Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Popovičs slavē "Knicks" izvēli: "Tibodo palīdzēs izveidot komandas kultūru"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Popovičs slavē "Knicks" izvēli: "Tibodo palīdzēs izveidot komandas kultūru"
Toms Tibodo. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs jau tuvākajā laikā parakstīs piecu gadu līgumu ar Tomu Tibodo, padarot viņu par komandas galveno treneri. Veikto izvēli atzinīgi novērtējis Gregs Popovičs.

"Tomijs ir pieredzējis veterāns, kurš ļoti labi saprot, kā veidojas uzvaras un zaudējumi. Viņš zina, kā izveidot uzvarošu struktūru, pareizo kultūru, zina, kā būt prasīgam. Vienlaikus viņš prasa arī atbildību, un tas ir ļoti svarīgi," teica Gregs Popovičs, kurš Sanantonio "Spurs" trenē jau kopš 1996. gada un piecas reizes izcīnījis NBA titulu.

"Ziniet, ir viegli paprasīt, taču daudz grūtāk ir iemācīt cilvēkiem atbildības sajūtu. Ieaudzināt vēlmi spēlēt pareizi – tas nav viegli. Taču Toms to zina no matu galiņiem līdz papēžiem. Izdarīta lieliska izvēle, jo viņš palīdzēs saorganizēt, izveidot pareizo plānu, izveidot kultūru, kas paliks. "Knicks" izdarīja lielisku izvēli," pārliecināts bija Popovičs. Viņš kopā ar Tibodo strādājis ASV izlasē.

Tibodo vairāk nekā 20 gadu garumā bija asistents, līdz 2010. gadā kļuva par Čikāgas "Bulls" galveno treneri, un jau pirmajā sezonā viņš ieguva labākā trenera balvu. Lai karjerā sasniegtu 100 uzvaru slieksni, viņam bija nepieciešamas tikai 130 spēles, un tas kļuva par jaunu rekordu. Viņa vadībā Deriks Rouzs ieguva MVP titulu.

Pēc tam, kad starp Tibodo un kluba vadību izveidojās saspīlētas attiecības, viņš tika atbrīvots no amata. Savukārt no 2016. līdz 2019. gadam Tibodo trenēja Minesotas "Timberwolves". Otrajā sezonā izdevās sasniegt izslēgšanas spēles, bet trešajā sezonā Tibodo tika atlaists pēc aizvadītām 40 spēlēm.

"Knicks" izslēgšanas spēlēs nav piedalījusies septiņas sezonas pēc kārtas, un šajā laikā komandai bijuši seši dažādi galvenie treneri.

Izmantotie resursi:
https://nypost.com/2020/07/26/gregg...