Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" un Braients centīsies pagarināt "Bucks" četru zaudējumu sēriju

"Lakers" un Braients centīsies pagarināt "Bucks" četru zaudējumu sēriju
Monta Eliss aizsardzībā pret Kobe Braientu
Foto: AFP

Šonakt pulksten 2.00 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā turnīrā tiks aizvadīta cīņa Milvoki, "BMO Harris Bradley Center" basketbola arēnā, kur vietējā "Bucks" vienība sacentīsies ar Dvaita Hovarda un Kobe Braienta pārstāvēto Losandželosas "Lakers". Šī būs otrā un pēdējā abu komandu savstarpējā spēle šīs sezonas regulārajā turnīrā.

Gaidāmās spēles dalībnieces katra savā konferencē pašlaik ieņem 8. vietu jeb pēdējo, kas nodrošina dalību izslēgšanas turnīrā, kam šogad starts tiks dots 20.aprīlī. Losandželosas "Lakers" (37-35, 8.v. Rietumos) turpinās četru spēļu izbraukuma sēriju Milvoki pilsētā, kur sacentīsies ar Austrumos 8.vietā esošo "Bucks" (34-36), kura pēdējos četros mačos cietusi tikai neveiksmes.

"Lakers" vienībai regulārajā turnīrā jāaizvada vēl 10 spēles, taču nevienā no tām komandai nevarēs palīdzēt pieredzējušais uzbrucējs Meta Vorlds Pīss, kurš ceturtdien gulsies uz operāciju galda. Viņam tiks izoperēts menisks kreisajā ceļgalā. Basketbolists savainoja menisku pirmdienas spēlē pret Goldensteitas "Warriors". Paredzams, ka viens no labākajiem Losandželosas kluba aizsardzības spēlētājiem nespēlēs vismaz sešas nedēļas, kas nozīmē, ka laukumā viņu varēsim atkal ieraudzīt tikai tad, ja "Lakers" aizcīnīsies līdz "play-off" turnīra 2.kārtai.

Vorlds Pīss šosezon vidēji spēlē gūst 12,8 punktus un izcīna 5,1 atlēkušo bumbu, tomēr ne jau punktu gūšana ir viņa lielākais pluss, bet gan nepiekāpīgā cīņa aizsardzībā, bieži sedzot pretinieku līderus. Pārējiem "Lakers" vienības spēlētājiem aizsardzībā tagad būs jāstrādā vēl smagāk. Jāpiezīmē, ka šosezon komanda vidēji spēlē ielaiž 101,4 punktus, kas ir viens no sliktākajiem rādītājiem starp visām līgas vienībām.

Vakarnakt "ezerniekiem" bez Vorlda Pīsa neklājās viegli aizsardzībā pret Minesotas "Timberwolves" vienību, lai arī visā mačā tika gūts panākums ar 120:117, pārtraucot triju zaudējumu sēriju. "Lakers" labā Braients guva 31 punktu un izdalīja septiņas rezultatīvas piespēles, bet Hovards 33 minūšu laikā guva 25 punktus (1p. - 7/17, 2p. - 9/13), izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, pārtvēra piecas bumbas un nobloķēja piecus pretinieku metienus. Tikmēr Pau Gazols, aizvadot trešo maču pēc atgriešanās sastāvā, iekrāja 17 punktus un izcīnīja deviņas bumbas zem groziem.

Milvoki vienībai pār Austrumos 9.vietā esošo Filadelfijas "76ers" pašlaik ir sešu uzvaru pārsvars, tādēļ Brendona Dženingsa un Monta Elisa pārstāvēta komanda pagaidām var justies droši par iekļūšanu "play-off" turnīrā. Pati komanda gan nevēlas samierināties ar 8.vietu un centīsies pēdējos regulārā turnīra mačos gūt uzvaras, lai panāktu un apdzītu vietu augstāk esošo Bostonas "Celtics". Ar uzvaru gūšanu pēdējās cīņās "Bucks" klubam gan nav sekmējies spoži un uzvaras garša kaut kur ir pazudusi, līdzīgi kā komandas ķīmija.

Trešdien Milvoki komanda izbraukumā piedzīvoja neveiksmi pret "76ers" ar 100:92, piedzīvojot septīto neveiksmi pēdējos deviņos mačos, tomēr ne pats fakts, ka komanda piedzīvoja zaudējumu, šoreiz ir galvenais, bet gan tas, kā tas tika piedzīvots. Dženingss, kurš ar vidēji 17,7 gūtiem punktiem ir komandas otrais labākais punktu guvējs un ar 6,8 rezultatīvām piespēlēm labākais piespēļu dalītājs, ceturto ceturtdaļu mačā pret Filadelfiju vēroja no rezervistu soliņa. Aizsargs pirmo reizi karjerā spēlē neguva ne punkta.

"Bucks" galvenais treneris Džims Bojlans pēc mača izteicās, ka ar šādu lēmumu - nosēdināt malā vienu no komandas līderiem - vēlējies sniegt enerģiju komandai. Pirms mača pret "76ers" Dženingss divās spēlēs kopā bija guvis vien 16 punktus (metieni no spēles - 5/30 (16,7%)) un izdalījis 16 piespēles.

Pēdējo reizi, 2012.gada 28.janvārī, kad "Lakers" viesojās Milvoki, tā cieta neveiksmi ar 89:100. Savukārt šosezon abu vienību vienīgajā duelī, kas 15.janvārī noritēja Losandželosā, "ezernieki" pārspēja "Bucks" vienību ar 104:88. Braients un Hovards tajā spēlē katrs guva pa 31 punktu. Jāpiezīmē, ka "Lakers" centrs pēdējos 15 mačos pret Milvoki vienību demonstrējis rezultatīvu sniegumu, jo guvis vidēji 24,0 punktus (60,8% metienos no spēles) un izcīnījis 14,4 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 21

  • 43


  +2 [+] [-]

, 2013-03-28 20:02, pirms 11 gadiem
Davai MVP!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-28 20:35, pirms 11 gadiem
Redzēs, kā šiem ies ar gazolu sastāvā, ja spēs samest savus punktu būs labi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-03-28 21:54, pirms 11 gadiem
Bus interesants mačs. Ceru, ka buki panems, lai Mavs tiek vêl tuvãk astotniekam. Pãrliecinošãk spêlê. Labãk skatos vinus plejofã nekã leikerus, kuriem lidz komandas spelei ir loti talu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-29 00:01, pirms 11 gadiem
LAL uzvarēs bez aizķeršanās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja