Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Viena no Austrumu pastarītēm "Wizards" paaugstina Kīfu par pilnvērtīgu galveno treneri

Agris Suveizda

Viena no Austrumu pastarītēm "Wizards" paaugstina Kīfu par pilnvērtīgu galveno treneri
Braiens Kīfs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Vašingtonas "Wizards" pavēstījusi par līdzšinējā pagaidu galvenā trenera Braiena Kīfa iecelšanu pilnvērtīga galvenā trenera amatā, tādējādi uzticot viņam vienības vadīšanu arī nākamajā sezonā. Noslēgtās sadarbības termiņš netiek minēts.

Nacionālajā basketbola asociācijā asistenta lomu dažādās organizācijās pildot jau kopš 2007. gada un lielākoties strādājis Sietlas "SuperSonics"/Oklahomsitijas "Thunder" organizācijā, Kīfs pagājušajā vasarā no Bruklinas "Nets" pārcēlās uz Vašingtonas "Wizards" un kļuva par Vesa Anselda palīgu. Janvāra beigās Anselds gan tika atbrīvots no galvenā trenera pienākumiem un pārcēlās uz "Wizards" funkcionāra krēslu, bet komandas vadīšana līdz sezonas beigām tika uzticēta Kīfam.

Anselda vadībā "Wizards" sezonu sāka ar 7-36 un arī Kīfa vadībā tikai nedaudz uzlaboja bilanci (8-31), beigās sasniedzot komandas antirekordu – 67 zaudējumus un Austrumu konferencē apsteidzot vienīgi Detroitas "Pistons". "Braiens lieliski prot motivēt un savienot cilvēkus. Kā organizācijas līderis, viņš turpinās mūsu spēlētāju attīstību, un viņa bagātīgā pieredze ļaus komandai virzīties uz priekšu ilgtermiņa panākumu būvēšanā," sacīja ģenerālmenedžeris Vils Dokinss. "Wizards" preses relīzē arī izcelta komandas aizsardzības rādītāju uzlabošanās pēc Kīfa stāšanās amatā.

Jūnija beigās gaidāmajā NBA draftā "Wizards" būs augstā otrā izvēle aiz Atlantas "Hawks" – labāko pieciniekā Vašingtona nav draftējusi jau kopš 2013. gada, kad ar trešo numuru izvēlējās Oto Porteru (pirms viņa tika draftēti Entonijs Benets un Viktors Oladipo). Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna bijusī komanda izslēgšanas spēlēm nav kvalificējusies trīs sezonas pēc kārtas un kopš 2017. gada nav pārvarējusi pirmo kārtu.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/wizards/news/wi...