Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Silvers vēlas, lai NBA "play-in" spēles notiktu arī nākotnē

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Silvers vēlas, lai NBA "play-in" spēles notiktu arī nākotnē
NBA komisārs Adams Silvers. Foto: AFP/Scanpix

"Play-in" spēļu norise padarīja NBA regulārās sezonas noslēgumu interesantāku un tādu formātu varētu saglabāt arī nākotnē, piektdien, 21. maijā, sarunā ar ESPN radio atzina līgas komisārs Adams Silvers.

“Pandēmijas dēļ saīsinājām pamatturnīru no 82 līdz 72 spēlēm. Neesmu dzirdējis daudz runu par to,” teica Silvers. “Manuprāt, “play-in” formāts lika komandām vairāk parūpēties par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs un viņu reālo pozīciju regulārās sezonas beigās.”

Divas nedēļas pirms pamatturnīra beigām 24 no 30 NBA komandām saglabāja iespēju startēt vismaz “play-in” spēlēs – ar iespēju aizsniegties līdz 9.-10. vietai savā konferencē. Ja pēdējās nedēļās cīņa notiktu tikai par 16, nevis 20 vietām, vairāku vienību motivācija būtu zemāka, uzskata komisārs.

"Neslēpšu, ka vēlos, lai "play-in" formāts saglabātos ilgtermiņā. Lai tas notiktu, man jāpārliecina divas iesaistītās puses – klubus un spēlētājus. Manuprāt, lielākā daļa komandu atbalstīja ieceri. Saprotu arī klubu nostāju – īpaši septīto numuru gadījumā – pastāv iespēja, ka pēc garas sezonas netiec izslēgšanas spēlēs. Tajā pašā laikā komandas redzēja intereses pieaugumu."

Silvers pieļāva iespēju, ka NBA turpinās eksperimentēt ar “play-in” formātu. Šogad septītās un astotās vietas īpašnieces sacentās par tiesībām iegūt septīto numuru, kamēr zaudētājai radās iespēja turpināt cīņu par astoto numuru pret uzvarētāju spēlē starp 9. un 10. vietas ieguvējām.

Komisārs atgādināja, ka nākamās sezonas sākums tiek plānots 2021. gada oktobra vidū. Šīgada fināli ievilksies jūlijā, kamēr rudenī iecerēts atgriezties pie tradicionālā formāta ar iespēju izspēlēt "play-off" līdz jūnija vidum.

“Starpsezona būs nedaudz īsāka, citādi būsim spiesti palikt pie pagaidu formāta,” teica Silvers. "Spriežot pēc televīzijas pārstāvju teiktā – un fanu intereses – būtu labāk pabeigt finālu jūnijā, nevis jūlijā. Īsāka sezona nozīmētu mazākus ienākumus. Neslēpšu, tie ir biznesa apsvērumi."

https://www.espn.com/nba/story/_/id...