauniibu" un piipeet zaali.
Taads zaali sapiipeejies shmurgulis var buut vecis? Nee. Taapec nav ko te popularizeet marihuaanu.
Un kaut valdiba atjaunotu obligaato dienestu. Tas gads lielu dalju smurgulju vismaz izmainiitu uz labaku pusi.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-31 18:02, pirms 6 gadiem
Andree rakstīja: Laikaa, kad baltaa rietumu civilzaacija ir uz izzushanas slieksnja (eiropaa maza dzimstiiba, arii ASV, visu paarpludina musulmanji, kas vairojas straujaak), arii mees izmirstam, legalizeet marihuaanu ir noziegums. Ja pirms 100 gadiem 15-18 gadiigi latvieshu puikas atdeva dziivibas par Latviju, lai kaadreiz taa vareetu buut briiva, tad tagad shaada vecuma puishi piilees zaali un kaifos? Taa darot, tu iesplauj sejaa kaadam no shiem streelniekiem. Ir jaadibina gjimenes - jaabut kaa viiriem un jaanjem draudzenes un jaaprec un jaadzemdee beerni. Nevis dziivot aarpuslaulibas attieciibaas, draazties ar prezervatiivu un baudiit "jauniibu" un piipeet zaali.
Taads zaali sapiipeejies shmurgulis var buut vecis? Nee. Taapec nav ko te popularizeet marihuaanu.
Un kaut valdiba atjaunotu obligaato dienestu. Tas gads lielu dalju smurgulju vismaz izmainiitu uz labaku pusi.
Klasisks NA vēlētājs. Pajolis, bet ar misijas sajūtu.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-31 18:11, pirms 6 gadiem
Un tu? Jenotu atbalstitaajs jeb homofashists un welkomists?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-31 18:34, pirms 6 gadiem
Andree rakstīja: Laikaa, kad baltaa rietumu civilzaacija ir uz izzushanas slieksnja (eiropaa maza dzimstiiba, arii ASV, visu paarpludina musulmanji, kas vairojas straujaak), arii mees izmirstam, legalizeet marihuaanu ir noziegums. Ja pirms 100 gadiem 15-18 gadiigi latvieshu puikas atdeva dziivibas par Latviju, lai kaadreiz taa vareetu buut briiva, tad tagad shaada vecuma puishi piilees zaali un kaifos? Taa darot, tu iesplauj sejaa kaadam no shiem streelniekiem. Ir jaadibina gjimenes - jaabut kaa viiriem un jaanjem draudzenes un jaaprec un jaadzemdee beerni. Nevis dziivot aarpuslaulibas attieciibaas, draazties ar prezervatiivu un baudiit "jauniibu" un piipeet zaali.
Taads zaali sapiipeejies shmurgulis var buut vecis? Nee. Taapec nav ko te popularizeet marihuaanu.
Un kaut valdiba atjaunotu obligaato dienestu. Tas gads lielu dalju smurgulju vismaz izmainiitu uz labaku pusi.
Lielisks arguments, jo obligātais dienests vismaz iemācītu disciplīnu, cieņu un būt normālam vecim. Ar čaļiem spēlēju basi ikdiena 18 gadīgi pīpe zāli, pavada naktīs feniksa un drāžas ar prostitūtam. Skan jautri, bet nu lai paši pavada savu ikdienu.

     [+] [-]

, 2018-05-31 18:38, pirms 6 gadiem
Andree rakstīja: Un tu? Jenotu atbalstitaajs jeb homofashists un welkomists?
Nē.

     [+] [-]

, 2018-05-31 19:26, pirms 6 gadiem
Andree rakstīja: Laikaa, kad baltaa rietumu civilzaacija ir uz izzushanas slieksnja (eiropaa maza dzimstiiba, arii ASV, visu paarpludina musulmanji, kas vairojas straujaak), arii mees izmirstam, legalizeet marihuaanu ir noziegums. Ja pirms 100 gadiem 15-18 gadiigi latvieshu puikas atdeva dziivibas par Latviju, lai kaadreiz taa vareetu buut briiva, tad tagad shaada vecuma puishi piilees zaali un kaifos? Taa darot, tu iesplauj sejaa kaadam no shiem streelniekiem. Ir jaadibina gjimenes - jaabut kaa viiriem un jaanjem draudzenes un jaaprec un jaadzemdee beerni. Nevis dziivot aarpuslaulibas attieciibaas, draazties ar prezervatiivu un baudiit "jauniibu" un piipeet zaali.
Taads zaali sapiipeejies shmurgulis var buut vecis? Nee. Taapec nav ko te popularizeet marihuaanu.
Un kaut valdiba atjaunotu obligaato dienestu. Tas gads lielu dalju smurgulju vismaz izmainiitu uz labaku pusi.
Man nav nekāds pienākums ne pret vienu. Ja vēlies savu dzīvi pavadīt pēc iepriekš noteikta "standarta" - lūdzu. Katram sava galva uz pleciem.

     [+] [-]

, 2018-05-31 21:21, pirms 6 gadiem
Es jau daudzus gadus regulāri smēķēju marihuānu. Un viss man ir kārtībā, gan ar veselību, gan darbu un visu pārējo. Nevis kā alkāniem kuri nodzer visu un 40 gados izskatās kā penši...😃😃😃

     [+] [-]

, 2018-06-01 09:45, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: Tas, ka tika legalizēta, tas nenozīmē, ka kaut kādā veidā tā ir veselīga vai tai ir ārstnieciskas īpašības, tas viss ir biznesa nolūkos uzpūsta propaganda, marihuana nemaz tās sāpes nenoņem labāk par medikamentiem, kas ir tieši tam paradzēti. Apsveicu, ka tevi un tev līdzīgi domājošos ir apvārdojuši, tu esi tagad daļa no pelēkās, kontolējamās masas.
Nekad neesmu lietojis nekādas narkotikas, bet cik esmu pētījis informāciju dažādos resursos, tad varu teikt tikai to, ka man liekas ka Tev nav taisnība.

     [+] [-]

, 2018-06-01 09:48, pirms 6 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Marihuānā ārstnieciskos nolūkos pīpet katru piektdienu un degradēt smadzenes ir apsveicami! Katrs lemj, ko viņš pīpe, dzer un kā ikdienu pavada! Tāpēc, nebrīnos, kāpēc šitie LV lohi grib legalizēt zāli, pēc tam viņiem vajadzēs kaut ko stiprāku legalizēt. Esmu redzējis sava rajona tupeņus, kuri pīpe zāli un ir nopīpējušies lohi staigā kā zombiji.
Zālei nav smadzeņu bojājoša efekta. Tas kas notiekās nogalēs vecrīgā gan bojā kā smadzenes tā arī morāles un ētikas normas. Salīdzinot ar alkoholu zāle ir ābols katru rītu. No sākuma papētiet, kas ir zāle, no kā to taisa un kādas ir tā auga īpašības nevis maliet mainstream propogandu...