Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bijušais ASV prezidents Obama NBA zvaigznēm ieteicis turpināt sezonu

Agris Suveizda

Bijušais ASV prezidents Obama NBA zvaigznēm ieteicis turpināt sezonu
Baraks Obama. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas superzvaigzne Lebrons Džeimss kopā ar Spēlētāju arodbiedrības prezidentu Krisu Polu esot vadījuši nelielu spēlētāju grupiņu, kas pēc trešdien notikušās spēlētāju sapulces, kas pārvērtās domstarpībās un gala rezultātu nedeva, vērsās pie ASV bijušā prezidenta Baraka Obamas pēc padoma.

Nonākot pie kopsaucēja, ka spēlētājiem jāsadarbojas ar līgas un komandu vadībām, lai ieviestu taustāmus problēmrisinājumus, Obama ir atbalstījis sezonas turpināšanu. "Kā kvēls basketbola fans, prezidents Obama regulāri runā ar spēlētājiem un līgas amatpersonām," sacīts Obamas biroja paziņojumā. "Kad tika uzrunāts, viņš trešdienas vakarā ar lielāko prieku sniedza padomu nelielai NBA spēlētāju grupai, kas vēlas darīt labu ar savām platformām pēc viņu drosmīgā un iedvesmojošā streika pēc tam, kad tika sašauts Džeikobs Bleiks. Viņi apsprieda sociālā taisnīguma komitejas izveidi, lai nodrošinātu, ka spēlētāju un līgas darbības pārvērtīsies ilgstošā un jēgpilnā darbībā kriminālā taisnīguma un policijas reformas labā." Obama ASV prezidenta amatā bija no 2009. līdz 2017. gadam.

Džeimss kopā ar saviem komandas biedriem no Losandželosas "Lakers" un vairākiem spēlētājiem no Losandželosas "Clippers" esot balsojis pret sezonas turpināšanu, taču viņam neesot paticis Milvoki "Bucks" vienpersoniskais gājiens boikotēt spēli pret Orlando "Magic", tādējādi strupceļā iedzenot gan pretiniekus, gan citas komandas, turklāt tas darīts bez kopēja plāna un izpratnes, kā turpmāk uzlabot situāciju – Džeimss uzskata, ka tas ir jādara ar konkrētām lietām, izceļot dažādas organizācijas, kuras jau pats ir radījis. Līga un Spēlētāju arodbiedrība vēlāk, vienojoties par sezonas turpināšanu, izsludināja trīs iniciatīvas: 1) sociālā taisnīguma koalīciju, 2) katras komandas mājas pilsētas piekrišanu komandas telpas pārvērst masu balsošanas iecirkņos, 3) publisku paziņojumu servisa izveidi, kas katrā izslēgšanas spēlē tiks pārraidīts līgas partneru tīklos, mēģinot vairot pilsonisko atbildību lokālajās un nacionālajās vēlēšanās un veicinot izpratni par balsošanas iespējām un piekļuvi.

Losandželosas "Lakers" spēlētājs un Džeimsa komandas biedrs Denijs Grīns skaidroja boikota iemeslus: "Burbulī ir ļoti daudz spriedzes. Esam šeit bez ģimenēm. Divus mēnešus esam ieslēgti mazā platībā. Nevajadzētu teikt "ieslēgti", taču atrodamies ļoti mazā lietu rādiusā. Čaļi kļūst nedaudz kašķīgi, parādās spriedze, emocijas. Mums bija dažas sarunas, taču vienas divu dienu laikā ļoti mazā laika sprīdī mēģinājām pieņemt ļoti lielus lēmumus, ko izdarīt ir diezgan smagi."

NBA izslēgšanas spēļu 1./2. kārta

DatumsSpēleLaiks (LV)
29.08.Bucks (3) - Magic (1)22:30
30.08.Thunder (2) - Rockets (2)1:30
Trail Blazers (1) - Lakers (3)4:00
*Celtics (0) - Raptors (0)20:00
Maverics (2) - Clippers (3)22:30
31.08.Jazz (3) - Nuggets (2)3:30

* - 2. kārtas duelis.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  -4 [+] [-]

, 2020-08-29 13:09, pirms 4 gadiem
Es iesaku neturpināt! līdz NBA kraham! BLM!

  -1 [+] [-]

, 2020-08-29 14:06, pirms 4 gadiem
Piekrītu. Nevajag atsākt. Cilvēki tomēr grib redzēt basketbolu, nu labi drusku šovu. Bet nu ne jau politisku priekšvēlēšanu kampaņu un marksisma ideoloģijas propogandu.
Varēja paprasīt Obamam kāpēc viņš bija tāds nespējnieks un 8 gadus nespēja uzlabot afroamerikāņu dzīvi. Domāju mēs visi zinām atbildi uz šo jautājumu: Ne jau viņu slimā ideoloģija uzlabos kko.

     [+] [-]

, 2020-08-29 18:09, pirms 4 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Piekrītu. Nevajag atsākt. Cilvēki tomēr grib redzēt basketbolu, nu labi drusku šovu. Bet nu ne jau politisku priekšvēlēšanu kampaņu un marksisma ideoloģijas propogandu.
Varēja paprasīt Obamam kāpēc viņš bija tāds nespējnieks un 8 gadus nespēja uzlabot afroamerikāņu dzīvi. Domāju mēs visi zinām atbildi uz šo jautājumu: Ne jau viņu slimā ideoloģija uzlabos kko.
Paši makakas negrib dzīvot un tiekties pēc labākas dzīves, viņi grib, lai viņiem visu uzdāvina , jo ir melni.

Lūk lai nba banānēdāji savus līdzekļsu dod melnajiem brāļiem un māsām, ceļ mājas viņiem, dod darbavietas, kur problēma?

     [+] [-]

, 2020-08-29 19:13, pirms 4 gadiem
Bez KP tapat nav jegas.. Tad labak beigt,lai visi aizmirst,ka viņs uz svarīgākajām spelem ir izlidojis