Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

33 gadus vecais Teletovičs pieliek punktu basketbolista karjerai

Rolands Eliņš

33 gadus vecais Teletovičs pieliek punktu basketbolista karjerai
Mirza Teletovičs. Foto: AP/Scanpix

Ilggadējais „Baskonia” uzbrucējs Mirza Teletovičs, kurš iepriekšējās sešas sezonas aizvadīja Nacionālajā basketbola asociācijā, veselības problēmu dēļ nolēmis pielikt punktu savai spēlētāja karjerai. Bosnijas mediji ziņo, ka viņam piedāvāts tuvākajā nākotnē uzņemties Bosnijas Basketbola federācijas prezidenta amatu.

Mirzam Teletovičam iepriekšējā sezonā NBA izdevās aizvadīt tikai desmit spēles. Sezonas ievadā viņam bija nepieciešama ceļgala operācija, bet decembrī viņam tika konstatēta plaušu slimība. Tā tika atklāta pēc tam, kad viņš sajuta neizskaidrojamu nogurumu. Martā Milvoki „Bucks” izslēdza viņu no sava sastāva, un Teletovičs bija bez kluba visu vasaru, un tagad nolēmis beigt karjeru.

Bosnijas mediji norāda, ka septembra vidū 33. dzimšanas dienu atzīmējušais Teletovičs lielajā basketbolā gan varētu atgriezties jau pavisam drīz. Izskanējušas runas, ka viņam izteikts piedāvājums pievērsties funkcionāra darbam, un kā ļoti ticama iespēja tiek piesaukta viņa kļūšana par Bosnijas un Hercegovinas basketbola federācijas prezidentu.

Teletovičs pirms došanās uz Ziemeļameriku pavadīja sešas sezonas Spānijas ACB līgā, pārstāvot „Baskonia”. Šīs komandas sastāvā viņš divreiz kļuva par Spānijas čempionu un 2012. gadā tika iekļauts līgas simboliskajā izlasē.

Uz NBA Teletovičs devās 2012. gadā, pievienojoties Bruklinas „Nets”. Indviduāli sekmīgākā sezona viņam izdevās 2015./16. gadā, kad viņš Fīniksas „Suns” rindās vidēji mačā guva 12.2 punktus un savāca 3.8 atlēkušās bumbas, kā arī uzstādīja NBA rekordu – viņš iemeta 179 tālmetienus sezonā, spēlējot kā rezervists. Tam sekoja pārcelšanās uz Milvoki, kuras sastāvā viņš spēlēja daudz mazāk.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/nba-ne...