Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA valde nobalso par "play-in" turnīra turpināšanu 2021./22. gada sezonā

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

NBA valde nobalso par "play-in" turnīra turpināšanu 2021./22. gada sezonā
Luka Dončičs un Lebrons Džeimss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

NBA apskatnieks Šems Čaranija ziņo, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) valde nobalsojusi par to, ka arī 2021./22. gada sezonā līgā notiks "play-in" turnīrs. Tas norisināsies no 2022. gada 12. līdz 15. aprīlim.

"Play-in" turnīrs NBA pirmo reizi tika izspēlēts Covid-19 dēļ izveidotajā Orlando burbulī, kurā tika aizvadīta 2019./20. gada sezonas izskaņa, savukārt 2020./21. gada sezonā tas tika turpināts. Tajā piedalījās katras konferences 7. – 10. vietā esošās komandas. Tās izspēles kārtībā ir pavisam vienkārša – konferences 7. vietā esošā komanda tiekas ar 8. vietā esošo komandu. Šī pāra uzvarētājs automātiski iekļūst NBA izslēgšanas turnīrā, tiekot pie 7. vietas konferencē. 9. vietā esošā komanda spēkojas ar 10. vietā esošo komandu, uzvarētājam iegūstot iespējas spēlēt pret pirmā dueļa zaudētāju. Noslēdzošā mača uzvarētājs iegūst 8. vietu konferencē un garantē vietu izslēgšanas turnīrā.

Maija beigās līgas komisārs atzina, ka viņš vēlas, lai šis turnīrs norisinātos arī turpmāk, neskatoties uz to, ka vairāki skaļi līgas uzvārdi, kā piemēram, Marks Kjūbans, Luka Dončičs un Lebrons Džeimss, publiski kritizēja to. "Neslēpšu, ka vēlos, lai "play-in" formāts saglabātos ilgtermiņā. Lai tas notiktu, man jāpārliecina divas iesaistītās puses – klubus un spēlētājus. Manuprāt, lielākā daļa komandu atbalstīja ieceri. Saprotu arī klubu nostāju – īpaši septīto numuru gadījumā – pastāv iespēja, ka pēc garas sezonas netiec izslēgšanas spēlēs. Tajā pašā laikā komandas redzēja intereses pieaugumu," izteicās Silvers.

Kā ziņo NBA apskatnieks Šems Čaranija, NBA valde ir nobalsojusi par to, ka "play-in" turnīrs tiks aizvadīts arī gaidāmajā sezonā. Tas nozīmē, ka arī 2021./22. gada sezonā NBA sekotājus sagaidīs "izslēgšanas turnīrs pirms izslēgšanas turnīra". Aizvadītajā sezonā Rietumos, pateicoties "play-in" turnīram, vietu izslēgšanas turnīrā ieguva Losandželosas "Lakers" un Memfisas "Grizzlies", savukārt Austrumos 7. vietu izcīnīja Bostonas "Celtics", bet 8. vietā regulāro turnīru noslēdza Dāvja Bertāna Vašingtonas "Wizards". Visas četras komandas izslēgšanas turnīrā zaudēja jau pirmajā kārtā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/TheAthletic/sta...

     [+] [-]

, 2021-07-28 10:00, pirms 3 gadiem
Forši! Regularās sezonas beigas pirmo reizi bija tik interesantas- jācīnas par 6-10 vietu nevis jāatpūšas

     [+] [-]

, 2021-07-28 10:19, pirms 3 gadiem
Tūlīt LBJ paziņos, ka valde jāatlaiž.

     [+] [-]

, 2021-07-28 10:26, pirms 3 gadiem
Es par to, lai visās līgās ieviestu Naģeždas kausu!

     [+] [-]

, 2021-07-28 10:28, pirms 3 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Tūlīt LBJ paziņos, ka valde jāatlaiž.
Viss ir kārtībā taču kamēr Lakers nav play in zonā