Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Slavas zālē iekļaus Biedriņa atklājēju NBA Donu Nelsonu

Andrejs Siliņš

Slavas zālē iekļaus Biedriņa atklājēju NBA Donu Nelsonu
Andris Biedriņš un Dons Nelsons - savulaik šis duets sildīja Latvijas basketa mīļotāju sirdis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Basketbola izgudrotāja Džeimsa Neismita vārdā nosauktajā Basketbola Slavas zālē šogad tiks iekļauts bijušais Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" treneris Dons Nelsons, kura vadībā savulaik uzmirdzēja vienīgais latvietis līgā Andris Biedriņš.

Lai arī oficiāli saraksts ar tiem vīriem, kuri šogad tiks iekļauti Slavas zālē, tiks paziņots jaunnedēļ īpaši rīkotā pasākumā, Nelsons pats atklājis, ka informēts par šādu faktu. "Tas ir liels gods, ar ko pielikt punktu savai karjerai," sacīja Nelsons, kurš ir uzvarām bagātākais NBA treneris vēsturē. "Man ir bijusi lieliska dzīve, trenējot basketbolu. Man patiesībā nav vajadzīgas nekādas atzinības, bet es un mana ģimene esam ļoti lepni par šo balvu."

71 gadu vecais Dons Nelsons trenera karjeru uzsāka pēc tam, kad kā spēlētājs bija izcīnījis piecus čempiontitulus, pārstāvot vareno Bostonas "Celtics". 1976. gadā Nelsons kļuva par Milvoki "Bucks" treneri, no 1988. līdz 1995. gadam vadīja "Warriors" komandu, tad sezonu nostrādāja Ņujorkā ar "Knicks" vienību, bet no 1997. līdz 2005. gadam bija Dirka Novicka talanta slīpētājs Dalasā. 2006. gadā Nellijs, kura vārdā pat ir nosaukts īpašs spēles stils (mazais sastāvs, zibenīga pāreja uzbrukumā - "Nellyball"), atgriezās Oklendā, otro reizi kļūstot par "Warriors" treneri.

Tieši Nelsona atgriešanās Goldensteitā ļāva uzplaukt Andra Biedriņa karjerai. Pēc diviem gadiem, kas nosēdēti uz beņķīša pie Maika Montgomerija, Biedriņš kļuva par Nelsona pirmo izvēli centra pozīcijā un aizvadīja spožas sezonas "Warriors" rindās.

2010. gada 7. aprīlī Donalds Arvīds Nelsons apsteidza Leniju Vilkinsu, kļūstot par NBA vēsturē uzvarām bagātāko treneri. Karjeru Nelsons noslēdza ar 1335 uzvarām. Nelsons iekļauts arī 1996. gadā par godu NBA 50. jubilejai veidotajā visu laiku labāko treneru Top10 sarakstā. Trīskārt Nelsons atzīts par NBA Gada labāko treneri, bet 1994. gadā Nelsons aizveda ASV valstsvienību līdz uzvarai pasaules čempionātā. Šakila O'Nīla dominancē (tika atzīts par turnīra MVP) amerikāņi, ko tolaik dēvēja par "Dream Team II", fināla nodemonstrēja "Nellyball" paraugstundu un ar 137:91 sagrāva Krieviju. Vidēji spēlē 40 minūšu laikā Nelsona vadītā komanda iemeta 120,13 punktus...

Izmantotie resursi:
ESPN

  +1 [+] [-]

, 2012-03-29 10:05, pirms 13 gadiem
Nelsons Biedriņa atklājējs ?????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: andza71

     [+] [-]

, 2012-03-29 14:04, pirms 13 gadiem
Es domaaju,ka Kristofers Kolumbs atklaaja Andri Biedrinu!Sorry laikam kaut ko jaucu.Paldies tev donij par atklaasanu.

     [+] [-]

, 2012-03-29 15:17, pirms 13 gadiem
Wyoming rakstīja: Vienīgais sasniegums - daudzās spēles. Visādi citādi - viduvējs treneris.
Paskaties cik daudz basketbola zvaigznes viņš ir atklājis un izvilcis ar nevisai augstiem pickiem.

  -2 [+] [-]

, 2012-03-29 15:43, pirms 13 gadiem
"...sacīja Nelsons, kurš ir uzvarām bagātākais NBA treneris vēsturē."

Varēja jau pieminēt, ka arī zaudējumiem bagātākais....es saprastu, ja iekļautu kā spēlētāju pēc 5 titulu izcīnīšanas, bet vai kā treneris ir pelnījis gan nezinu....

     [+] [-]

, 2012-03-29 15:45, pirms 13 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Nu diezvai viduvējs treneris var izcīnīt 3 NBA Čempionu titulus. Un uzvaru ar daudz izcīnījis. Viduvējs varētu būt tāds, kā D'Antoni, kuram itkā ir reputācija, bet reali nav ticis ne pie kādiem panākumiem NBA.
3 čempiona titulus??? Kā treneris??? Kuros gados un ar kurām komandām??? (Tas nav sarkasms vai kas tāds, vienkārši, liekas, ka nekad nebiju dzirdējis, ka viņš bijis NBA čempions kā treneris)

     [+] [-]

, 2012-03-29 16:32, pirms 13 gadiem
Wyoming rakstīja: Vienīgais sasniegums - daudzās spēles. Visādi citādi - viduvējs treneris.
Sorry, bet tikai par "daudzām spēlēm" treneri neiekļaus starp 10 labākajiem NBA vēsturē. Tas gan bija vēl 96. gadā, bet tomēr... Un tas, ka tu viņu pazīsti tikai kā GSW treneri, kurš pēdējos pāris gadus tā liekas, ka tikai tam rekordam trenēja, nenozīmē, ka agrāk viņš nav bijis lielisks.

     [+] [-]

, 2012-03-29 16:39, pirms 13 gadiem
arejs87 rakstīja: 3 čempiona titulus??? Kā treneris??? Kuros gados un ar kurām komandām??? (Tas nav sarkasms vai kas tāds, vienkārši, liekas, ka nekad nebiju dzirdējis, ka viņš bijis NBA čempions kā treneris)
Kļūdījies cilvēks. 3 viņam nevis čempiona tituli kā trenerim, bet gada labākā trenera balvas (un 3 ir tikai Petam Railijam; pat Filam Džeksonam un Redam Auerbaham ir tikai pa vienai).

Un kļūdījies esi arī tu - visvairāk zaudējumu ir Lenijam Vilkensam.

     [+] [-]

, 2012-03-29 17:20, pirms 13 gadiem
madmoony rakstīja: Kļūdījies cilvēks. 3 viņam nevis čempiona tituli kā trenerim, bet gada labākā trenera balvas (un 3 ir tikai Petam Railijam; pat Filam Džeksonam un Redam Auerbaham ir tikai pa vienai).

Un kļūdījies esi arī tu - visvairāk zaudējumu ir Lenijam Vilkensam.
Esi drošs par tiem zaudējumiem? Vēl pirms dažiem gadiem rakstīja, ka viņam gan uzvaru gan zaudējumu visvairāk...vai varbūt zaudējumos viens no līderiem.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-29 19:07, pirms 13 gadiem
Slavas zaale...Hall of Fame.Anglu valodaa izklausaas labaak nu tjipa dizenaakItaali katru gadu laikam pieskiira balvu futbolistam kurs bija vislielaakaa vilsanaas!Iedomaajos ja vini buutu pie teiksanas paar nba vini veel izveidotu apkaunojuma zaali,jo ja jau izveido kaut ko tik stuulbu tad vareetu arri kaut ko tamliidziigu un peec karjeras beigaam ieklautu nu teiksim 10+mil liiguma speeleetaajus kuri peeksni saaka speeleet daudz sliktaak nekaa ieprieks(vienalga traumas citi apstaakli kas ietekmeeja)!Ieklautu Gilbert Arenas Rashard Lewis utt.Tas tik buutu sviests Hall of disgraceYou ar among the candidates to the hall of disgrace congratzWelcome to the hall of disgrace you are the shoicen one congratz to you and your family

P.s.Cerams,ka Arenas atguus dalu no agraakaas "spozmes",bet maz ticams.

     [+] [-]

, 2012-03-29 19:22, pirms 13 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Jap, sajaucu. 3 balvas par labākā trenera godu, un 3 tituli kā spēlētājam.

Bet protams, es saku, ka viņš nav slavas zāles vērts, ja PATS arejs87 tā saka. Un ir daudz daudz kompetentāks par tiem, kuri piešķir šo godu. Jo vērojis tikai viņu kā treneri GSW rindās. PILNĪGS ČAU!
Vispār jau 5 tituli kā spēlētājam...

Es jau stingri neteicu, ka viņš nav vērts un viņa karjeras vēsturi un statistikas ar neesmu pētījis, tāpēc arī rakstīju, ka "nezinu" vai ir pelnījis - vienkārši no tā, kas par viņu ir lasīts dažādos rakstos, vienkārši palika iespaids, ka viņam zaudējumu ir krietni vairāk kā uzvaru un, ka viņš daudzās uzvaras vienkārši savācis uz tā rēķina, ka ir ļoti daudz spēļu, nevis ka būtu labs couchs. Tāpēc jau ari tā uzrakstīju, lai kāds, kas ir vairāk iedziļinājies un pat sekojis viņa karjerai, varētu sniegt kādu precīzāku informāciju par to, cik ļoti ir, vai nav, pelnījis.

p.s. Es novērtēju, ka tu mani uzskati par tādu izcilu ekspertu, bet, tici man - nu neesmu es tik kruts.

     [+] [-]

, 2012-03-29 19:27, pirms 13 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Tev jau neaiziet līdz smadzenēm. Nelsons ir aizvadījis daudz spēļu kā treneris, tāpēc arī zaudējumu viņam ir daudz. Prātīgāk nebūtu skatīties uz uzvaru/zaudējumu procentu?


Ui, arejs ielika tikko biksēs!


Uzvaru procents viņam ir 56.6%. Tas ir tūliņ aiz TOP 10nieka. Tātad tavuprāt viņš nav pelnījis iekļūt slavas zālē?


No TOP 10, kuri aizvadījuši visvairāk spēles NBA kā treneri, tikai viens Pets Railijs ir ticis arī TOP 10, kā viens no labākajiem treneriem uzvaru/zaudējumu % ziņā.

Tagad saprati?
Biksēs te varbūt ieliki vienīgi tu. Nezinu es viņa trenera status - ne procentu, ne cik spēļu, ne arī cik uzvaru. UN es arī neteicu, ka viņš nav cienīgs. Es teicu, ka "...bet vai kā treneris ir pelnījis gan nezinu....". Tā kā neķer stresu.

  -1 [+] [-]

, 2012-03-29 21:50, pirms 13 gadiem
Pelnīti, viens no maniem mīļākajiem treneriem NBA, vienmēr izcēlies ar alus dzeršanu preses konferencēs un lamāšanos. Un bez visa tā viņš izveidoja ļoti skatāmu basketbola stilu - pofig par aizsardzību, mēs iemetīsim vairāk. Reti, kad trenējis talantīgas komandas, 2003. gadā ar Dallasu bija tuvu līdz NBA finālam, kas zin ja nebūtu Novitzkim trauma bijusi, kas notiktu. Arī sasniegums ar GSW 2007. gadā pret Dallasu ir vēsturisks, tā kā tikšana slavas zālē ir pelnīta un varētu būt smieklīga runa no viņa puses.
Andris un tādi spēlētāji kā Azubuke, Tolivers var būt pateicīgi viņam, ka ir izveidojuši karjeru šajā līgā.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-29 22:23, pirms 13 gadiem
Ievest GSW playoffā kaut uz vienu reizi jau ir kkas
Ja nopietni, tad viņš ir diezgan slavens tāpēc, ka sāka agri trenēt un aizvadīja ilgu karjeru, turklāt daudz ir ticis pieminēts viņa komandu spēles stils. Jā treneris viņš bija labs, bet tomēr pietrūkst gredzenu lai teiktu kko vairāk.

     [+] [-]

, 2012-03-30 19:42, pirms 13 gadiem
Vienīgais treneris, kas spējis uzvarēt pirmajaa kartaa sezonas liderus! Pelniiti!