Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Zaions atkal trenējas, bet vēl nav zināms, vai piedalīsies pirmajā spēlē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zaions atkal trenējas, bet vēl nav zināms, vai piedalīsies pirmajā spēlē
Zaions Viljamsons. Foto: New Orleans Pelicans

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Ņuorleānas "Pelicans" uzbrucējs Zaions Viljamsons četras dienas aizvadījis karantīnā, bet vakar viņš atkal piedalījās komandas treniņā. Pagaidām nav skaidrs, vai debitants dosies laukumā pirmajā regulārā čempionāta spēlē.

Zaions Viljamsons Orlando burbuli pameta pirms teju divām nedēļām – 16. jūlijā. Viņš saņēma līgas atļauju doties prom, lai kārtotu ģimenes darīšanas. Debijas sezonu aizvadošais uzbrucējs atgriezās piektdien, kam sekoja četras dienas karantīnā. Tā beidzās otrdien, un jau dažas stundas vēlāk Viljamsons bija atpakaļ laukumā, piedaloties "Pelicans" treniņā.

Kā atzina komandas galvenais treneris Elvins Džentrijs, tad Viljamsons darbojās tikai ar nelielu slodzi. Viņš pildīja vingrinājumus bez pretiniekiem gan trijatā, gan piecatā, savukārt savstarpējā pieci pret pieci mačā nepiedalījās. Lēmums par Viljamsona došanos laukumā regulārā čempionāta mačā tiks pieņemts ne agrāk kā pēc trešdienas treniņa.

"Medicīniskais personāls izpētīs situāciju un tad lems, vai būtu pareizi ļaut viņam spēlēt," norādīja Džentrijs. Viedoklis tiks vaicāts arī pašam Viljamsonam. "Pelicans", kas Rietumu konferencē pašlaik atrodas aiz borta jeb 10. vietā, ceturtdien aizvadīs pirmo oficiālo spēli pēc sezonas atsākšanas, tiekoties ar Jūtas "Jazz".

"Tas nebūs grūts lēmums – ja viņš būs gatavs, tad spēlēs, ja nebūs gatavs, tad nespēlēs. Neriskēsim ar ilgtermiņa sekām īstermiņa ieguvuma labā. Rīt apskatīsimies, kā viņš jūtas. Zaions pats pastāstīs, kā jūtas, medicīnas cilvēki visu izpētīs. Tad pieņemsim lēmumu, kas ir labākais gan viņam, gan komandai," teica treneris.

2019. gada drafta pirmais numurs debijas sezonā aizvadījis 19 spēles, vidēji izceļoties ar 23,6 punktiem un 6,8 atlēkušajām bumbām.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...