Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

P. Gazols joprojām neapmierināts ar rezervista lomu, vēlas spēlēt vairāk

P. Gazols joprojām neapmierināts ar rezervista lomu, vēlas spēlēt vairāk
Kobe Braients un Pau Gazols
Foto: AFP

Lielu neapmierinātību par neizlaišanu laukumā ceturtajā ceturtdaļā spēlē pret Ņuorleānas "Hornets" izrādīja Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) vienības Losandželosas "Lakers" uzbrucējs Pau Gazols. "Lakers" svinēja uzvaru mačā ar 111:106, bet losandželosiešu galvenais treneris Maiks D'Antoni spāni spēles izšķirošajā divpadsmitminūtē izvēlējās paturēt uz soliņa un neizlaist laukumā.

"Lakers" naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika izcīnīja trešo panākumu pēdējās trijās spēlēs, taču, iespējams, neskatoties uz uzvaru, tika sabojāts komandas mikroklimats, pateicoties tam, ka galvenais treneris Maiks D'Antoni spāņu uzbrucēju Gazolu izlēma neizlaist laukumā uz spēles pēdējām 12 minūtēm. Jau pirms neilga laika četru Visu Zvaigžņu spēļu dalībnieks Gazols bija sabozies par to, ka viņa vietu pamatsastāvā pēdējās spēlēs ieņēmis uzbrucējs Ērls Klarks.

"Es esmu cīnītājs. Esmu spēlētājs, kas atdod daudz spēkus laukumā, un nebūšana laukumā man nepatīk, es to nenovērtēju," izteicās vecākais no brāļiem Gazoliem. Spānis triju pirmo ceturtdaļu laikā pret "Hornets" 21 laukumā pavadītās minūtes laikā guva septiņus punktus, izcīnīja septiņas bumbas zem groziem un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles. "Lakers" pirms noslēdzošās ceturtdaļas bija vadībā ar +10 - 83:73.

"Es uzskatu, ka [spēļu] noslēgšana ir svarīgāka par uzsākšanu," pirms dažām dienām izteicās Gazols. "Es domāju, ka labākajiem spēlētājiem jābūt laukumā spēles noslēgumā. Tam tā vienkārši ir jābūt. Kad izšķiras spēles uzvarētājs, tu vēlies būt laukumā."

"Ir jauki uzvarēt, bet, ja pretinieku komanda atspēlējas tā, kā to izdarīja "Hornets", un, ja neesi laukumā tobrīd, tas ir sarūgtinoši," neapmierināts par nelaišanu laukumā bija Gazols.

Kad līdz ceturtās ceturtdaļas noslēgumam bija atlicis spēlēt 5:56 minūtes, Losandželosas klubam bija 18 punktu pārsvars, bet dažas minūtes vēlāk, kad līdz pamatlaika beigām bija jāspēlē vien 2:05 minūtes, "Lakers" bija vairs tikai viena punkta pārsvars. Šo "Hornets" pakaļdzīšanos spānis noskatījās no rezervistu soliņa.

Gazolam tika uzdots jautājums par to, vai viņš varētu iztēloties tādu situāciju kādreiz, kad viņš būtu apmierināts, ja spēles ceturtajā ceturtdaļā viņš varētu atpūsties un nespēlēt, uz ko basketbolists atbildēja īsi un kodolīgi: "Nekad."

D'Antoni Gazola nelaišanu laukumā ceturtajā ceturtdaļā skaidroja ar to, ka "Hornets" spēlēja ar augumā īsāku sastāvu nekā iepriekšējās trijās spēles ceturtdaļās: "Viņi spēlēja ar īso sastāvu. Es nevarēju sūtīt Pau atpakaļ laukumā, jo bija veiktas maiņas [pretinieku] sastāvā."

Raudzīsim, kā šie Gazola izteikumi ietekmēs komandas kopējo noskaņojumu un iekšienē valdošo klimatu un vai tie ietekmēs sekmes nākamajos mačos. Un nākamā spēle "Lakers" ir jau šonakt Fīniksā, kur pulksten 5.30 pēc Latvijas laika tiks uzsākta cīņa pret vietējo "Suns" vienību, kuras rindās iepriekšējās astoņas sezonas pavadīja ezernieku saspēles vadītājs Stīvs Nešs.

Izmantotie resursi:
NBA - National Basketball Association Teams,...

  +3 [+] [-]

, 2013-01-31 00:04, pirms 12 gadiem
Varbūt mestu iekšā, tad laistu vairāk spēlēt!

  +4 [+] [-]

, 2013-01-31 00:08, pirms 12 gadiem
Ja āpsis D'Antoni mācētu kādreiz dzīvē labi izmantot savus garos spēlētājus tad varētu laist laukumā pret īso sastāvu arī Howardu kopā ar Gasolu un čakarēt ārā tos Hornetus

  +3 [+] [-]

, 2013-01-31 00:08, pirms 12 gadiem
Princese tas Gazols, kur bija lielais cīnītājs, kad Lakers zaudēja? Tad slinkoja aizsardzībā un uzbrukumā rādīja impotenci.

     [+] [-]

, 2013-01-31 00:09, pirms 12 gadiem
Klarks Spēlē daudz labāk aizsardzībā par Gazeli ! Tāpēc Gazelei jāsēž uz soliņa!

  +3 [+] [-]

, 2013-01-31 00:41, pirms 12 gadiem
Veterānam laiks saprast savu lomu, ja vēlas vēl par titulu pacīnīties.

     [+] [-]

, 2013-01-31 00:58, pirms 12 gadiem
klarkam pret hornets -6 gazolam + 21
Detfels rakstīja: Klarks Spēlē daudz labāk aizsardzībā par Gazeli ! Tāpēc Gazelei jāsēž uz soliņa!

  +2 [+] [-]

, 2013-01-31 00:59, pirms 12 gadiem
nu nav skaidrs kapēc D'Antoni vēl ir savā amatā. atbilde laikam ir tikai viena- vina atlaišana nozīmētu vadībai atzīt,ka ir kļūdijušies

  -1 [+] [-]

, 2013-01-31 01:09, pirms 12 gadiem
Lakeriem taču vajag jaunu treneri, D'Antoni taču nemāk izmantot garos spēlētājus. Bet nu Gazols pēdējā laikā ļoti slinko, lai tik pasēž.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-31 01:24, pirms 12 gadiem
guus rakstīja: Ja āpsis D'Antoni mācētu kādreiz dzīvē labi izmantot savus garos spēlētājus tad varētu laist laukumā pret īso sastāvu arī Howardu kopā ar Gasolu un čakarēt ārā tos Hornetus
Piekrītu. Kas viņš par treneri, ja nevar izmantot, laikā kad viņi tur laukumā mazo sastāvu, savus garos spēlētājus (ļoti labos), bet uzreiz pielāgojas pretiniekiem?

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 01:41, pirms 12 gadiem
Stīvens Sigals rakstīja: Piekrītu. Kas viņš par treneri, ja nevar izmantot, laikā kad viņi tur laukumā mazo sastāvu, savus garos spēlētājus (ļoti labos), bet uzreiz pielāgojas pretiniekiem?
jo tas neietilpst viņa spēles sistēmā ar kuru viņš ''revolucionēja'' nba, taču diemžēl no šīs sistēmas tā arī nevēlas kāpt ārā un laikam nesaprot/negrib saprast ka šī D'Antoni sistēma priekš Lakers nu galīgi nestrādā! Manuprāt ar Filu priekšgalā un triangle offense viss būtu ļoti jauki un LAL būtu playoffos. Bet kā jau te kāds rakstīja, D'Antoni atlaišana būtu kā LAL īpašnieka atzīšanās ka pieļāvis kļūdu, laikam viņš ir tik stūrgalvīgs ka labāk gremdēs komandu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-31 08:58, pirms 12 gadiem
Gasolam vajadzētu paklusēt. Hornets īsais sastāvs driblētu apkārt viņam kā telefona stabam un mestu pāri pulapus no perimetra. Gasols šogad ļoti slikti spēlē aizsardzībā, tāpēc ir grūti saprast viņa neizpratni. It sevišķi ņemot vērā to, ka Klarks iemeta vairākus lielus metienus spēles izskaņā izkārtojot LAL uzvaru.

     [+] [-]

, 2013-01-31 09:52, pirms 12 gadiem
guus rakstīja: Ja āpsis D'Antoni mācētu kādreiz dzīvē labi izmantot savus garos spēlētājus tad varētu laist laukumā pret īso sastāvu arī Howardu kopā ar Gasolu un čakarēt ārā tos Hornetus
Viņam visi, kas ir virs 2m ir garie Erls Klarks ir daudz veiklāks un kustīgāks, kā arī var iemest 3p. Tāpēc arī D'Antoni viņš labāk patīk. Kātad Fils spēlēja ar Bynumu-Gasolu-Odamu visi virs 2.10m!!

Ja jau LAL vadība izvēlējās tādu spēles stilu, tad jāpiemeklē arī sastāvs - Gasolu prom, vietā kādu īsu, ātru ar labu metienu utt. Šis sastāvs nav piemērots D'Antoni. Jeb es teiktu ka D'Antoni nav piemērots šim sastāvam.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-31 19:46, pirms 12 gadiem
Primadonna un idiots! Svarīgi būt spēles beigās - ha ha ha! Svarīgi palīdzēt komandai uzvarēt, neatkarīgi no tā kurā posmā un cik tu esi laukumā! Šādi teksti no viņa tikai parāda, ka viņš domā par personīgajiem statiem un sasniegumiem, nevis par komandas labumu un mērķiem.

  -2 [+] [-]

, 2013-02-01 01:12, pirms 12 gadiem
arejs87 rakstīja: Primadonna un idiots! Svarīgi būt spēles beigās - ha ha ha! Svarīgi palīdzēt komandai uzvarēt, neatkarīgi no tā kurā posmā un cik tu esi laukumā! Šādi teksti no viņa tikai parāda, ka viņš domā par personīgajiem statiem un sasniegumiem, nevis par komandas labumu un mērķiem.
esi kādreiz basketbolu spēlējis? saproti ko nozīmē būt vienam no komandas līderiem (ok, ne šosezon bet agrāk, kad lakeri pacēla 2 gredzenus Gazolam bija milzīga ietekme) un sēdēt malā tad, kad komandai tevi visvairāk vajag?

  +1 [+] [-]

, 2013-02-02 02:08, pirms 12 gadiem
guus rakstīja: esi kādreiz basketbolu spēlējis? saproti ko nozīmē būt vienam no komandas līderiem (ok, ne šosezon bet agrāk, kad lakeri pacēla 2 gredzenus Gazolam bija milzīga ietekme) un sēdēt malā tad, kad komandai tevi visvairāk vajag?
Esmu spēlējis, bet nav jābūt spēlējušam, lai saprastu, ka Gazols šobrīd vairāk īd par saviem personīgajiem statiem. Lakers tieši sāka uzvarēt un viņš sāka kaut ko īdēt bojājot microclimatu komandā. Sorry, bet kas tur pozitīvs? Jā, viņš bija viens no līderiem un ir spējīgs tāds būt. vai tas nozīmē ka viņam obligāti jābūt starting 5 un tamlīdzīgi? nē! tur jau tā sāls! Kaut vai uz Hardenu paskaties kad viņš Oklahomā spēlēja - protams, ka bija pelnījis vietu starting 5, bet no soliņa viņa ieguldījums bija vēl lielāks!